• دوشنبه / ۶ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403120604028
  • خبرنگار : 71129

اوکراین و سوریه، محور دیدار لاوروف با فیدان در آنکارا

 اوکراین و سوریه، محور  دیدار لاوروف با فیدان در آنکارا

وزارت خارجه روسیه امروز (دوشنبه) از دیدار هاکان فیدان و سرگئی لاوروف در آنکارا خبر داد.

به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز یکشنبه و پس از گفت‌وگوهای قبلی با هاکان فیدان، همتای ترکیه‌ای خود که در آن دو طرف به نتایج رایزنی‌های اخیر آمریکا و روسیه، روند صلح اوکراین و وضعیت سوریه پرداختند، وارد آنکارا شد.

به نقل از خبرگزاری ریانووستی، این مذاکرات در حالی برگزار شد که موضع ترکیه به عنوان میزبان احتمالی برای نشست عالی درباره درگیری اوکراین با حضور مسکو، کی‌یف و واشنگتن مطرح شده است.

همچنین این سفر در میانه تلاش‌های مسکو برای مذاکره با دولت جدید سوریه انجام شده است.

ترکیه در پی سقوط دولت اسد در سوریه، روابط قوی خود را با طرف سوری برقرار کرده است.

یکی از منابع در وزارت خارجه ترکیه نیز به ریانووستی گفت که فیدان به دنبال گفت‌وگو درباره اوکراین و تحولات در منطقه به ویژه سوریه در دیدار با لاوروف است.

در این میان، هاکان فیدان در کنفرانس خبری مشترک با لاوروف گفت: «تلاش‌های صلح ایالات متحده در اوکراین با سیاست ما از آغاز جنگ مطابقت دارد و ما برای ابتکار جدید ایالات متحده به عنوان یک رویکرد نتیجه‌محور اهمیت زیادی قائل هستیم. ما معتقدیم که می‌توان از طریق مذاکره با هر دو طرف به راه حل رسید.»

وی افزود: «ما با روسیه موافقیم که گروه‌های جدایی طلب در سوریه باید متوقف شوند.»

فیدان گفت: «ما از نزدیک روند مذاکرات روسیه و آمریکا را دنبال می‌کنیم. تصمیمات مربوطه در مورد امکان ارائه تضمین‌های امنیتی به اوکراین توسط اردوغان اتخاذ می‌شود.»

وزیر خارجه ترکیه ادامه داد: «ما آماده‌ایم نقش میانجی را بر عهده بگیریم. تکرار می‌کنم که ما همچنان روند مذاکرات روسیه و آمریکا را دنبال می‌کنیم. ترکیه اهمیت ابتکار عمل آمریکا برای حل و فصل بحران اوکراین را ستایش می‌کند.»

وی در ادامه جابجایی احتمالی فلسطینی‌ها از غزه را غیرممکن دانست و افزود: «امروز با لاوروف درباره اوضاع در غزه هم صحبت کردیم. نباید اجازه دهیم یک نسل کشی جدید اتفاق بیفتد. فلسطینی‌ها نباید مجبور شوند از سرزمین خود مهاجرت کنند.»

لاوروف نیز درباره این دیدار گفت: «مذاکرات روسیه و آمریکا را به طرف ترکیه‌ای اطلاع دادیم. ما نتیجه نشست ریاض را در ۱۸ فوریه با وزیر  امور خارجه ترکیه در میان گذاشتیم.  این گفت‌وگوها را با شرکای آمریکایی خود ادامه و در چارچوب توافقات انجام خواهیم داد. ما به طور کامل با فیدان مسائل دیگری را که در دستور کار بین‌المللی قرار دارد، به عنوان مثال وضعیت اوکراین، بررسی کردیم. همچنان موضع خود را در مورد اوکراین حفظ می‌کنیم، آن را تغییر نداده‌ایم و در عین حال از اینکه رویکردهای واقع بینانه‌تری در حال روی دادن است، واقعا خرسندیم. پایان دادن به جنگ بدون صلح پایدار و بدون از بین بردن اولین علل که اولین دلایل ظهور این جنگ است، ممکن نیست.»

وزیر خارجه روسیه گفت: «این یک شرط ضروری است که اوکراین به ناتو نپیوندد. ما این را به همتایان آمریکایی خود در ریاض گفتیم. مسکو و آنکارا برای همکاری در مورد سوریه توافق و تمایل خود را به کار مشترک برای حل و فصل در سوریه تایید کردند.»

وزیر امور خارجه روسیه  در این دیدار گفت: «موضع ثابت ایالات متحده در مورد اوکراین در میان مواضع کشورهای اروپایی برجسته است. درک موضع کشورهای اروپایی نیز دشوار است، زیرا آنها موضع نسبتا بی ثباتی دارند و بسته به اینکه چه کسی چه ایده‌هایی دارد، تغییر می‌کند.»

وی همچنین گفت که بسیاری از کشورها در موضع خود در مورد حل و فصل مناقشه اوکراین واقع بین شده‌اند و ادامه داد: «موضع ایالات متحده درباره این وضعیت کاملا مشخص است. به طور مداوم اعلام کرده که خواستار آتش بس فوری نیست، خط تماس را ترک کرده و سپس به این فکر می‌کند که چه باید کرد.»

لاوروف ادامه داد، روسیه آماده مذاکرات صلح با اوکراین و اتحادیه اروپا است و در این باره گفت: «تنها زمانی درگیری‌ها را متوقف خواهیم کرد که این مذاکرات نتیجه محکم و پایداری را نشان دهد که مناسب روسیه است البته، واقعیت‌های موجود باید در نظر گرفته شود. مسکو به صلح فوری و توقف درگیری‌ها در طول خط تماس و به تعویق انداختن گام‌های بعدی راضی نخواهد شد.»

این دیپلمات ارشد روسیه همچنین گفت که کشاندن اوکراین به ناتو یکی از دلایل درگیری است، برای همین هم روسیه از اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در این مورد در جریان مذاکرات روسیه و آمریکا در عربستان سعودی استقبال کرد.

لاوروف خاطرنشان کرد، روسیه به تماس‌های خود با ایالات متحده ادامه خواهد داد، چون نمی‌توان فهمید که آیا دو کشور می‌توانند تنش‌های جاری در روابط خود را بدون گفت‌وگوی عادی بین مسکو و واشنگتن حل کنند یا خیر. روسیه بارها تکرار کرده است که توافقات دو سال پیش در استانبول می‌تواند به عنوان مبنایی برای حل و فصل مناقشه در اوکراین مورد استفاده قرار گیرد.

وزیر خارجه روسیه ادامه داد، درباره اظهارات استیون ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه مبنی بر اینکه پیش نویس توافقنامه‌های آوریل ۲۰۲۲ استانبول می‌تواند به عنوان مبنایی برای حل مناقشه استفاده شود، چیزی نشنیده است.

وی اما گفت: «من فقط می‌توانم یک چیز را تایید کنم؛ ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، بارها این اظهارات را بیان کرده و یادآوری می‌کند که در استانبول شاید یک ساعت تا امضای یک معاهده کامل بر اساس اصول پیشنهادی اوکراینی‌ها فاصله داشتیم، اما بوریس جانسون، نخست وزیر سابق انگلیس آن را رد کرد.

وزیر خارجه روسیه در ادامه گفت، روسیه و آمریکا در پی مذاکرات ۱۸ فوریه ریاض با ایجاد کانال‌هایی در تمامی مسائل از جمله مساله منطقه خاورمیانه و اوکراین توافق کردند و قرار شد نمایندگانی ویژه در این مورد منصوب شوند.

این دیپلمات ارشد روسی همچنین افزود: «رایزنی‌های تمام عیاری در روزهای آتی انجام می‌شود و امیدوارم که موانع ساختگی ایجاد شده توسط دولت آمریکا در سال‌های اخیر برداشته شوند.»

در همین حال لاوروف در کنفرانس مطبوعاتی با وزیر امور خارجه ترکیه گفت: «در مورد حضور نظامی آمریکا در سوریه و نحوه برخورد با آن، نباید از من بپرسید، بلکه از رهبری سوریه، مردم سوریه باید این سوال را بپرسید. دمشق باید در مورد آینده حضور نظامی آمریکا در سوریه تصمیم بگیرد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha