• دوشنبه / ۶ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1403120603892
  • خبرنگار : 71974

افزایش بهره‌وری در مصرف آب ضروری است

افزایش بهره‌وری در مصرف آب ضروری است

رئیس دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی معاونت پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، افزایش بهره‌وری در حوزه آب را با توجه به سیاست افزایش جمعیت و کمبود بارش امری حیاتی دانست.

به گزارش ایسنا، سید ضیاء نصرتی امروز در گردهمایی تخصصی کشاورزی دریامحور که در سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی برگزار شد، در سخنانی به اهمیت کشاورزی در کشور و ضرورت افزایش بهره‌وری مصرف آب اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، سه شبکه آموزش و پرورش داریم که واحدهای مختلفی در این شبکه‌ها مشارکت دارند. این واحدها شامل شهید بهشتی، امیرکبیر، سازمان رضوی، واحد مازندران، واحد بوشهر، واحد چهارمحال و بختیاری، ابن سینا، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و سازمان تهران هستند. این واحدها در شرایط برگزاری مطلوب ارکان اصلی شورای راهبری قرار دارند که متشکل از جمعی از متخصصین برجسته در حوزه کشاورزی از جهاد دانشگاهی و سطح ملی هستند و هدایت و راهبری شرایط آموزش و پرورش جهاد دانشگاهی را بر عهده دارند.

نصرتی همچنین به فعالیت‌های انجام شده توسط واحدهای مختلف در استان‌ها اشاره کرد و گفت: آقای دکتر نیز در بحث توسعه محور سیاست‌گذاری برنامه ششم به یکی از مشکلات اصلی عدم تحقق برنامه پرورش ماهی در قفس اشاره کردند. این موضوع در حلقه اول کار مولدسازی قرار دارد که جهاد دانشگاهی به خوبی آن را شناسایی کرده است. ما در قالب دو طرح کلان توانسته‌ایم به نتایج خوبی دست یابیم.

وی ادامه داد: طرح دوم در همین حوزه مربوط به تولید غذای زنده است. ماهیگیران دریایی در واقع نیاز به فضای زنده دارند که این نیاز با اجرای طرح دیگری در همکاری با بخش خصوصی تأمین خواهد شد. همچنین یکی دیگر از حوزه‌های کاری ما در شبکه آموزش و پرورش جهاد دانشگاهی، تولید واکسن‌های آبزیان است. ما تنها مجموعه‌ای هستیم که تولیدکننده واکسن‌های آبزیان در کشور هستیم و هدف ما تولید واکسن‌هایی با کیفیت بالا برای بازارهای بین‌المللی است.

نصرتی ادامه داد: از دیگر طرح‌های ما، تولید بچه‌ماهی مقاوم است. واکسن‌های ما به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بچه‌ماهی‌ها در فرآیند پرورش کمتر دچار آسیب و بیماری شوند. واحد مازندران نیز یکی از ظرفیت‌های خوب ما در شبکه صنعتی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی است که روی مشتقات جلبک‌ها کار می‌کند و محصولات متنوعی را تولید می‌کند.

وی همچنین به احیای پساب‌ها و استفاده از آنها برای تغذیه روستاییان اشاره کرد و گفت: همکاران ما در مرکز نیز محصولات متنوعی برای آبزیان تولید کرده‌اند که همه این‌ها حاصل طرح‌های پژوهشی جهاد دانشگاهی است.

نصرتی تأکید کرد: این جلسه کاملاً ضروری و اجتناب‌ناپذیر است و باید توجه ویژه‌ای به کشاورزی داشته باشیم. سرانه آب تجربی کشور از سال ۱۹۵۰ تا ۲۵ تغییرات زیادی داشته است. اگر به شکل کمی به وضعیت سرانه آب نگاه کنیم، از سال ۱۳۳۵ سرانه آب ۸۶۰ متر مکعب برای هر نفر بوده که اکنون به حدود ۱۲۰۰ متر مکعب رسیده است. این تغییرات نشان‌دهنده بحران آب در کشور است و ما باید با سیاست‌های مناسب، میزان آب مصرفی را کاهش داده و غذای بیشتری را تولید کنیم.

به گفته وی، در برنامه هفتم توسعه، سهم آب بخش کشاورزی از ۸۵ میلیارد متر مکعب به ۶۵ میلیارد متر مکعب کاهش یافته است. این کاهش درصد بسیار دردسرسازی برای بخش کشاورزی به همراه دارد و تنها راه حل افزایش بهره‌وری است که با نفوذ فناوری و توجه به پژوهش میسر خواهد بود."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha