به گزارش ایسنا، محمد مخبر در دیدار جمعی از صاحبان صنایع معدنی و معدنداران کشور با تاکید بر لزوم همافزایی و همکاری بیشتر میان فعالان حوزه معدن، گفت: صنف شما در حوزههای مختلف از جمله طلا، روی، آهن و سایر فلزات معدنی باید با یکدیگر همافزایی کنند تا بتوانند به رشد و توسعه پایدار دست یابند.
وی افزود: حل مشکلات این بخش نهتنها به نفع معدنداران، بلکه به نفع اقتصاد ملی است و باید باجدیت پیگیری شود.
مشاور و دستیار رهبری انقلاب در ادامه با اشاره به اهمیت بخش معدن در اقتصاد مقاومتی، تاکید کرد: بخش معدن یکی از ظرفیتهای مهم کشور است که میتواند نقش کلیدی در رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال ایفا کند. اما برای تحقق این هدف، نیازمند رفع موانع و چالشهای پیشرو هستیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به نقش فناوریهای جدید در توسعه بخش معدن اشاره کرد و گفت: استفاده از فناوریهای نوین میتواند به افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها در این بخش کمک کند. بنابراین، معدنداران باید از این فرصتها بهرهبرداری کنند.
وی افزود: معادن و صادرات فرآوردهای معدنی در بازار بینالمللی دوشادوش نفت و گاز حرکت میکند و در این بخش، کشور ما میتواند با مدیریت صحیح، همافزایی صاحبان صنایع معدنی و تامین بهموقع برق و سوخت معادن به سرعت جایگاه خود را در بازارهای جهانی پیدا کند.
مخبر با تاکید بر لزوم حمایت دولت از بخش خصوصی، اظهار کرد: دولت باید زمینههای لازم برای فعالیت بهتر بخش خصوصی را فراهم کند. مشکلاتی مانند تامین برق و سوخت باید بهسرعت حل شوند تا معدنداران بتوانند با خیال آسوده به کار خود ادامه دهند.
وی افزود: معدنکاران نیز باید با دانشبنیان شدن، همافزایی صنفی و اتحادیهای و توسعه نشستهای مشترک با تشخیص تقاطعهای مشکلات مشترک، با استفاده از ظرفیتهای مجموعههای جوان و دانشبنیان به سمت حل مسئله بروند که یکی از این موارد ساخت نیروگاههای کوچک برق با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر است.
مشاور و دستیار رهبر انقلاب از معدنداران خواست با تشکیل تشکلهای قویتر و همکاری بیشتر، به یکپارچگی و قدرت چانهزنی بالاتری در برابر چالشها دست یابند و از جزیرهای عمل کردن پرهیز کنند.
مخبر با اشاره به ظرفیت بومی ساخت تجهیزات و خودروهای سنگین فعال در معادن گفت: اگر معدن کار ایرانی به محصولات ایرانی اعتماد کند میتوان در این بخش هم شاهد توسعه ساخت و بروز رسانی تجهیزات سنگنین و ماشینهای معدنی تولید داخل بود که امری شدنی و است و با ثبت نیازسنجیها و هماهنگیهای بیشتر میتواند تحقق یابد.
انتهای پیام
نظرات