• شنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403120402387
  • خبرنگار : 71415

ریابکوف: هدف از مذاکرات آتی با آمریکایی‌ها تنش‌زدایی از مناسبات است

ریابکوف: هدف از مذاکرات آتی با آمریکایی‌ها تنش‌زدایی از مناسبات است

معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد مسکو و واشنگتن در ۲ هفته آینده نشستی را در سطح مقام‌های رده‌میانی وزارت خارجه خود با هدف رفع تنش‌ها از روابط دوجانبه برگزار خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه در اظهاراتی تاکید کرد مسکو و واشنگتن قبل از احیای نشست‌های اصلی میان معاونان وزارت امور خارجه قصد دارند در عرض ۲ هفته آینده رایزنی‌هایی را در سطح مدیران ادارات مربوطه در وزارت امور خارجه با هدف زدودن تنش‌ها در روابط دوجانبه خود داشته باشند.

ریابکوف تاکید کرد که چنین رایزنی بین مدیران ادارات وزارتخانه‌های امور خارجه دو کشور در عرض ۲ هفته آینده در یک کشور ثالث برگزار خواهد شد و جزئیات مکانی آن هم‌اکنون در دست توافق قرار دارد.

او ادامه داد: «ما جزئیات رویکرد خودمان در قبال مسائل آزاردهنده در روابط دوجانبه را در ریاض مطرح کردیم. آمریکایی‌ها هم‌اکنون آنها را در نظر گرفته‌اند. ما در ادامه جزئیات بیشتری از آنها را مشخص کرده و از جمله پارامترهای پیشنهادات خود را به شکل کتبی به منظور تسهیل فرآیند ابلاغ خواهیم کرد.»

ریابکوف در مصاحبه با خبرگزاری خبرگزاری «ریانووستی» گفت: «در حال حاضر دو مسیر موازی، اما به هم پیوسته گفت‌وگو بین روسیه و ایالات متحده وجود دارد که یکی در مورد وضعیت اوکراین و دیگری در مورد مسائل دوجانبه است. تفاهمی که اکنون وجود دارد این است که روسیه و آمریکا در درجه اول به توسعه و تعمیق گفت‌وگوهایشان در خصوص مسائل دوجانبه بپردازند.»

سرگئی ریابکوف اظهار کرد: «منظور من این است که در درجه اول عوامل آزاردهنده [در روابط دوجانبه] رفع می‌شوند و به موازات آن نیز روندی مرتبط با بحران اوکراین آغاز می‌شود. همچنین این امکان که در مورد مسائل دیگر از جمله مسائل بین‌المللی و ثبات استراتژیک گفت‌وگو شود نیز وجود دارد. ما پیش از این بارها گفته‌ایم که گفت‌وگو در مورد ثبات استراتژیک و کنترل تسلیحات زمانی که شاهد بهبود مشهود سیاست‌های آمریکا باشیم، ممکن می‌شود.»

 ریابکوف بیان کرد: «فکر می‌کنم ما نیاز به گفت‌وگو درباره امور خاورمیانه با آمریکایی‌ها داریم و این یک مساله واضح با توجه با عمق و تحول فرآیندهای جاری مربوط به این حوزه و با توجه به نقشی که روسیه نسبت به امور جهانی ایفا کرده و ایفا خواهد کرد، به حساب می‌آید. بنابراین همه چیز ممکن است.»

معاون سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه همچنین در این مصاحبه خاطر نشان کرد روسیه برای گفت‌وگوی حرفه‌ای آمریکا آمادگی داشته و از تغییر لحن مقام‌های واشنگتن نسبت به خود استقبال می‌کند.

این دیپلمات ارشد روسیه گفت: «ما به دقت همه سیگنال‌ها از سمت واشنگتن، به‌ویژه از سمت مقام‌های ارشد آن را ضبط و تحلیل می‌کنیم. باید بگویم لحن موجود در ارتباطاتی که در روزهای اخیر بین دو طرف صورت گرفته‌اند به میزان چشمگیری متفاوت با رخدادهای گذشته هستند. ما از این تغییر لحن طرف آمریکایی استقبال کرده و برای گفت‌وگوهای عملی و حرفه‌ای و تداوم این گفت‌وگوها آماده هستیم. اما سوالی که از نظر من هنوز باید برای پاسخ به آن منتظر ماند این است که تا چه میزان می‌توان این تغییر لحن و ماهیت بیانیه‌ها را تبدیل به گام‌های عملی کرد و اینکه این گام‌های عملی با چه سرعتی می‌توانند اتفاق بیفتند.»

ریابکوف خاطر نشان کرد: «لازم است که ارتباطات جدید و فرصت‌های کاری جدید را در دستورکار عملی گنجاند.»

او اضافه کرد: «این موضوعات واضح بوده و توسط مقامات دو کشور در نشست بسیار سودمندی که در ریاض داشتند، تعریف شدند. در ادامه حرکت در این مسیر درک بهتری از وجود فرصت‌های واقعی و عملی برای ایجاد تغییرات بهتر به دست خواهیم آورد و خواهیم فهمید که آیا نیاز به مطالعات کارشناسی عمیق‌تر با صرف زمان مناسب و همچنین جستجوی عمیق برای راه‌حل‌های مصالحه وجود خواهد داشت یا خیر. من فکر می‌کنم که به هر صورت این مسائل بخشی لاینفک از تلاش‌های ما هستند اما درباره سرعت این اقدامات نمی‌توانم فعلا پاسخ دهم.»

گفت‌وگوهای سطح عالی روسیه و آمریکا در ۱۸ فوریه در ریاض برگزار شد و سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و یوری اوشاکوف، دستیار رئیس جمهور روسیه عضو هیات مذاکره‌کننده طرف روسی بودند، در حالی که در هیات مذاکره‌کننده طرف آمریکایی، مایک والتز، مشاور امنیت ملی، مارکو روبیو وزیر امور خارجه و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور غرب آسیا حضور داشتند.

سرگئی ریابکوف همچنین در ادامه مصاحبه با ریانووستی گفت تدارکات برای دیدار ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ همتای آمریکایی وی در حال انجام هستند اما هنوز در مراحل اولیه قرار دارند.

او خاطر نشان کرد: «باید تدارکات فشرده‌ای قبل از حصول هرگونه توافق در مورد این نشست انجام شوند. این تدارکات در واقع همین الان شروع شده‌اند. مذاکرات ریاض یک بخش و عنصر مهم این روند محسوب می‌شود. اما مسائل مربوطه همان مسائل قبلی هستند. در جمع‌بندی کلی مسائل اصلی شامل شروع حرکت به سمت عادی‌سازی روابط بین کشورهایمان، و یافتن راه‌حل برای حادترین و به صورت بالقوه خطرناک‌ترین وضعیت‌ها می‌شوند؛ وضعیت‌هایی که تعدادشان زیاد بوده و اوکراین هم یکی از آنهاست.»

به گفته ریابکوف، روسیه هنوز توافقی در زمینه اعزام سفیر جدید خود به واشنگتن حاصل نکرده است.

وی همچنین تاکید کرد که یکی از مسائل دارای اولویت برای مسکو بازگرداندن ۶ تاسیسات دیپلماتیک روسیه که در خاک ایالات متحده به طور غیرقانونی توسط واشنگتن تصرف شده‌اند، است.

او گفت: «برای ما یک اولویت وجود دارد که رسانه‌ها به ندرت درباره آن می‌نویسند؛ ما خواستار بازگرداندن دارایی‌های دیپلماتیک‌مان که به طور غیرقانونی توسط طرف آمریکایی تصرف شدند، شده‌ایم. ۶ تاسیسات دیپلماتیک وجود دارد. طرف آمریکایی با نقض کنوانسیون وین، حتی جلوی دسترسی ما به این املاک را می‌گیرد، در حالی که آنها ظاهرا باید به خاطر برخورداری از مصونیت دیپلماتیک مورد محافظت قرار بگیرند، اما آنها این مورد را نادیده گرفته‌اند.»

در اواخر سال ۲۰۱۶، دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهور وقت آمریکا، ۹ نهاد، شرکت و فرد روسی را به بهانه «دخالت در انتخابات» و «فشار بر دیپلمات‌های آمریکایی» تحریم کرده و سپس دو ساختمان در واشنگتن و نیویورک که دارایی دیپلماتیک روسیه بودند را بست و ۳۵ دیپلمات روسی حاضر در ایالات متحده  را به عنوان عنصر نامطلوب اعلام کرد. مقامات ایالات متحده چندی بعد در اوت ۲۰۱۷ با استناد به پیشنهاد کاهش تعداد کارکنان دیپلماتیک ایالات متحده در روسیه، خواستار بسته شدن کنسولگری روسیه در سانفرانسیسکو و دو ساختمان دیگر روسیه در واشنگتن و نیویورک شدند و مسکو نیز این اقدامات واشنگتن را «مصادره تهاجمی» اموال دیپلماتیک روسیه خواند.

ریابکوف خاطر نشان کرد روسیه از نزدیک هرگونه سیگنالی علنی از سمت آمریکا درباره لزوم بازگشت تعداد پرسنل دیپلماتیک سفارتخانه‌های دو کشور در خاک یکدیگر به ارقام سابق را دنبال می‌کند، اما ۲ کشور باید نخست مسائل دیپلمات‌های کنونی خود که در خاک طرف مقابل حاضر هستند را رفع و وضعیت آنها را عادی کنند.

او بیان کرد: «ما شاهد سیگنال‌های علنی مربوطه از سمت نمایندگان عالی‌رتبه آمریکا بوده‌ایم و به آنها توجه نزدیکی داریم اما ما باید در گامل اول وضعیت آنهایی که هم‌اکنون دارند در واشنگتن و کنسولگری‌های ما در ایالات متحده انجام وظیفه می‌کنند را عادی کنیم. باید محدودیت‌های مصنوعی اعمال شده برای سفر دیپلمات‌ها البته به صورت دوجانبه رفع شوند.»

ریابکوف اضافه کرد روسیه و ایالات متحده باید قبل از رفتن به مرحله مذاکرات درباره افزایش دادن دیپلمات‌های سفارتخانه‌ها و تاسیسات دیپلماتیک خود «دست‌کم مسائلی که هم‌اکنون جلوی روی آنها است را رفع کنند.»

او تاکید کرد ازسرگیری کار سرکنسولگری‌ها در هر دو کشور در دستور کار بوده اما فعلا مساله روز دو طرف نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha