جعفر کوشا ، امروز ۲ اسفند در نشست خبری به مناسبت هفتادودومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری اظهار کرد: دفاع کردن و بیان کردن، رویکردی است که ما در بحث با مردم به آن نیاز داریم. مردم میخواهند حقوقشان را بیان کنند، از حقوق شهروندی خود آگاه باشند و به دنبال عدالت باشند و ما نیز باید عدالت را برای مردم برقرار کنیم.
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران افزود: از طرفی، نهاد وکالت وظیفه دارد که از مردم دفاع کند. این رسالت سختی است، چرا که مردم مظلوم واقع میشوند و نیاز دارند که حرفهایشان در پایگاههای خبری، فضای مجازی و فضای حقیقی شنیده شود. همچنین، باید از حقوق آنها در محاکم و مراجع قضایی دفاع شود.
وی عنوان کرد: میتوان گفت که رسانهها و نهاد وکالت با یکدیگر تعامل دارند. در مواردی که وکیل مورد ضرب و شتم یا اذیت و آزار قرار میگیرد، انتظار میرود رسانهها این مسائل را بازگو کنند. از طرف دیگر، وقتی دوربین یک خبرنگار شکسته میشود، انتظار میرود یک وکیل از او دفاع کند. حمایت رسانهها از خبرنگاران و وکلا در هنگام تظلمخواهی، امری طبیعی، بدیهی و ضروری است.
کوشا بیان کرد: اما اینکه چه مدلی را برای تعامل انتخاب کنیم و چگونه به آن بپردازیم، نیازمند یک سیاست مدرن و سیاستی مبتنی بر حقوق ارتباطی است در علوم ارتباطات، باید وظایفی را که بر عهده داریم، چه در وکالت و چه در رسانه، رعایت کنیم.
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران گفت: نکته اول، تخصص است. وکیل باید متخصص باشد و خبرنگار نیز باید در جمعآوری و تنظیم اخبار، تخصص داشته باشد تا بتواند با خبررسانی درست، مخاطب را آگاه کند و از ایجاد احساس ناامنی جلوگیری کند. وکیل متخصص نیز باید در دفاع از حق موکل، به گونهای عمل کند که حق او احیا شود؛ این شامل نحوه دفاع، تنظیم لوایح و رفتار او میشود.
وی افزود: نکته دوم، تعهد است. وکیل به موکل خود متعهد است و رسانه نیز به مردم متعهد است که اخبار را به درستی، شفاف و بدون تحریف مطرح کند. وکیل باید به قسمی که میخورد پایبند باشد و مطالب را طوری بیان کند که موکل از اتهام تبرئه شود. رسانهها نیز باید مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم را به گونهای بیان کنند که به دنبال راه حل برای آنها باشیم.
کوشا با بیان اینکه نکته سوم، آیندهنگری است. اظهار کرد: رسانهها و نهاد وکالت باید آینده را ببینند و این نیازمند یک سیاست است. نهاد وکالت باید مستقل باشد و رسانهها باید استقبالکننده از این استقلال باشند تا بتوانند اخبار را به درستی منتشر کنند و مخاطب را جذب کنند. آیندهنگری در رسانه به این معناست که رسانه نباید فقط به روز نگاه کند، بلکه باید به آینده توجه داشته باشد و اخباری را منتشر کند که به نفع جامعه باشد. وکیل نیز با استقلال خود، آیندهنگری میکند.
نهاد وکالت غیر حاکمیتی و در تعامل با حاکمیت است
وی اضافه کرد: نهاد وکالت یک نهاد غیرحاکمیتی است و در مقابل حاکمیت نیست، بلکه در تعامل با آن است. در آیندهنگری، نهاد وکالت بر حرفه و استقلال خود تاکید دارد. هفتم اسفند، نمادی از استقلال ماست؛ نه فقط در هفتم اسفند و هفته اول اسفند، بلکه در تمام روزهای سال. اما استقلال به چه معناست؟ استقلال به این معناست که من در چارچوب حاکمیت قانون، از موکل خود برای دفاع از حقش در دادگاه حضور پیدا کنم.
وکلا و رسانهها باید وارستگی بدور از وابستگی داشته باشند
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران ادامه داد: بر اساس این استقلال است که من موکل خود را انتخاب میکنم و موکل من را انتخاب میکند و من قسم میخورم که با استقلال و آزادمنشی از موکل دفاع کنم. بنابراین، من باید وکیل وارسته و نه وابسته باشیم و رسانه نیز باید وارسته و نه وابسته باشد.
انتهای پیام
نظرات