عنایتالله نجیبزاده در گفتوگو با ایسنا افزود: استیضاح حق نمایندگان مجلس است اما آیا این استیضاح به حل مشکلات اقتصادی کشور کمک میکند و صلاح است؟
وی اظهار کرد: حل مشکلات اقتصادی کشور نیاز به ثبات اقتصادی از طریق اجرای سیاستهای پولی و مالی دقیق دارد. نیاز داریم که نقدینگی را کاهش داده، کسری بودجه را کنترل کرده و اصلاح نظام بانکی و مالیاتی را باید مدنظر قرار دهیم.
این دکترای اقتصاد بینالملل و تجارت خاطرنشان کرد: یکی از علل افزایش نرخ ارز، کسری بودجه شدید در کشور طی سالهای متمادی است و این کسری بودجه تنها طی این ۶ ماه اخیر رخ نداده بلکه طی سالها بوده است.
نجیبزاده با طرح این سوال که نمایندگان مجلس که دنبال بحث استیضاح هستند در خصوص کاهش بودجه چه برنامههایی داشتند؟، تصریح کرد: برای حل مشکلات اقتصادی نیاز به تقویت تولید داخلی، کاهش وابستگی به واردات، افزایش صادرات به دور از خامفروشی، تقویت بخش خصوصی از طریق حمایت و اعتماد به آن، تجارت با دنیا و فراهم کردن بستر آن و تولید محصولات با کیفیت بالا که توان رقابت در بازار جهانی داشته باشد و بهدست آوردن بازارهای جدید و احیای بازارهایی که در طی سالهای اخیر از دست رفته، داریم.
وی ادامه داد: آقای همتی وزیر اقتصاد طی ۶ ماه مدیریت خود، دیپلماسی اقتصادی خوبی داشتند و در همین مدت محدود برای تقویت تجارت خارجی به کشورهای حوزه اوراسیا و خلیج فارس به خصوص عربستان سفر کردند که برای احیای بازارهای جدید نویدبخش بوده است.
این عضو هیئتعلمی دانشگاه پیام نور عنوان کرد: سیاستهای کلان اقتصادی برای یک کشور در شرایط تحریم عموماً متفاوت از کشوری است که دچار این تهدید و فشار نیست. کشورِ دچار تحریم، عموماً به سیاست خوداتکایی و خودکفایی نیاز دارد و حتی سیاستهای ارزی برای مدیریت تجارت خارجی آن کشور تحت تاثیر شرایط تحریم، کاملاً متفاوت است. با روند اقتصاد جهانی، وابستگی جهانی بین کشورها زیاد شده و در حال افزایش است؛ بنابراین حرکت به سمت اقتصاد منطقهای میتواند مفید باشد.
نجیبزاده تاکید کرد: برای تقویت تولید، رشد بهرهوری و گسترش فناوریهای نوین، ما به تجارت خارجی نیاز داریم و لازم است در این شرایط به فکر جایگزین آن به خصوص از طریق تولید محصولات فرآوری شده و باکیفیت صنایع فولادی و معدنی باشیم.
وی اظهار کرد: وزیر اقتصاد مدتی باید وضعیت، برنامهها و چینش مدیران و هماهنگی بین سایر تیمهای اقتصادی از جمله بانک مرکزی، وزارت کار و وزارت صنعت، معدن و تجارت را بررسی کند و سپس وارد فضای برنامهریزی شود. مدت کوتاه ۶ ماهه یک ناامنی مدیریتی است و وقتی ناامنی مدیریتی ایجاد میشود، باعث ریسک و نااطمینانی در بازارهای مختلف از جمله بازار سرمایه و ارز خواهد شد. در این شرایط سرمایهگذاران، فعالان اقتصادی و کارآفرینان قطعاً عکسالعمل منفی نشان میدهند و دچار تزلزل میشوند و ثبات بازار و اقتصاد نیز به هم میخورد.
این دکترای اقتصاد بینالملل و تجارت، با بیان اینکه ناترازیهایی در زمینههای مختلف در کشور داریم، عنوان کرد: در شرایطی که تیم اقتصادی دولت باید بر بودجه سال آینده کشور متمرکز باشد، نمایندگان دنبال استیضاح هستند. آیا این نمایندگان واقعا مفاهیم و شاخصهای اقتصادی و عوامل و متغیرهای داخلی و بیرونی تاثیرگذار بر اقتصاد، تیم اقتصادی دولت، تورم بالای ۴۰ درصد طی ۷ سال، کسری بودجه چند سال اخیر، نقش سیاستگذار پولی و مالی یعنی بانک مرکزی را میدانند و با این شرایط دنبال استیضاح وزیر اقتصاد هستند؟!
وی بیان کرد: آیا نمایندگانی که دنبال استیضاح وزیر اقتصاد هستند، شرایط و ناترازیهای منابع و انرژی و نیز تمام مشکلات اقتصادی کشور را حاصل مدیریت ۶ ماهه آقای همتی میدانند؟ اما اگر اینطور نیست و وزیر اقتصاد باید استیضاح شود، ۶ ماه بعد از استیضاح اگر مشکلات حل نشد، مردم میتوانند نمایندگان استیضاحکننده را استیضاح کنند.
انتهای پیام
نظرات