• پنجشنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۶:۳۲
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 1403120201315
  • خبرنگار : 71049

اسلامی: راه‌اندازی سامانه پرتودهی به ترویج فرهنگ استفاده از این فناوری کمک می‌کند

اسلامی: راه‌اندازی سامانه پرتودهی به ترویج فرهنگ استفاده از این فناوری کمک می‌کند

رییس سازمان انرژی اتمی ایران در آیین افتتاح سامانه پرتودهی جنوب غرب کشور (اهواز) گفت: یکی از وعده‌های داده شده درخصوص ایجاد ۱۲ قطب پرتودهی در کشور امروز در استان خوزستان محقق شد و نخستین سامانه پرتودهی در شهر اهواز فعالیت خود را آغاز کرد.

به گزارش ایسنا، محمد اسلامی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران در جریان افتتاح و بهره‌برداری از نخستین مرکز پرتودهی محصولات کشاورزی در شهر اهواز، اظهار کرد: خوشحالیم که یکی از وعده‌های داده شده درخصوص ایجاد و تجهیز ۱۲ قطب پرتودهی در کشور امروز در استان خوزستان محقق شد و مرکز پرتو فرایند جنوب غرب کشور به عنوان نخستین سامانه پرتودهی در شهر اهواز فعالیت خود را آغاز کرد.
 
وی ادامه داد: این سامانه قابلیت پرتودهی روزانه ۱۰۰ تن محصولات کشاورزی را دارد که گام مهمی در بخش سلامت و امنیت غذایی به‌شمار می‌آید.

اسلامی: راه‌اندازی سامانه پرتودهی به ترویج فرهنگ استفاده از این فناوری کمک می‌کند

رییس سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه با اشاره به اینکه خوزستان یکی از قطب‌های کشاورزی و تولید مواد غذایی در کشور به‌شمار می‌آید و در سراسر این استان ظرفیت فراوانی وجود دارد، گفت: فعالیت‌ این سامانه به عنوان یک کار آغازین و سرمایه‌گذاری پایه انجام شد و عاملی برای ترویج فرهنگ استفاده از فناوری پرتودهی و ظرفیت به وجود آمده، توسط فعالان این حوزه است و در آینده شاهد توسعه فناوری پرتودهی در کل استان و جنوب کشور خواهیم بود.
 
معاون رییس جمهور تصریح کرد: همچنین با راه‌اندازی این سامانه، ظرفیتی برای مراکز تحقیقاتی متعلق به وزارت جهاد کشاورزی و دانشگاه‌ها ایجاد شده تا بتوانند از این محیط در راه تحقیق و پژوهش استفاده کنند. این مرکز را باید نقطه آغازین استفاده از فناوری پرتودهی در استان خوزستان دانست و امیدواریم در آینده شاهد گسترش این فناوری در سراسر خوزستان و کشور باشیم.
 
وی افزود: با استفاده از فناوری پرتودهی، آفات و باقی‌مانده سموم در محصولات کشاورزی زدوده شده و انبارمانی آن‌ها افزایش می‌یابد؛ به این طریق علاوه بر کمک به معیشت خانواده و اقتصاد ملی، موانع بر سر راه صادرات محصولات غذایی و کشاورزی برطرف می‌شود.

اسلامی در پایان گفت: سامانه‌ای که امروز به بهره‌برداری رسید برای پرتودهی محصولاتی نظیر غلات، حبوبات و دانه‌های روغنی کاربرد دارد و همچنین برای سایر محصولات دستگاه‌های مولد اشعه برای ارایه خدمات منطبق خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha