• شنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403120402430
  • خبرنگار : 50536

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان:

پایین بودن راندمان تولید و بهره‌وری از عمده مشکلات بخش کشاورزی است

پایین بودن راندمان تولید و بهره‌وری از عمده مشکلات بخش کشاورزی است

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی گفت: پایین بودن راندمان تولید و بهره‌وری از عمده مشکلات بخش کشاورزی است.

رضا انوری، شنبه چهارم اسفندماه در نشست خبری با بیان اینکه بخش کشاورزی نیاز به علم دارد، افزود: بهره‌برداران کشاورزی استان ۳۶۰ هزار نفر بوده که ۲۳ درصد آنها بی‌سواد هستند.

وی ادامه داد: ۳۴ درصد کشاورزان در حد خواندن و نوشتن، ۳۷ درصد ابتدایی تا دیپلم و ۶ درصد آنها مدرک دیپلم به بالا دارند.

وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی از نظر مالی و حقوقی سازمانی مستقل است، اظهار کرد: این سازمان در استان از ۱۵ هزار عضو حقیقی و ۶۲۳ عضو حقوقی تشکیل شده است، در حالی که فارغ التحصیلان رشته کشاورزی در استان بیش از این تعداد است.

انوری اظهار کرد: پایین بودن راندمان تولید و بهره‌وری یکی از مهم ترین مشکلات و مسائل این حوزه است.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد مشکلات محیط زیست استان به شهرستان تبریز برمی‌گردد، گفت: بر اساس قوانین صدور مجوز در بخش کشاورزی به سازمان نظام مهندسی واگذار شده که در این راستا طی سال جاری در استان ۱۵ هزار مجوز صادر شده و پنج هزار مجوز در بخش‌های مختلف تمدید شده است. 

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: این سازمان با مشارکت ۶۳ کارشناس اقدام به بازدید و معاینه فنی کمباین‌ها قبل و در حین برداشت کرده است و از این طریق در سال‌جاری نیم درصد از ریزش برداشت محصول را به مبلغ ۵۲ میلیارد تومان کاهش داده است.

وی با بیان اینکه ۱۲۲ مراکز غیر دولتی کشاورزی در استان با اشتغال ۸۹۳ نفر فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: تعداد ۲۳۴ نفر کارشناس در طرح جهش تولید همکاری می‌کنند.

وی افزود: توسعه اراضی دیمی با مشکل مواجه شده و باید با همین منابع محدود تولید و بهره وری را به کمک ضریب علم و دانش به بخش کشاورزی مدیریت کنیم که این امر بدون حضور مهندسان محقق نخواهد شد.

وی ناهماهنگی بین آموزش علمی و عملی، عدم همکاری واحدهای تولیدی برای طرح کارورزی فارغ التحصیلان، عدم حمایت بیمه‌ای یارانه دار مهندسان کشاورزی، عدم جذب تسهیلات برای فارغ التحصیلان کشاورزی و .... را از موانع و مشکلات بخش کشاورزی و سازمان نظام مهندسی عنوان کرد.

انوری ادامه داد: ۱۲۵ مرکز خدمات کشاورزی غیر دولتی در مراکز دهستان‌های استان با هدف افزایش بهره‌وری محصولات تولید کنندگان راه‌اندازی شده که در هر مرکز حداقل ۷ نفر کارشناس جوان مشغول به کار هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha