• دوشنبه / ۶ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403120603877
  • خبرنگار : 30147

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد

بیش از ۵۰ درصد مدارس سبزوار فرسوده هستند/ وجود ۴۷۰ بازمانده از تحصیل در سبزوار

بیش از ۵۰ درصد مدارس سبزوار فرسوده هستند/ وجود ۴۷۰ بازمانده از تحصیل در سبزوار
عکس از آرشیو است

ایسنا/خراسان رضوی معاون استاندار و فرماندار سبزوار گفت: بیش از ۵۰ درصد مدارس سبزوار فرسوده هستند که نیاز به تخریب و بازسازی دارند.

حامد قربانی در گفت و گو با ایسنا در حاشیه بازدید سرزده از آموزش و پرورش این شهرستان افزود: آموزش و پرورش شهرستان سبزوار یکی از قدیمی‌ترین مجموعه‌های آموزش و پرورش شرق کشور است که قدمت و غنای آن به قبل از مجموعه فرمانداری بر می‌گردد.

وی تصریح کرد: گرچه مجموعه اداری شهرستان سبزوار در سال ۱۳۱۶ شکل گرفته اما قدمت آموزش و پرورش این شهرستان بسیار بیشتر از آن است.

معاون استاندار و فرماندار سبزوار با بیان اینکه اکنون بیش از ۶۵ هزار دانش‌آموز در ۱۰۴۱ کلاس درس این شهرستان مشغول به تحصیل هستند، افزود: جمعیت دانش‌آموزی سبزوار از جمعیت ۹ شهرستان بیشتر است.

وی در خصوص وضعیت زیرساخت‌های آموزش و پرورش گفت: زیرساخت‌ها متناسب با قدمت و غنای آن است و بخشی از آن قبل انقلاب و برخی نیز بعد از پیروزی انقلاب شکل گرفته است.

بیش از ۵۰ درصد مدارس سبزوار فرسوده هستند/ وجود ۴۷۰ بازمانده از تحصیل در سبزوار

قربانی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از واحدهای آموزشی شهرستان فرسوده بوده و باید نسبت به مقاوم‌سازی آنها اقدام شود، اظهار کرد: خوشبختانه برای بازسازی واحدهای آموزشی اقدامات خوبی صورت گرفته و عمده مدارس و دبیرستان‌های قدیمی شهرستان نوسازی شده‌اند.

وی با اعلام اینکه این سیاست با جدیت تمام ادامه دارد و تلاش می‌کنیم که معضل فرسودگی ساختمان‌های مرتبط با مدارس را با استفاده از اعتبارات دولتی و کمک‌های خیرین رفع کنیم، گفت: در روستای حارث‌آباد مدرسه ۴ کلاسه با کمک خیرین و نوسازی مدارس ساخته و به بهره‌برداری رسید.

معاون استاندار و فرماندار سبزوار با بیان اینکه در مجموع بیش از ۵۰ درصد مدارس سبزوار فرسوده هستند و نیاز به تخریب و بازسازی دارند، گفت: در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ فقط مدارس دانش و داورزنی مقاوم‌سازی شدند.

وی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر از ظرفیت خیرین به خوبی استفاده شده است، افزود: متأسفانه در بخش روداب همچنان مدارس کانکسی را داریم و دانش‌آموزان در آنها مشغول به تحصیل هستند.

قربانی در ادامه بازنشستگی نیروهای آموزش و پرورش که استخدامی‌های اواخر دهه ۶۰ و ۷۰ هستند و کمبود نیروی انسانی را از مهم‌ترین چالش‌ها دانست و گفت: البته اقداماتی در این خصوص برای جذب نیرو توسط دولت انجام شده است.

وی همچنین کمبود سرانه آموزشی را یکی دیگر از معضلات و مشکلات آموزش و پرورش این شهرستان دانست و افزود: سرانه دانش‌آموزی در فضای آموزشی سبزوار حدود ۴.۵ مترمربع به ازای هر دانش‌آموز است که تقریباً نسبت به استان در سطح پایینی قرار دارد.

معاون استاندار و فرماندار سبزوار گفت: علیرغم اینکه دولت بودجه بسیاری را برای حقوق معلمان در نظر می‌گیرد اما اعتبارات حوزه‌های مرتبط با عمرانی و بخش‌های تعمیر و تجهیز وضعیت مناسبی ندارد، می‌طلبد در این خصوص تدابیر لازم اتخاذ و از ظرفیت‌های خیرین بیشتر استفاده شود.

وی تأکید کرد: باید اجازه داد که بخش خصوصی کارآمد و متخصص بتواند در قالب مدارس غیرانتفاعی خدمات حوزه تعلیم و تربیت را به متقاضیان این بخش ارائه دهد.

قربانی ادامه داد: با توجه به اهمیتی که آموزش و پرورش دارد خوشبختانه در مشارکت خیرین فرهنگ‌سازی بسیار خوبی صورت گرفته و نیاز به تقویت فرهنگ‌سازی داریم.

وی گفت: گرچه برابر قانون اخذ شهریه و دریافت کمک‌های مالی از والدین ممنوع است اما برخی مواقع خود آنها تمایل به کمک‌هایی دارند و هیچ اجباری در گرفتن شهریه نیست. چون گرفتن شهریه مغایر قانون است اجازه این کار را هم نخواهیم داد.

وی در ادامه با اظهار تأسف از اینکه در شهرستان بازمانده از تحصیل هم داریم، افزود: بازمانده از تحصیل معضلی است که باید به آن پرداخته شود. در شورای آموزش و پرورش مکلف نمودیم تا بانک اطلاعاتی از این افراد تهیه شود تا با دعوت از آنها و خانواده‌ها بتوانند تحصیل را ادامه دهند.

معاون استاندار و فرماندار سبزوار آمار تعداد دانش‌آموز بازمانده از تحصیل شهرستان سبزوار را ۴۷۰ نفر اعلام کرد و گفت: تاکنون ۴۳۰ نفر شناسایی و تأیید منطقه شده و وضعیت ۴۰ نفر دیگر هم در حال پیگیری است.

وی با تقدیر از معلمان شهرستان که علیرغم تمامی مشکلات تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا وقفه‌ای در چرخه تعلیم و تربیت شهرستان ایجاد نشود، گفت: باید مشکلات معلمان که جمعیت ۳۵۰۰ نفر را در شهرستان تشکیل می‌دهند بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

قربانی در ادامه با بیان اینکه شهرستان سبزوار دارای ۱۶۶ مدرسه دولتی و ۴۵ مدرسه غیردولتی در تمامی مقاطع است، گفت: در حال حاضر ۲ مدرسه چلغانی و عبدالملکی و یک کلاس در مدرسه استاد مطهری کانکسی است. مدرسه چاه شند، عبدالملکی و چلغانی به دلیل اینکه تعداد دانش‌آموزانشان کمتر از ۵ نفر هستند کانکس دارند.

وی با اشاره به اینکه در مقطع متوسطه اول ۵۰۸ کلاس درس و ۹۶ مدرسه و در متوسطه نظری ۱۸۸ کلاس و ۳۷ مدرسه داریم، افزود: آموزش و پرورش نیازمند تحول جدی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha