• پنجشنبه / ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403121611344
  • خبرنگار : 51009

استاندار زنجان:

۷۱ مورد از اختیارات رئیس‌جمهور و وزیران قابل‌تفویض به استانداران است

۷۱ مورد از اختیارات رئیس‌جمهور و وزیران قابل‌تفویض به استانداران است

ایسنا/زنجان استاندار زنجان گفت: صادرات فعلی استان با توجه به ظرفیت‌های موجود اگر چه خوب است، اما مطلوب نیست.

سیدمحسن صادقی امروز (پنجشنبه ۱۶ اسفند) در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان زنجان اظهار کرد: با توجه به اهمیت ملی و جهانی سلطانیه، بی‌تردید این شهر تاریخی و محور زنجان - سلطانیه - قیدار یکی از محورهای اصلی توسعه گردشگری استان است و توسعه آن در ابعاد مختلف اجتناب‌ناپذیر است.

وی افزود: نباید حقوق عامه در بحث توسعه به‌ویژه در مناطق تاریخی و میراث فرهنگی نادیده گرفته شود.

او همچنین بر توجه به حفظ جمعیت در سلطانیه و کنترل مهاجرت از این شهرستان تاکید کرد.

استاندار زنجان با اشاره به اصل ۱۲۷ قانون اساسی که بر این اساس رئیس‌جمهور و هیئت وزیران می‌توانند وظایف خود را در موارد خاص به فرد یا مقام دیگری واگذار کنند، بیان کرد: قرار شد استان‌ها حوزه‌هایی که نیازمند تفویض اختیارات رئیس‌جمهور و شوراها و ... هستند، به‌صورت موردی پیشنهاد دهند.

وی ادامه داد: قریب به ۷۱ مورد از اختیاراتی که رئیس‌جمهور، وزیران و دیگر مقامات می‌توانند به استانداران بدهند، مشخص شد تا تصمیمات به‌صورت سریع‌تر و بدون تأخیر اتخاذ شود.

صادقی همچنین در ادامه با اشاره به اینکه طرح‌های سرمایه‌گذاری کارگروه زیربنایی مورد تایید است، گفت: باید توجه ویژه‌ای به محدودیت آبی و انرژی در طرح‌های آب‌بر و انرژی‌بر داشته باشیم و به سمت طرح‌هایی برویم که کمتر انرژی و آب مصرف می‌کنند.

نماینده عالی دولت در استان زنجان با اشاره به حرکت جهادی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در استان، بیان کرد: امروزه در استان برای ۲ هزار مگاوات انرژی خورشیدی متقاضی داریم که از این مقدار ۵۰ درصد توسط شرکت‌های خارجی و ۵۰ درصد توسط متقاضیان داخلی است.

وی با بیان این‌که نیاز برق مصرفی ما در شرایط فعلی ۷۰۰ تا ۸۰۰ مگاوات است، گفت: امروزه در تولید انرژی، ۱۱۵۰ مگاوات انرژی تولید می‌کنیم که علاوه‌بر مصرف خود استان، ۳۰۰ مگاوات نیز به شبکه برق سراسری ارسال می‌شود.

صادقی با اشاره به این‌که حدود ۲۰ درصد مازاد سهم مالیاتی داشته‌ایم، عنوان کرد: از این میزان ۹۰۰ میلیارد تومان برای تخصیص عمرانی و ۳۰ درصد نیز برای سایر بخش‌ها است که مجموعاً ۱۰۰۰ میلیارد تومان می‌شود.

او در ادامه با بیان این‌که درصد بازگشت مالیاتی استان باید بیشتر شود، افزود: سهم عمده مالیات مربوط به سیگار و عوارض آن است. بهتر است این درآمد را در سایر حوزه‌ها نیز افزایش دهیم.

استاندار زنجان در مورد بحث صادرات، عنوان کرد: در شرایطی که کشور در ابعاد مختلف با ناترازی انرژی مواجه است، سیاست دولت توجه به صادرات و ارزآوری بخش خصوصی است. سیاست استان نیز توجه به واحدهای تولیدی و صادرکنندگان است.

وی با اشاره به این‌که باید ظرفیت‌ها و کشورهای هدف را افزایش دهیم، گفت: برنامه صادرات باید حداقل ۵۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۳ افزایش یابد و این مستلزم مدیریت جهادی است تا از این ظرفیت‌ها استفاده شود.

صادقی، چین و افغانستان را جزو کشورهای هدف صادرات دانست و گفت: ۹۹ درصد محصولات افغانستان وارداتی است. در افغانستان بازار بزرگی وجود دارد اما سهم ما در صادرات به این کشور بسیار ناچیز است و باید سهم زنجان را در بازار منطقه‌ای افزایش دهیم.

وی با تأکید بر توجه ویژه به اتمام ساخت پروژه‌های استانی، بیان کرد: از ایجاد پروژه‌های جدید بدون بررسی منابع تأمین مالی، پرهیز شود. اولویت با پروژه‌های نیمه‌تمام است.

او با اشاره به این‌که مدیران دستگاه‌های اجرایی در تخصیص اعتبارات پایان سال تأکید داشته باشند که به پروژه‌های نیمه‌تمام اختصاص یابد، افزود: یکی از شاخص‌های ارزشیابی، جذب اعتبارات و تخصیص آن به پروژه‌های نیمه‌تمام است.

در ادامه جلسه، معاون اقتصادی استاندار زنجان گفت: یکی از برنامه‌های راهبردی استان، ماندن گردشگران در استان است. شهر سلطانیه ظرفیت خوبی برای این راهبرد دارد و می‌تواند تأثیر زیادی بر کل استان داشته باشد.

مسعود بیات‌منش اظهار کرد: با توجه به طبیعت گردشگری شهر سلطانیه، اگر طرح به‌صورت خطی الحاق شود، کار راحت‌تر شده و تقویت گردشگری اتفاق می‌افتد.

او با اشاره به این‌که شورای عالی معماری و شهرسازی برای دو شهر سلطانیه و شوش در نظر گرفته شده بود، گفت: در سلطانیه برخلاف شهر شوش، این طرح در حال انجام است.

وی با اشاره به اهمیت وجود یک کمیته اجرایی ذیل کارگروه زیربنایی، عنوان کرد: هدف از ایجاد این کمیته اجرایی، برگزاری جلسات منظم و مستمر برای اجرایی و محقق شدن طرح سلطانیه است.

در ادامه، معاون معماری و شهرسازی اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان اظهار کرد: شهر سلطانیه چهار طرح مصوب در سوابق مدیریت شهری خود دارد.

رحیم توسلیان افزود: اصلی‌ترین چالش شهر سلطانیه مقیاس کوچک این شهر است، به‌خصوص با توجه به این‌که جزء مراکز گردشگری است که مقیاس ملی و فراملی دارد.

وی ادامه داد: طرح ویژه سلطانیه یک سند کالبدی و غیرکالبدی ویژه است.

او در مورد ویژگی‌های خاص شهر سلطانیه عنوان کرد: تاریخ شهر سلطانیه به‌مثابه شهری نوبنیاد، ساخته‌شده و طرح‌مند است که حدود ۱۰۰ سال از بزرگ‌ترین شهرهای منطقه بوده و پس از آن روند تخریب و افول را به سرعت طی کرده است. این امر اهمیت زیادی دارد.

توسلیان اظهار کرد: انتظارات استانی، ملی و فراملی از آثار تاریخی به ثبت رسیده در فهرست میراث جهانی، عبور محور مجهز گردشگری استان و رابط بین زنجان، همدان، کردستان و کرمانشاه و ... در کنار هم، انتظاراتی را از سلطانیه دارد که در مقایسه با سایر شهرستان‌های استان، بسیار فراتر از یک شهر و شهرستان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha