• دوشنبه / ۶ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۷:۰۳
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403120603769
  • خبرنگار : 50042

رئیس اداره میراث فرهنگی صومعه سرا خبر داد

جشنواره‌های «حلوای ضیابری» و «رشته خشکار» برگزار می‌شوند

جشنواره‌های «حلوای ضیابری» و «رشته خشکار» برگزار می‌شوند

ایسنا/گیلان رئیس اداره میراث فرهنگی صومعه سرا گفت: در آستانه فرا رسیدن ماه رمضان و عید نوروز، جشنواره‌های فرهنگی «حلوای ضیابری» و «رشته خشکار» به ترتیب روزهای ۹ و ۱۰ اسفندماه در این شهرستان برگزار می‌شوند.

علیرضا مهرگان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا از برگزاری دو جشنواره فرهنگی در شهرستان صومعه سرا خبر داد و اظهار کرد: به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک و همچنین در پیش بودن عید نوروز جشنواره «حلوای ضیابری» و جشنواره «رشته و خشکار» در شهرستان صومعه سرا برگزار می‌شود.

وی هدف از برگزاری جشنواره‌های بومی و فرهنگی را نمایش ظرفیت‌های شهرستان صومعه‌سرا در حوزه‌های مختلف و همچنین تقویت روحیه نشاط اجتماعی در بین آحاد مردم عنوان کرد و افزود: هفتمین جشنواره حلوای ضیابری و دهمین جشنواره رشته و خشکار با همکاری فرمانداری شهرستان، شهرداری و شورا برنامه ریزی شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان صومعه سرا با اشاره به اینکه عرضه حلوای ضیابری، رشته خشکار، محصولات بومی و محلی و صنایع دستی شهرستان صومعه سرا از برنامه‌های این دو جشنواره است، گفت: جشنواره حلوای ضیابری ساعت ۱۵ روز پنجشنبه، ۹ اسفند در سالن ورزشی شهدای ضیابر همراه با اجرای آیین طبخ توسط بانوان این خطه برگزار می‌شود.

جشنواره‌های «حلوای ضیابری» و «رشته خشکار» برگزار می‌شوند

مهرگان ادامه داد: حلوای ضیابری یکی از شیرینی‌های سنتی منطقه ضیابر است که براساس شنیده‌ها قدمتش به ۵۰۰ سال می‌رسد که همواره در آستانه نوروز بانوان ضیابر در خانه یکی از بزرگ‌ترهای فامیل به صورت جمعی و گروهی اقدام به تهیه این شیرینی سنتی می‌کنند، این حلوا از هفت لایه خمیری نازک درست شده که در وسط این لایه‌های خمیری محتویاتی مثل مغز گردو، هل و ادویه استفاده می‌شود.

وی در خصوص برگزاری دهمین جشنواره رشته خشکار تصریح کرد: دهمین جشنواره ملی رشته و خشکار هم ساعت ۱۴ روز جمعه، ۱۰ اسفند در شهر طاهرگوراب همراه با آیین پخت و عرضه این شیرینی سنتی برگزار می‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان صومعه سرا گفت: رشته خشکار نیز یکی از شیرینی‌های محلی گیلان است که مهارت سنتی تهیه آن به شماره ۲۳۹۹ در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس در تاریخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۴ به ثبت رسیده و از شیرینی‌های مخصوص ماه رمضان و افطار گیلانیان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha