دکتر پوریا گیل پنجشنبه ۲ اسفند ماه در کارگاه طراحی ایده و تبدیل ایده به محصول سومین استارت آپ ویکند دانشگاه علوم پزشکی مازندران در جمع دانشجویان حاضر در این رویداد با بیان اینکه بازار و مارکت، مدل سرمایهگذاری و فروش محصولات بسیار مهم است و باید بتوانید تقاضا و نیاز را راضی کنید تا محصول شما را خریداری کند، اظهار کرد: داراییهای معنوی و فکری بسیار مهم است و باید از ایدههای خود حفاظت کنید، لذا مالکیت معنوی یک اصل بسیار مهمی است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با تاکید بر اینکه در گام نخست خلاقیت مهم است و باید این خلاقیت به محصول تبدیل شود، افزود: سهم هر ایرانی در تولید ناخالص ملی، ۱۱.۵ دلار است و این بسیار پایین است.
وی افزود: ایران در دنیا در بخش تولید ناخالص ملی، رتبه شصت و چهارم را دارد و این جایگاه مطلوبی برای کشور نیست.
مدیر توسعه فناوری و کاربرد نتایج تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه وضع اختراعات در کشور خوب است، افزود: اما این جایگاه، نشان میدهد که نتوانسته است جذب سرمایهگذار کند و یا محصول خود را در بازار به فروش برساند.
دکتر گیل با بیان اینکه دانشجویان باید با تولید محصولات نوآورانه این سهم را بالا ببرند و این کمک خواهد کرد تولید ناخالص ملی کشور افزایش یابد، بیان کرد: رقابت در این بازار بسیار سخت است و هر یک از رقبای تولید کننده محصولات دانش بنیان بدنبال کسب سهم بیشتر در بازار هستند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ادامه داد: تسهیل در صدور مجوزها از سوی مسئولان بالادستی، کمک خواهد کرد تا روند تولیدات محصولات دانش بنیان، شتاب گیرد و سختگیری و موانع پیش روی فعالان این صنعت، آنان را دلسرد خواهد کرد.
استاد نانو بیو تکنولوژی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه یکی از گرفتاریهای پیش روی فعالان این بخش، اخذ مجوزهای لازم است، خواستار نگاه حمایتی به متقاضیان در این زمینه شد.
دکتر گیل با اظهار این مطلب که یکی از روشهای حفاظت از مالکیت معنوی، ثبت مالکیت صنعتی است و در واقع، تجاری سازی و برندسازی محصول است و باید IP محصول، ثبت صنعتی شوند، بر اهمیت حفاظت از IP تاکید کرد و خاطرنشان کرد: چرا که شرکتهای بزرگ در بانک اطلاعاتی ایدهها، آن را رصد کنند و از طریق IP به سمت حمایت از ایدههای فناورانه و سرمایه گذاری میروند.
وی دانستن patent searching و استفاده از آن را یکی از الزاماتی برشمرد که باید آموزش ببینید، چرا که تمام ایدههای نوآورانه امروز دارای patent_based هستند که در واقع این مسئله دیدهبانی ایدهها است و بعنوان سند ایده، محکمه پسند است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر اینکه صرفا داشتن ایدهای خام که تصور میکنید بازار به آن نیاز دارد، چندان ارزشمند نیست و باید آن را بپرورانید، حفاظت کنید تا زمانی که متولد شود، یادآور شد: ارزشگذاری و تجاری سازی در واقع سطح بلوغ فناوری است که باید هر ایدهای به این سمت حرکت کند تا به محصول تبدیل و به بازار، راه یابد.
انتهای پیام
نظرات