مهدی زندیهوکیلی، دوشنبه ششم اسفند در همایش سرمایهگذاری بخش خصوصی در ساخت نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی امیرکبیر اظهار کرد: استان مرکزی با ۳۸۰۰ واحد صنعتی و وجود چندین صنعت مادر، پایتخت صنعتی کشور و بخش زیادی از این صنایع را شرکت ماشینسازی آموزش و شکل داده است.
وی با تاکید بر اینکه پتانسیلهای درونی کشور باید بیشتر مود توجه قرار گیرد افزود: نیروهای متخصص و توانمند به واسطه دانش و علم و تجربه، در استان مرکزی گرد هم آمدهاند و به این واسطه، هر صنعت و تجهیزاتی را که بخواهیم میتوانیم اجرایی کنیم.
زندیه وکیلی با بیان اینکه وقتی با ناترازی مواجه میشویم فشار زیادی به واحدهای صنعتی وارد میشود تصریح کرد: کارهای توسعهای در کشور روند مناسبی ندارد و باید بیشتر پیگیر این موضوع باشیم. ۸۵ درصد مصرف برق استان در حوزه صنعت و تولید است که تقریبا در هیچ یک از استانها اینگونه نیست.
۷۰۰ نفر فوتی ناشی از آلودگی هوا در اراک و شازند
وی با بیان اینکه بنا بر آمار رسمی، سال گذشته ۷۰۰ نفر فوتی در اثر آلودگی هوا در اراک و شازند داشتیم گفت: مازوتسوزی علیرغم میل باطنی رئیس جمهور و دولت اتفاق افتاد و نیروگاه شازند همچنان با ظرفیت کامل در حال مازوت سوزی است. چندین هفته است مردم اراک در میدان اصلی شهر تجمع میکنند و خواستار پایان مازوتسوزی در نیروگاه شازند هستند. این نقطه تاریک و تلخی است که باید هم برق واحدهای تولیدی را قطع کنیم و هم مازوتسوزی را تحمل کنیم و تنها راه حل مقابله با این ناترازی برق و آلودگی هوا، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر است.
وی با اشاره به صادرات ۱.۵ میلیارد دلاری محصولات غیر نفتی استان مرکزی در سال جاری افزود: ظرفیتهای استان مرکزی در حوزه نیروگاههای خورشیدی، متعدد است. تولید برق توسط ادارات، صنعت، کشاورزی و سرمایهگذار و فروش به بورس از جمله ظرفیتهای استان مرکزی است که باید در دست اقدام قرار گیرد.
ساخت نیروگاههای کوچک مقیاس خورشیدی در مدارس استان
استاندار مرکزی گفت: ساخت نیروگاههای کوچک مقیاس خورشیدی در مدارس استان توسط خیرین مدرسه ساز در جهت کمک به رفع ناترازی انراژی و درآمدزایی برای مدارس از جمله کارهای ابتکاری ما بود و دیروز یک خیر هزینه ساخت نیروگاههای خورشیدی در ۲۰ مدرسه را تقبل کرد.
زندیه وکیلی افزود: ما مجوز پنج درصد افزایش سطح اشغال به ساختمانها را اعطا خواهیم کرد در صورتی که به ازای هر متر اضافی افزایش سطح ساختمان، یک کیلووات تولید برق خورشیدی داشته باشیم. در روز ۱۲ بهمن نیز میثاقنامهای با مدیران مرتبط با این حوزه برای افزایش ظرفیت پنج هزار مگاوات انرژی خورشیدی طی سه سال، امضا کردیم که با توجه به این میثاقنامه، تا پایان سال آینده ۵۰۰ مگاوات وارد مدار خواهد شد. اگر این ظرفیت تا سال آینده وارد مدار شود، مازوتسوزی متوقف خواهد شد.
تدوین برنامه توسعه انرژیهای خورشیدی هر شهرستان
استاندار مرکزی با بیان اینکه ما برای هر شهرستان استان، یک برنامه توسعه انرژیهای خورشیدی مشخص کردیم، گفت: به جهت زاویه تابش خورشید و دمای هوا، بهینهترین و مطلوبترین بازدهی استفاده از پنلهای خورشیدی در سطح کشور مربوط به استان مرکزی است. همچنین فرآیند واگذاری زمین برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی در استان مرکزی ظرف ۱۰ تا ۱۵ روز صورت میگیرد که در کمتر استانی این اتفاق میافتد. سرمایهگذاری در حوزه نیروگاه خورشیدی یکی از بهترین سرمایهگذاریهاست و بهترین مکان برای سرمایهگذاری در این عرصه، استان مرکزی است.
انتهای پیام
نظرات