• پنجشنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403120906102
  • خبرنگار : 71457

پیام اطمینان‌بخش مسکو به تهران

پیام اطمینان‌بخش مسکو به تهران

یک استاد جغرافیای سیاسی و کارشناس امور اروپا معتقد است سفر وزیر خارجه روسیه به ایران در راستای اطمینان‌بخشی به تهران صورت گرفت.

به گزارش ایسنا، «عمادالدین الحمرونی» استاد جغرافیای سیاسی و کارشناس امور اروپا اعلام کرد که سفر «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه به ایران در چارچوب اطمینان بخشی به تهران در سایه شتاب مذاکرات آمریکا و روسیه و توقف مذاکرات آمریکا و ایران صورت گرفته است.

وی عنوان داشت: روسیه برای توسعه روابط اقتصادی خود با ایران تلاش می‌کند و این در حالی است که طرف غربی برای به تعطیلی کشاندن این روابط از طریق اعمال تحریم‌ها علیه دو کشور و آسیب به خطوط امداد زمینی و دریایی تلاش می‌کند و در این راستا ممکن است امارات نقش مهمی را به عنوان میانجیگر اقتصادی میان دو کشور ایفا کند که منجر به تغییرات مهمی در توازن‌های منطقه‌ای شود.

الحمرونی گفت: اقتصاد قوی‌تر از قدرت نظامی در این نوع همکاری به حساب می‌آید که تاثیر تحرکات غرب در منطقه را تضعیف می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: مواضع ثابت روسیه درخصوص مسئله فلسطین با اصول بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل همخوانی دارد و تنها راه حل، احترام به قانون بین‌المللی است. 

الحمرونی با بیان اینکه بعضی از طرف‌ها این قوانین را زیر پا گذاشتند، گفت: جنگی که رژیم اشغالگر اسرائیل علیه فلسطینی‌ها به راه انداخته است، به منزله جنایت کشتارجمعی است و دیوان کیفری بین المللی نیز بر این مسئله تاکید کرده است. 

این کارشناس درخصوص بحران اوکراین نیز تاکید کرد: غرب در آغاز، در قالب یک بلوک در رویارویی با روسیه ظاهر شد اما بعد از گذشت سه سال از جنگ مشخص شد که این بلوک شروع به تجزیه و دودستگی کرده است. موضع آمریکا در این بحران، همپیمانان اروپایی از جمله بعضی از مسئولان انگلیسی را غافلگیر کرده است که باعث شده اروپایی‌ها احساس کنند خارج از دامنه مذاکرات هستند. 

الحمرونی عنوان داشت: اروپا در وضعیت ضعف و دودستگی قرار گرفته است و «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در قالب یک شخصیت شکست خورده در مقابل دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ظاهر شد. وضعیت آلمان نیز حتی در سطح مردمی شروع به تغییر کرده است. 

این کارشناس در پایان گفت: این همان بحران واقعی است که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نسبت به آن هشدار داده است و همواره خواستار در هم‌تنیدگی اقتصادی با طرف روسی بوده و این همان مسئله‌ای است که «دونالد ترامپ» امروز با مسکو برای آن تلاش می‌کند و در نتیجه این مسئله‌ غرب را شگفت زده کرده و وضعیتی از تنش را در داخل ائتلاف‌های غربی ایجاد کرده است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha