• سه‌شنبه / ۷ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403120704654
  • خبرنگار : 50026

پرورش بز کرکی در خراسان جنوبی؛ راهی به سوی افزایش درآمد و حفظ ذخایر ژنتیکی

پرورش بز کرکی در خراسان جنوبی؛ راهی به سوی افزایش درآمد و حفظ ذخایر ژنتیکی

ایسنا/خراسان جنوبی سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از راه‌اندازی ایستگاه‌های اختصاصی برای پرورش بز کرکی خبر داد و تأکید کرد: این برنامه‌ها با هدف افزایش تولید و بهبود سلامت دام‌ها، همچنین حفظ ذخایر ژنتیکی و تأمین درآمد پایدار برای روستائیان طراحی شده‌اند.

حسین اکبری در گفتگو با ایسنا به تشریح برنامه‌های این سازمان در زمینه پرورش بز کرکی پرداخت و با اشاره به راه‌اندازی یک ایستگاه اختصاصی ، گفت: این ایستگاه با هدف بررسی مسائل مختلف مربوط به این دام و انجام اقدامات اصلاحی و تثبیت ژن‌های تولیدی مناسب با بکارگیری روش‌های علمی و ژنتیکی تأسیس شده است.

اکبری افزود: با توزیع نر بزهای اصلاح شده بین گله‌داران بومی و بکارگیری آنها در تولید نسل‌های جدید، افزایش این قبیل گله‌ها فراهم شده است.

وی همچنین به وجود یک مرکز فعال در ۱۸ کیلومتری شهرستان سربیشه اشاره کرد و گفت: این ایستگاه فعالیت‌های فنی، علمی و اصلاح‌نژادی خود را از سال ۱۳۷۸ با خرید بزهای کرکی آغاز کرده است.

سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: تمامی فعالیت‌های مدیریتی و اصلاح نژادی از جمله ثبت مشخصات وزن‌کشی، همزمان‌سازی فحلی و جفت‌گیری کنترل‌شده، واکسیناسیون  در این مرکز انجام می‌گیرد.

وی اهداف اصلی این برنامه‌ها را ترویج و حفظ ذخایر ژنتیکی بز کرکی، رشد کمی و کیفی تولید کرک و تأمین مواد اولیه صنایع و کارخانجات عنوان کرد.

اکبری همچنین به توزیع بز کرکی در بین صندوق‌های خرد زنان روستائی جهت پرورش و تکمیل زنجیره آن با برک بافی اشاره کرد و گفت: این برنامه در شهرستان سربیشه در حال اجرا است.

وی در ادامه به اهمیت بهبود سلامت عمومی بزهای کرکی اشاره کرد و گفت: بز کرکی همانند سایر دام‌های سبک نیاز به رعایت ضوابط بهداشتی و تغذیه‌ای دارد.

اکبری همچنین به قابلیت تولید مثل بز کرکی در شرایط سخت اشاره کرد و افزود: این بزها به شرایط سخت منطقه مقاوم هستند، اما در زمان زایش نیاز به محافظت دارند.

سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تأکید کرد: پرورش بز کرکی به عنوان یک منبع درآمد برای دامداران شناخته می‌شود و می‌تواند تأثیر مثبتی بر اقتصاد محلی داشته باشد.

وی همچنین از همکاری مرکز پرورش و اصلاح نژاد بز کرکی با محققان و پژوهشگران برای انجام تحقیقات علمی در این زمینه خبر داد.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha