«پیروز حناچی» در بیست و پنجمین اجلاس سراسری انبوهسازان کشور که امروز پنجشنبه دوم اسفندماه با حضور فعالان، متخصصان و تصمیمگیران حوزه مسکن و ساختمان به منظور به بررسی چالشها، فرصتها و آینده صنعت ساختوساز کشور در تالار مرکزی شهر میراث جهانی یزد برگزار شد، اظهار کرد: تلاش برای کیفی کردن فعالیتها موضوع مهمی است و این مهم در حوزه ساختمان اتفاقی روی نخواهد داد.
شهردار پیشین تهران، کیفیت را نتیجه برنامهریزی، فکر و تخصیص منابع ذکر کرد و افزود: در حوزه ساختمان، خلاقیت میتواند منجر به تفاوت شود و نمونههای خوب و دیدنی را نیز در کشورمان و دنیا در این رابطه داریم.
حناچی با اشاره به نمونههای موفق ساخت و ساز در کشورمان منجر به تغییرات اقتصادی در مناطق مربوطه شده است، گفت: ساختار شهرسازی و ایجاد فضاهای ناامن شهری میتواند بستر بزه و جرم را به وجود آورد، لذا سازندگان، مدیران و سرمایهگذاران باید ضمن پرهیز از ایجاد چنین فضاهایی، در جهت اصلاح و رفع آنها اقدام کنیم.
معاون شهرسازی و معماری و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری در دولت یازدهم در این باره به پل طبیعت تهران اشاره و اظهار کرد: علت واقعی ایجاد پل طبیعت تهران، برقراری امنیت در منطقه به دلیل دریافت گزارش ناامنی در تپههای طالقانی بود و در همین راستا با لحاظ شرایطی اقدام به برگزاری رقابتی بین طراحان کردیم و خوشبختانه اکنون این پل به یکی از مقاصد و جاذبههای گردشگری تبدیل شده و این یکی از نمونههای اعمال خلاقیت است.
وی با بیان این که شهر تنها به مسکن سازی خلاصه نمیشود، گفت: انبوه سازان میتوانند با خلاقیت به تولید ثروت در شهرها نیز کمک کنند.
شهردار پیشین تهران با اشاره به فرصت ایجاد شده در برخی فضاهای ناامن و متروکه شهری، گفت: باید از این فرصتها به بهترین نحو استفاده کرد به ویژه این که امروز شاهد توسعه بخش خصوصی و کوچک شدن دولتها و قدرت گرفتن شوراهای محلی و ورود آنها به ماموریتهای بهتر هستیم.
حناچی ضمن نمایش تصاویر نمونهای در کشور آفریقای جنوبی از تبدیل سازههای رها شدهی سیلوهای بتنی و نیز فیلمی از خانه تاریخی ظهیر الاسلام در تهران، افزود: یزد به عنوان یک شهر تاریخی که ثبت جهانی شده، امروز متعلق به تمام جهانیان است و باید تلاش کنیم اتفاقات خوب گذشته را حفظ کنیم.
ضرورت توجه به روح ساختمان با بازخوانی و بازتعریف تفکر گذشتگان
«مجتبی فرهمند» رئیس نظام مهندسی ساختمان استان یزد نیز در این نشست با تقدیر از برگزاری این نشست، عنوان کرد: معتقدم امروز انبوهسازان نه تنها ساختمان بلکه سبک زندگی را در جامعه میسازند.
وی ضمن مبارک خواندن فاصله گرفتن ساختمان از یک کالای سرمایهای به سمت کالایی که خالق سبک زندگی است، اهمیت سبک زندگی به لحاظ حفظ سلامت و روان افراد جامعه را یادآور شد و اظهار کرد: هرچند طی دهههای اخیر به موضوع حفظ سلامت ساختمان و ساکنان آن در قالب قوانین و بخشنامههایی که ناظر بر علوم تجربی است، پرداخته شده ولی کمتر به موضوع سلامت روان ساختمان اهتمام شده است.
فرهمند با بیان این که سلامت روانی ساختمان از جنس احساس، کیفیت و حس خوب زندگی کردن در ساختمان است، گفت: متاسفانه کمتر در ساختمان سازی کشورمان به این موضوع توجه شده و نه تنها هیچ ضابطهای تاکنون برای آن تدوین نشده، بلکه نخواهد شد.
وی علت این که امروز ساختمانها کمتر آرامش بخش و دل نواز هستند را به دلیل بی توجهی برخی انبوه سازان به این حوزه دانست و ابراز کرد: یکی از مهمترین سرمشقها و دستورالعملها در این بخش توجه به زمینه است.
وی در این باره بیان کرد: زمینه ویژگیهایی فراتر از ویژگیهای زمین و در برگیرنده آن است که مولفههای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و اقتصادی و غیره را در خود جای میهد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تاکید کرد: انبوهسازان و سازندگان برای این که در خلق فضای با احساس و ثبت خاطره قدم بردارند باید به زمینه توجه کنند.
وی عنوان کرد: سندرم خطرناکی که امروز در کشورمان شکل گرفته، همسان شدن شهرهای کشورمان است و نتیجه آن میتواند به ایجاد ناکجاآبادهایی شود که در آینده، فرهنگ و ریشههای ما را نابود خواهد کرد.
فرهمند ادامه داد: البته راه حل توجه به زمینه نیز الزاماً این نیست که چرخ را از ابتدا اختراع کنیم بلکه یکی از الگوهایی که در شهرهای ما در این رابطه وجود دارد، اهتمام به بافتها و شهرهای تاریخی ماست که نتیجه قرنها تفکر گذشتگان است.
وی خاطرنشان کرد: برای رسیدن کیفیت بینام که هیچ ویژگی و شاخصی برای آن نیز نمیتوان تعریف کرد، باید تفکر گذشته را بازخوانی و بازتعریف کنیم، چرا که توجه به این ویژگیها میتواند کیفیتی از جنس روح فضا را در ساختمانها ایجاد کند.
فرهمند گفت: توجه به این زمینه ساختمان سازی میتواند به لحاظ اقتصاد ساختمان نیز موثر واقع شود چرا که معتقدیم رمز موفقیت نه تنها نگاه صرف به ارائه و فروش مسکن، بلکه باید به فروش احساسات حضور در ساختمان باشد و در این صورت میتوان به رغم شرایط پرتلاطم اقتصادی، در فروش و اقتصاد ساختمان نیز بهبود حاصل کرد.
وی با تاکید بر این که باید به عنوان نخبگان این بخش به این پارادایم و گفتمان توجه کنیم، گفت: با تعامل میتوان مظروف آینده و نسل بعدی را که چشم انتظار ما هستند، در ساختمانها به عنوان بهترین ظرف جای دهیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تاکید کرد: باور داریم امروز از نیازهای فیزیکی ساختمانها عبور کردهایم و کسانی در این صنعت موفق خواهند شد که بعد روانی ساختمانها را ارتقا دهند.
تعامل و تسهیلگری مورد اهتمام دولت برای توسعه کشور است
«لهون اسدی» مدیر کل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی هم در این برنامه از اهتمام دولت در بخش مسکن به پرهیز از مداخله در امور مربوط به بخش خصوصی خبر داد و گفت: تلاش خواهیم کرد مانع جدیدی را بر سر راه توسعه کشور ایجاد نکنیم.
وی با بیان این که دولتها باید حمایتگر باشند و از پیچیده کردن موضوعات پرهیز کنند، اظهار کرد: دولت خود را ملزم به حمایت تمام بخشهایی میداند که به توسعه کشور کمک میکند.
اسدی قول تسهیلگری در حوزه تشکلهای حرفهای و نظام مهندسی در این دوره را داد و گفت: قطعاً تاکید داریم مانع جدیدی را بر سر راه توسعه کشور قرار ندهیم و آمادگی داریم که تمام کارهای مبتلا به تشکلهای مربوطه را با کمک فعالان این حوزه مرتفع کنیم.
این مسئول با اشاره به اهمیت هم افزایی در موضوع ساختمان طی این دوره، ابراز کرد: باید برای آرامش زندگی مردم در این شرایط سخت با هم افزایی تلاش کنیم و در زمان مقتضی تصمیمات لازم را اخذ کنیم.
اسدی در پایان نیز با اشاره به وجود ۱۱ هزار قانون در کشور و تورم در این حوزه که به نظر بسیاری از آنها نیز منسوخ شدهاند، ابراز امیدواری کرد که بسیاری از این آییننامهها و بخشنامه اصلاح گردد و به چارچوبهای مناسبتری برای رفع مشکلات مردم در حوزه ساختمان دست یابیم.
لزوم ارتقای دانش و توان سازندگان مسکن در شرایط کنونی جامعه
«محمدمهدی شرافت» دبیر انجمن انبوهسازان مسکن استان یزد نیز در ابتدای این اجلاس ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان در این برنامه، به اهمیت برگزاری نشستهای تخصصی برای ارتقای دانش و توان انبوهسازان و سازندگان مسکن با توجه به تغییرات گسترده در شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و فناوریهای ساختوساز تأکید کرد.
وی با اشاره به چالشهای متعدد صنعت ساختوساز در سالهای اخیر، گفت: از طرفی بخش عمدهای از جامعه نیز با فقر تورمی، دست و پنجه نرم میکنند، لذا لازم است برای تطبیق با شرایط جدید، در قالب نشستهای مشترک به همفکری و تبادل نظر میان فعالان این حوزه برسیم.
شرافت در بخش دیگری از سخنانش به برخی مشکلات موجود در این حوزه و لزوم تعامل دولت با بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: یکی از این مشکلات مرتبط با قوانین و مقررات است که امیدواریم مسئولان مربوطه همراهی بیشتری را با فعالان این حوزه داشته باشند.
دبیر انجمن انبوه سازان استان در بخش پایانی سخنانش نیز متذکر شد: نهضت ملی در حال حاضر تنها یک نسخه برای بخش مسکن کشور است و نباید مسئولان تنها این مقوله را در حوزه صنعت ساختمان مورد توجه داشته باشند.
به گزارش ایسنا، در این دوره از اجلاس علاوه بر سخنرانی «سیامک قاسمی» تحلیلگر ارشد اقتصادی، شاهد معرفی یکی از الگوهای موفق در حوزه ساختمان با هدف الهام بخشیدن به شرکتهای کوچک و متوسط برای اجرای طرحهای بزرگتر و باکیفیتتر نیز بودیم.
انتهای پیام
نظرات