• شنبه / ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403121107212
  • خبرنگار : 50990

سونامی جراحی‌های زیبایی/1/

تغییر رنگ چشم، زیبایی تضمین شده‌ای نیست

تغییر رنگ چشم، زیبایی تضمین شده‌ای نیست

ایسنا/خراسان رضوی در جوامع امروزی عمل‌های زیبایی به خصوص در بین خانم‌ها بسیار رایج شده است؛ عمل‌هایی که تبلیغات پر رنگ و لعاب آن فرد را وسوسه کرده و با وجود قیمت بالا و عوارض جدی که این عمل‌ها به دنبال دارد بسیاری از افراد حاضر به انجام آن می‌شوند.

یکی از این عمل‌ها که تا حدودی جدید است و هنوز افراد کمتری را درگیر کرده است، عمل زیبایی تغییر دائمی رنگ چشم است؛ تغییر رنگ چشم که به گفته یک متخصص قرنیه، نه تنها زیبایی تضمین شده‌ای نیست، بلکه خطرات جدی برای بینایی به همراه دارد و در مواردی می‌تواند منجر به نابینایی شود و این عمل تنها در موارد خاص و برای بهبود ظاهر چشم‌های نابینا توصیه می‌شود.

دکتر جواد صادقی در همین زمینه در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر، تقاضای واقعی برای این عمل چندان چشمگیر نیست، به این معنا که بیمارانی که اصرار فراوانی بر انجام این عمل داشته باشند، بسیار نادر هستند.

این جراح و متخصص چشم و فوق تخصص قرنیه خاطرنشان کرد: با این وجود، به دلیل مواجهه افراد با تبلیغات روش‌های دائمی تغییر رنگ چشم در شبکه‌های مجازی، این موضوع برای آن‌ها جذابیت پیدا کرده و کم‌وبیش در درمانگاه‌ها در مورد مناسب بودن این روش‌ها سوالاتی مطرح می‌کنند.

وی ادامه داد: تاکنون با افرادی که اصرار زیادی بر انجام این عمل داشته باشند، مواجه نشده‌ام و مراجعین فعلاً به منظور مشورت مراجعه می‌کنند؛ در خصوص جنسیت نیز معمولاً خانم‌ها تمایل بیشتری به انجام عمل‌های جراحی مرتبط با زیبایی دارند و احتمالاً این عمل نیز بیشتر مورد توجه آن‌ها قرار خواهد گرفت.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به روش‌های تغییر دائمی رنگ چشم، تصریح کرد: روش اول، روش لیزری است که از طریق تابش لیزر بر عنبیه، رنگ چشم به شکل دائمی تغییر می‌کند؛ در این روش، لیزر موجب آزاد شدن ذرات رنگی عنبیه در داخل چشم می‌شود، این ذرات، با کاهش رنگ‌دانه‌های عنبیه، باعث روشن‌تر شدن آن شده و در نتیجه، چشم روشن‌تر به نظر می‌رسد.

صادقی اضافه کرد: روش دوم، کاشت عنبیه مصنوعی است که از طریق جراحی انجام می‌شود؛ در این روش، یک بافت ورق‌مانند با رنگ‌های مختلف بر روی عنبیه قرار داده می‌شود، این بافت دارای ویژگی تغییر رنگ چشم است.

وی بیان کرد: روش سوم، رنگ کردن قرنیه است که در گذشته با روش‌های سنتی مشابه تتو انجام می‌شد و امروزه با کمک لیزر فمتوسکند، با ایجاد یک پاکت در داخل ضخامت قرنیه و قرار دادن رنگ بر روی آن قسمت انجام می‌شود.

عوارض جدی روشهای تغییر رنگ چشم برای بینایی

این فوق تخصص قرنیه به عوارض جانبی هر یک از این سه روش اشاره کرد و گفت: روش اول که روش لیزری است و از طریق آزاد شدن بافت پیگمان‌ها عمل می‌کند، عملاً با آزاد شدن این پیگمان‌ها از بافت عنبیه، این مواد به صورت محلول در مایع زلالیه چشم قرار می‌گیرند.

وی افزود: هنگامی که این مواد به همراه زلالیه از چشم خارج می‌شوند، منافذ تخلیه زلالیه را مسدود می‌کنند، این انسداد منجر به احتباس مایع زلالیه شده و در نتیجه فشار چشم افزایش می‌یابد. این عارضه می‌تواند منجر به بیماری آب سیاه چشم شود که به طور جدی بینایی را تهدید می‌کند.

تغییر رنگ چشم، زیبایی تضمین شده‌ای نیست

این جراح و متخصص چشم یادآور شد: عمل جراحی دوم که کاشت عنبیه مصنوعی است، یک عمل جراحی داخل چشمی است که خود فرآیند عمل، خطر ایجاد عفونت و آسیب به بافت‌های داخل چشمی را به همراه دارد، از طرفی، قرار گرفتن طولانی مدت بافت در داخل چشم باعث افزایش فشار چشم و آب سیاه، از دست رفتن سلول‌های داخلی قرنیه، ورم قرنیه و در نهایت از دست رفتن بینایی می‌شود، بنابراین، این روش‌ها روش‌های مناسبی نیستند.

وی توضیح داد: روش سوم که رنگ کردن قرنیه است، عوارض کوتاه‌مدتی دارد که مرتبط با فرآیند جراحی چون عفونت، عوارض مربوط به برش‌های لیزر و حساسیت بافت قرنیه به رنگ مورد استفاده دارد.

صادقی عنوان کرد: در طولانی مدت، ممکن است این رنگ پس از مدتی تغییر کند و کمرنگ‌تر شود و به شکلی که مد نظر بیمار بوده است، باقی نماند، از طرفی به دلیل اینکه قرنیه یک بافت شفاف است که باید نور را از خود عبور دهد، زمانی که ما قسمت‌های محیطی قرنیه را رنگ می‌کنیم، عملاً اجازه عبور نور از آن محیط‌ها به داخل چشم را نمی‌دهیم.

وی ادامه داد:  این بیماران علاوه بر اینکه ممکن است ناراحتی بینایی پیدا کنند، در آینده و زمانی که نیاز به عمل جراحی مانند آب مروارید پیدا کنند، با توجه به اینکه بافت رنگی جلوی دید جراح را می‌گیرد، عملاً با مشکل مواجه خواهند شد و ممکن است نیاز به عمل جراحی مانند پیوند قرنیه پیدا کنند.

وزارت بهداشت مجوزی برای این عمل صادر نکرده است

 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطرح کرد: هر سه روش تغییر رنگ چشم دارای پتانسیل ایجاد عوارض جدی برای بینایی هستند؛ در برخی موارد این عوارض می‌تواند منجر به نابینایی یک یا هر دو چشم افراد شود، حتی در مواردی که این عوارض به موقع شناسایی و درمان نشوند، متاسفانه بیمار را برای همیشه درگیر بیماری‌های جدی چشمی می‌کنند که ممکن است هیچ‌گاه به طور کامل بهبود نیابند و نیازمند نظارت دائمی و جراحی‌های متعدد برای حفظ حداقل بینایی باشند، ضمن آنکه زیبایی چشم نیز مانند حالت اولیه خود نخواهد بود.

این جراح و متخصص چشم با بیان اینکه انجام تمام روش‌های دائمی تغییر رنگ چشم اکیداً به افراد سالم با چشم‌های بینا توصیه نمی‌شود، گفت: با این حال گاهی اوقات از این روش‌ها در چشم‌های نابینا استفاده می‌شود.

صادقی گفت: روش مرسوم و قدیمی‌تر تغییر رنگ چشم که  تتو کردن قرنیه است از سال‌ها پیش در شهر مشهد و در بیمارستان خاتم الانبیا انجام می‌شود. در مواردی که چشمی نابینا و سفید شده است و فرد فاقد بینایی تمایل دارد شرایط زیبایی نسبی برایش فراهم شود، ممکن است از این روش‌ها برای بیمار استفاده شود.

تغییر رنگ چشم، زیبایی تضمین شده‌ای نیست

وی افزود: اما انجام این پروسه‌ها صرفا برای زیبایی در یک چشم بینا در یک فرد سالم توصیه نمی‌شود و من به تمام افراد توصیه می‌کنم از پیگیری این مسائل خودداری کنند.

این فوق تخصص قرنیه خاطرنشان کرد: بهتر است در خصوص مراقبت‌های پس از عمل و دوره نقاهت صحبتی نشود، زیرا ما بر این باوریم که این عمل جراحی نباید انجام شود و در حال حاضر وزارت بهداشت مجوزی برای این عمل صادر نکرده است، بنابراین این جراحی برای افراد سالم توصیه نمی‌شود، اما در افرادی که یک چشم نابینا دارند و رنگ آن مناسب نیست و از نظر زیبایی برایشان آزاردهنده است، می‌توانند از روش‌های تغییر رنگ چشم استفاده کنند، با این حال، بیمه‌ها کماکان این روش‌ها را به دلیل تلقی شدن به عنوان پروسه زیبایی نمی‌پذیرند و تحت پوشش بیمه قرار نمی‌دهند.

صادقی با بیان اینکه به افراد توصیه می‌کنم قدر چشم‌های زیبای خود را بدانند که قطعاً هر رنگی دارد، همان رنگ بهترین رنگ است، گفت: توصیه می‌شود افراد دنبال این روش‌ها نباشند و مراقب سلامت چشم‌های خود باشند تا بینایی خود را برای همیشه حفظ کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha