• دوشنبه / ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403121308891
  • خبرنگار : 30147

گیاه انحصاری کوهسرخ سالیانه ۳۰۰ میلیارد تومان گردش مالی دارد

گیاه انحصاری کوهسرخ سالیانه ۳۰۰ میلیارد تومان گردش مالی دارد

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی کوهسرخ، از آنغوزه به عنوان گیاه انحصاری این شهرستان نام برد و گفت: این شهرستان با وجود مراتع سرشار از گیاهان دارویی به بهشت گمشده استان خراسان رضوی تبدیل شده است به طوری که در حال حاضر زعفران، آنغوزه، ریواس، باریجه، آویشن، ترنجبین، اسپند و انگبین از مهم‌ترین گیاهان دارویی این شهرستان است.

حجت صفرنژاد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آنغوزه یکی از گیاهان دارویی حائز اهمیت استان و از محصولات اقتصادی و انحصاری کوهسرخ است، این شهرستان مهم‌ترین رویشگاه گیاه دارویی آنغوزه در خراسان‌رضوی و کشور است.

وی سطح زیر کشت گیاه آنغوزه را به صورت مرتعی ۲۲ هزار هکتار و به صورت زراعی بالغ‌بر ۷۰ هکتار اعلام و اظهار کرد: در طول دوره کاشت، داشت و برداشت محصول تعداد ۳۰۰۰ نفر مشغول به فعالیت هستند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوهسرخ خاطرنشان کرد: با توجه به طعم و مزه بی‌نظیر گیاه دارویی آنغوزه کوهسرخ در سطح استان و کشور، حدود ۵۰ درصد محصول تولیدی به کشورهای حوزه خلیج‌فارس، هندوستان، پاکستان و افغانستان صادر می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین با توجه به وضعیت مطلوب آب و هوایی و بارش‌ها، سالیانه بالغ‌بر ۳۰ تن انواع فراورده‌های آنغوزه شامل صمغ و برگه آنغوزه در شهرستان تولید می‌شود که این میزان تولید حدود ۳۰۰ میلیارد تومان گردش مالی به همراه دارد. این میزان گردش مالی تأثیر بسیار مثبتی در تأمین معیشت و اقتصاد خانوارهای روستایی در سطح شهرستان کوهسرخ به همراه دارد.

شهرستان کوهسرخ همچنین علاوه بر اینکه بزرگ‌ترین بادامستان دیم کشور را در خود جای داده با داشتن بیش از ۲۲ هزار هکتار مهم‌ترین رویشگاه گیاه دارویی آنغوزه در سطح خراسان رضوی است.

صفرنژاد اظهار کرد: جهاد کشاورزی کوهسرخ به منظور ترویج و توسعه کشت گیاهان کم آب طلب نظیر آنغوزه از طریق برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی، بازدیدهای ترویجی، آموزش‌های چهره به چهره، روز مزرعه و... نسبت به آموزش بهره‌برداران در این خصوص اقدام کرده است.

وی با اشاره به اینکه گونه آنغوزه شیرین کوهسرخ به لحاظ کمی و کیفی دارای رتبه اول استان است، افزود: رویشگاه‌های اصلی این گیاه در شهرستان روستاهای چلپو، اوندر و دهمیان است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوهسرخ با بیان اینکه چون محصول خام فروشی می‌شود سود دهی خوبی برای بهره‌بردار ندارد، گفت: در تلاش برای جذب سرمایه‌گذار هستیم تا فراوری محصول در خود شهرستان کوهسرخ انجام شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به اهمیت اقتصادی و صادرات شیره آنغوزه در زمان برداشت این محصول اشتغال‌زایی خوبی برای مردم منطقه ایجاد کرده است، اظهار کرد: تلاش ما با برگزاری کلاس‌های آموزشی، توانمندسازی و آموزش بهره‌برداران به منظور ترویج روش‌های نوین تکثیر این گیاه باارزش و بهره‌برداری صحیح و اصولی و احیاء این‌گونه در رویشگاه‌ها و همچنین کشت آن در زمین‌های دیم و زمین‌های بلااستفاده است.

صفرنژاد با بیان اینکه تیغ‌زنی گیاه به صورت سنتی انجام می‌شود، میزان تولید شیرابه هر بوته را در شهرستان به طور میانگین ۳۰ تا ۸۰ گرم اعلام کرد و افزود: برگه یا کشته آنغوزه که لایه نازک برش خورده و مورد تقاضای صنایع غذایی است از محصولات جانبی این گیاه دارویی به شمار می‌رود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوهسرخ ادامه داد: خراسان رضوی با ۲۳ هزار و ۲۷۴ هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی حدود ۳۷ درصد سطح زیر کشت و مقام اول را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه زعفران با ۹۱ هزار هکتار و زیر سبز با ۱۷ هزار هکتار عمده سطح زیر کشت گیاهان دارویی را به خود اختصاص داده‌اند، افزود: از مهم‌ترین گیاهان دارویی خراسان رضوی می‌توان به بالنگو، گل محمدی، زیره سیاه، آنغوزه و بسیاری گیاهان دارویی دیگر اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، کوهسرخ در فاصله ۲۲۰ کیلومتری مشهد و با وسعتی معادل ۲۱۹۳ کیلومتر مربع و ارتفاع ۱۶۹۰ متر از سطح دریا در نیمه غربی خراسان رضوی قرار دارد که همچون نگینی از ۶ جهت با ۶ شهرستان استان ارتباط دارد.

به لحاظ موقعیت طبیعی این شهرستان کوهستانی بوده و زمستانی سرد و طولانی و تابستان معتدل از خصوصیات منحصر به فرد آن است، همچنین از مواهب الهی و چشم‌اندازهای زیبا و طبیعت بکر از جمله رودخانه‌های دائمی و فصلی، یخچال‌های طبیعی، آبشارهای دائمی، آبگرم و بوم گردی‌ها برخوردار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۴ ۱۱:۰۸

این پوشش گیاهی نه تنها نباید کنده شوند بلکه باید در قسمت هایی درخت کاری شود تا توان خاک و طبیعت بالا برود و اگر این گیاهان کنده شوند شاهد زیان دهی پر هزینه طبیعی مناطق آسیب دیده خواهید بود

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۴ ۱۵:۴۰

جناب مدیر چند درصد از این درآمد سهم افراد بومی منطقه هستش ؟

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۴ ۱۹:۴۷

امید که ازاین طلاهای سبز تمام ملت ایران سهم ببرند

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۵ ۰۲:۲۳

الحق(ا نقو زه)نقش مهمی در طب سنتی دا شته و دارد۰همانطور که ریواس و قاق رو دارد۰

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۵ ۰۸:۱۱

این گیاه در شهرستان طبس هم وجود داره و گردش مالی بالایی داره.

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۶ ۰۶:۳۰

مفت و کیسه ی میدن پاکستان اونا فن آوری میکنند گرمی میفرستند فرانسه اونجا عطر واودکلون درست میکنند قطره ی چندصد دلار میفروشند

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۵ ۱۱:۲۴

کیلویی چند خرید و فروش میشه ؟

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۵ ۱۱:۲۷

به جای اینا باید داروی به نام کوکنار کاشته شود برای دارو سازی که وارد نکنن با قیمتهای گرون

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۵ ۲۳:۳۴

این گیاه انحصاری کوهسرخ نیست خراسان جنوبی مرکزش هست

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۵ ۱۳:۰۷

سلام انغوزه چه خاصیتی دارد

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۶ ۰۷:۲۲

انغوزه بسیار مقوی ودارویی هست که از ان در داروهای سنتی مخصوصا برای داروی انگل استفاده میشود وهمچنین برای بهترین ادکلن ها ازش نیز استفاده میشود وشیره ان ارزش بالایی دارد

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۵ ۱۳:۱۶

نسل گیاهان طبیعت از بین بردند

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۵ ۱۵:۲۳

کشور ما با همین گیاهان دارویی میتونه به اندازه کل نفت عربستان سرمایه بدست بیاره حالا کشاورزی و محصولات خاص دیگه و دامداری و موارد دیگر به کنار!!

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۵ ۱۵:۵۴

سلام چه فایده در طول ده ساله گذشته به خاطر بی برنامه گی حدود هفتاد درصد رویشگاهاش از بین رفتن متأسفانه بذر پاشی هم که شده بیشتر دردشتها بوده که به خاطر چرایه بی رویه دام فایده ندارد از جمله کوه هایه روستای دهمیان

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۵ ۱۶:۳۳

پوشش گیاهانی از این قبیل باید مورد توجه بسیار قرار گیرد وآموزش لازم به بومیان آن مناطق حائز اهمیت باشد چون اگر بی رویه برداشت شود به اکوسیستم وبافت اقلیمی زیست محیط ضررهای جبران ناپذیری وارد خواهد شد به امید اینک این گیاهان خاص ومفید در چرخه زیست بوم

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۵ ۲۰:۰۸

منابع طبیعی باید ب ساکنین روستاها کمک کنن تا هرمنطقه مستعد چ نوع گیاه ویا درختی هست بیابانها رو بکارن سر سبز بشه از طرفی کمک اقتصادی میشه نمیدانم چرا اینکار رو نمیکنه نمیخواین سند بنامشان بزنید الان در نوار مرزی گنبد و مراوه تپه گلستان زبتون کاشتن

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۵ ۲۳:۰۶

این گیاه جزگیاهان بی نظیره که خواص دارویی عجیبی داره اگه اینم منقرض نشه عجیبه

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۵ ۲۳:۱۰

این گیاه به راحتی کشت میشود و نیاز به آب هم ندارد در استان فارس کشت کردم الان چهار سال هست، بذر هم خریدو فروش میشه از منابع طبیعی هم میشه گرفت

avatar

سلام این گیاهان مرتعی گنجینه ملی تلقی میشوندکه میبایست ازآنها درمحیط طبیعی بشدت مراقبت نمود هرنوع از این گیاهان مرتعی زیستگاه خودرا میطلبد که در تکثیر و مراقبت میبایست دقت داشت بعضی از این گیاهان منحصربفرد آندمیک اختصاص به خود ایران دارد

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۶ ۰۲:۰۷

من دارم خریدار کیه؟

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۶ ۰۹:۵۹

سلام.بنده به دلیل اینکه خیلی به محیط زیست طبیعی کشور علاقه دارم اکثر نظرات دوستان رو خوندم متاسفانه عدم برنامه ریزی و کارشناسی و هماهنگی لازم توسط مسئولین و دولت برای حمایت و حفاظت و نگهداری و حتی اقتصاد کاملا مشهود است.یه دوستی میگه نباید برداشت بش

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۶ ۱۲:۰۲

این همان بوته کما است؟

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۶ ۱۲:۲۷

تازه فهمیدین هزاران سال است بلوچستان هستش قدیما بااین آرد نون درست می‌کردند اسمش منطقه شما کما است اینجا راب همون کما بلیدی پترک همون انقزه

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۶ ۲۰:۳۷

منظور ازانحصاری یعنی چی معمولا وقتی دسته یک شخص یا یک خاندان باشه میگن انحصاری این گیاه دسته کی هست

avatar
۱۴۰۳-۱۲-۱۶ ۲۳:۱۳

درودکسی به حرف مردم اهمیت نمیده اگربتونید شماکه رییس جهادهستیداینکاررویعنی کشت انقوزه یه نامه بزنید به اداره کل جهاد کشور تا مردم رو تشویق کنید به سمت کشت این داروی گیاهی با همایت جهاد مناطق استانها تاشاید مردم بتوانند ازاین زمین های بلااستفاده یه استفاده بکنند.