• پنجشنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۹:۳۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403120201423
  • خبرنگار : 50976

نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر برگزیدگانش‌ را شناخت

نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر برگزیدگانش‌ را شناخت

ایسنا/فارس آئین اختتامیه جشنواره بین‌المللی شعر فجر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان استانی و شاعران چند کشور عصر امروز، دوم اسفندماه در تالار حافظ شیراز برگزار شد.

دبیر علمی نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر در این مراسم ضمن خواندن بیانیه هیأت داوران، گفت: شعر؛ چراغ روشن حکمت و معرفت است که منشأ این چراغ کلمه است، چون کلمه خاص انسان است با هوش و گوش دریافته می‌شود.

فریبا یوسفی با اشاره به اینکه در جهان ناآرام امروز، ۲ موضوع عشق و عرفان که از بنیان هنر شعر فارسی بوده درخشش کمتری داشته است، گفت: شعر تا روزی که به این ۲ بال مجهز باشد، می‌تواند در همه عرصه‌های زندگی پرواز کند.

وی در ادامه سخنان خود به بیان آماری از آثار ارائه شده به جشنواره شعر فجر پرداخت و گفت: گروه بررسی، یک‌هزار و ۳۳ عنوان کتاب را بررسی کردند که از میان آن‌ها حدود ۵۰ اثر شاخص به مرحله بعد راه یافت، همچنین در بخش شعر سپید و نیمایی از میان ۸۵۵ کتاب، حدود ۴۰ اثر به بخش نهایی راه پیدا کرد و در شعر محاوره و ترانه نیز ۷۴ اثر داوری شد.

به گزارش ایسنا، در مراسم اختتامیه نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر شاعران و ادبای کشورهای قرقیزستان، قزاقستان، پاکستان، افغانستان و تاجیکستان حضور داشتند.

در این مراسم «صفر عبدالله» از قزاقستان که تاجیک و عضو دائم و پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است و «عبدالعلی دستغیب» به عنوان خادم زبان فارسی در این مراسم تجلیل شدند. همچنین «عبدالجبار سروش» شاعر پاکستانی و «سیاوش جنیدی» از قرقیزستان در این مراسم به شعرخوانی پرداختند.

در پایان این مراسم در بخش جنبی امیر نجفی برای کتاب‌آرایی مجموعه «مرگ سالی» از انتشارات سوره مهر به عنوان منتخب جشنواره معرفی شد.

در بخش جنبی امیر نجفی برای کتاب‌آرایی مجموعه «مرگ سالی» از انتشارات سوره مهر به عنوان منتخب جشنواره معرفی شد.

در بخش شعر محاوره نیز ۲ اثر «چهیل» سروده سامی تحصیلداری از انتشارات دالاهو و «نَه نِه» سروده الهه رشیدی از انتشارات ریما به صورت مشترک به عنوان آثار شایسته تقدیر معرفی شدند.

در بخش شعر کلاسیک ۲ اثر «شبانماه» سروده فاطمه عارف نژاد از انتشارات شهرستان ادب و «کوه‌زاد» سروده قادر طراوت‌پور از انتشارات شهرستان ادب به صورت مشترک برگزیده شدند.

 مجموعه «خون‌برگ» سروده عباس کیقبادی از انتشارات گفتمان اندیشه معاصر نیز به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد.

در بخش شعر نو نیز ۲ اثر «آن‌قدر تلخ که فراموش می‌کنی شکلات است» سروده فاطمه گیلانی از انتشارات سوره مهر و «زن آتش» سروده حسنا محمدزاده از نشر ایهام به صورت مشترک برگزیده شدند.

همچنین مجموعه «تو رفته‌ای یا من؟» سروده محمدرضا روزبه از انتشارات فصل پنجم نیز به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد.

برگزیده شعر «شاعران در جست‌وجوی جایگاه: نگاهی دیگر به تحول شعر فارسی» به قلم مسعود جعفری جزی از انتشارات نیلوفر و همچنین «فهلویات: پژوهشی در اشعار بازمانده از زبان ادبی مشترک عراق عجم و آذربایجان» به قلم پژمان فیروزبخش از انتشارات محمود افشار شایسته تقدیر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha