حیدر داوودیان امروز ۵ اسفند ماه با اشاره به تعریف ۹ مجتمع آبرسانی در قالب طرح جامع تأمین آب آشامیدنی استان از آبهای سطحی، اظهار کرد: مجتمع شماره یک این طرحهای ۹ گانه مربوط به سه شهرستان غربی استان است که با توان تامین یک هزار و ۶۷۴ لیتر بر ثانیه آب سالم و بهداشتی از آب رودخانههای دوهزار و سههزار، جمعیتی بالغ بر ۶۲۰ هزار نفر در ۱۰ شهر و ۲۰۴ روستای غرب استان را زیر پوشش قرار میدهد و عملیات اجرایی آن در دی ماه ۱۴۰۲ آغاز شد.
وی با بیان اینکه این طرح یکی از پروژههای مهم در زمینه آب آشامیدنی غرب مازندران است، افزود: فاز نخست این طرح شامل سامانه آبگیر، خرید هفت کیلومتر لوله فولادی به قطر هزار میلیمتر و اجرای خط انتقال هفت کیلومتری، یک مخزن فشارشکن به ظرفیت پنج هزار متر مکعب و تاسیسات جانبی است که در یک سال گذشته با اجرای ۱ کیلومتر از هفت کیلومتر خط لوله فولادی هزار میلیمتری به پیشرفت فیزیکی ۱۵ درصدی رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران خاطرنشان کرد: یکی از دلایل پیشرفت فیزیکی اندک این طرح در یک سال گذشته، ویژگیهای جغرافیایی محل اجرای طرح و خط انتقال و صعبالعبور بودن منطقه برای لولهگذاری و تردد ماشینآلات راهسازی است که اجرای این طرح را به عملیاتی پیچیده و دشوار تبدیل میکند.
داوودیان محقق نشدن اعتبارات پیشبینی شده برای اجرای طرح را نیز از دیگر دلایل سرعت کم اجرای طرح عنوان کرد و گفت: از مجموع یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار سالانه که برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده بود در یک سال اخیر فقط ۳۰۰ میلیارد ریال تخصیص یافت که این موضوع نیز نقش اثرگذاری در تحقق نیافتن پیشرفت طبق برنامه زمانبندی اجرای طرح داشت.
وی از تخصیص ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار جدید برای اجرای این طرح در سال ۱۴۰۴ خبر داد و افزود: خوشبختانه با پیگیریهای شرکت آب منطقهای مازندران و حمایت نماینده مردم منطقه در مجلس شورای اسلامی توانستیم از ظرفیت اوراق مرابحه اسلامی با مشارکت بانک ملی مبلغ ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای این طرح اعتبار بگیریم که این اعتبار هفته گذشته در وجه آب منطقهای کارسازی شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران با اشاره به در حال ساخت بودن مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی گالشمحله رامسر اظهار کرد: با تخصیص این اعتبار امیدواریم از ابتدای سال آینده شاهد پیشرفت عملیات اجرایی این طرح در بخش تامین و اجرای خط لوله هزار میلیمتری و تسریع در عملیات اجرایی مخزن گالشمحله باشیم.
داوودیان خاطرنشان کرد: این طرح اجزای زیادی دارد که شامل ۲ تصفیهخانه به ظرفیت یکهزار و ۶۷۴ لیتر بر ثانیه، حدود ۷۵ هزار متر مکعب مخازن ذخیره، ۱۳۷ کیلومتر خطوط اصلی و فرعی و تاسیسات جانبی میشود و به اعتبارات بیشتری برای تکمیل آن نیاز داریم.
وی افزود: بر اساس برآوردها، تکمیل فاز نخست که شامل سامانه آبگیری، هفت کیلومتر خط انتقال، مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی و برخی تاسیسات جانبی است با توجه به وضعیت قیمتها و با احتساب مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی گالشمحله رامسر دستکم ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران تصریح کرد: با این اعتبار که در روزهای اخیر محقق شد امیدواریم در کمتر از ۲ سال آینده فاز نخست طرح را تکمیل کنیم.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی آب منطقهای مازندران، داوودیان اظهار کرد: به همین مبلغی که اکنون محقق شده بسنده نمیکنیم و با کمک سایر متولیان امر، مسئولان، استاندار و نمایندگان به دنبال افزایش تخصیص منابع اعتباری از همه مجاری قانونی دیگر هستیم و امیدواریم در سال ۱۴۰۴ شاهد جهش و پیشرفت این طرح بزرگ باشیم.
انتهای پیام
نظرات