• سه‌شنبه / ۷ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۶
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1403120704824
  • خبرنگار : 50560

«چاردیواری» اختیاری نیست!

«چاردیواری» اختیاری نیست!

ایسنا/قزوین یک وکیل و کارشناس دعاوی آپارتمان با گذشت چندین دهه از شهرنشینی هنوز فرهنگ آپارتمان نشینی آنچنان میان برخی مردم نهادینه نشده است، گفت: شعار «چاردیواری اختیاری» یکی از فرهنگ‌های غلطی است که دیگر در زندگی آپارتمان نشینی جایی ندارد و باید دستگاه‌هایی چون شهرداری و مسکن و شهرسازی در راستای فرهنگسازی آن اقدام کنند.

سعید عباباف‌ها در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به افزایش شهرنشینی و تراکم شهرها آپارتمان‌هایی که جای خانه‌های قدیمی را گرفته است بیشتر شده و به تبع آن دعاوی بین اهالی یک ساختمان نیز بیشتر شده است.

وی بیان کرد: یکی از بیشترین اختلافات در آپارتمان‌ها مربوط به عدم رعایت سر و صدا و همچنین وجود حیوانات خانگی در داخل منازل است که جرم تلقی شده و نگهداری حیوان از جمله سگ که دارای سر و صدا است در داخل ساختمان از دید قانون‌گذار مجاز نیست.

این کارشناس دعاوی آپارتمان افزود: درگیری در آپارتمان‌ها نیز بخش اعظمی از پرونده‌های قضایی را تشکیل می‌دهد، در این راستا لازم است که نهادهایی چون شهرداری و اداره کل مسکن و شهرسازی بنابر وظایف ذاتی خود در راستای فرهنگسازی نیز اقدام کنند.

وب تصریح کرد: مهم‌ترین اصل در آپارتمان نشینی داشتن فرهنگ گفت‌وگو و سازش است اما چنانچه همسایه‌ای تمایل به سازش و گفت‌وگو در خصوص مشکلات آپارتمان و ساختمان نداشت و همچنان تلاش سایر اهالی بر سازش بی‌فایده بود، باید بنابر نوع عمل طرح دعوی حقوقی و یا کیفری از طریق مراجع قضایی صورت گیرد.

عباباف‌ها در پاسخ به این سؤال که دعاوی آپارتمان شامل چه مواردی می‌شود، افزود: دعاوی مطالبه خسارت یکی از بیشترین دعاوی مابین همسایگان است. بر اساس ماده ۳۰ قانون مدنی، کسی نمی‌تواند در ملک خود تصرفی کند که باعث ایجاد خسارت برای سایر همسایگان باشد.

این وکیل دادگستری اظهار کرد: انحصاری کردن بخش‌های مشاع ساختمان یکی دیگر از موضوعاتی است که اغلب موجب دعوا بین همسایگان می‌شود، بر اساس ماده چهار آیین‌نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها قسمت‌هایی از ساختمان که مورد استفاده تمام مالکین باشد مشترک است و نمی‌توان حق انحصاری بر آن قائل شد.

وی اظهار کرد: پارکینگ‌ها یک سر دیگر دعاوی آپارتمان‌ها هستند که متأسفانه تعداد پرونده‌های قضایی در این خصوص نیز زیاد است. مطابق ماده دو قانون تملک آپارتمان‌ها، پارکینگ همچون سایر اجزای واحد مسکونی نظیر بالکن، انباری به صورت مشخص در سند مالکیت قید شده است و چنانچه شخصی در سند مالکیت خود پارکینگ نداشته باشد حق استفاده از پارکینگ حتی پارکینگ قسمت مشاع را هم بدون اجازه سایر همسایگان ندارد.

این وکیل گفت: راه پله و آسانسور جزو فضاهای دسترسی به واحدها هستند و انحصاری کردن آن‌ها غیرقانونی است. چنانچه در یک ساختمان آسانسور وجود نداشت، به دنبال ایجاد تغییرات و نصب آسانسور باید رضایت تمام اهالی کسب شده باشد و همچنین تغییراتی که بر روی ظاهر ساختمان یا استحکام آن اثر می‌گذارد نیاز به مجوز شهرداری دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha