موضوع این دوره از رقابتهای بونده با شعار «مصرف» و طرح پرسشهایی در این زمینه برگزار میشود، چگونه مصرف میکنیم؟ چه چیزهایی مصرف میشوند؟ و آیا این اصلاً خوب است؟ «خوب» برای ما، برای سایر موجودات زنده و برای جهان.
برگزارکنندگان این دوره تلاش میکنند تا نگاهی عمیقتر به زیست انسان امروزی و مصرفگرایی او داشته باشند، درواقع ما برای یک جامعه بهتر به چه چیزی نیاز داریم؟ روی سیارهای با منابع محدود، آیا به کیفهای بیشتری از برند گوچی و شکلاتهای دبی نیاز داریم؟ یا باید به سمت سادهزیستی و کاهش مصرف (Degrowth) برویم؟
با این پرسش انتقادی، چهارمین دوسالانه بونده آغاز میشود، پرسشی که هدف آن دعوت مردم به تفکر و تأمل بیشتر است.
مثل همیشه در قلب این رویداد، یک رقابت طراحی پوستر قرار دارد. به گفته برگزارکنندگان، آنها به دنبال ادامه موفقیت دوره قبل که در آن بیش از ۱۰۰۰ پوستر از بیش از ۳۰ کشور ارسال شد، هستند.
برندسازی هنری استان از طریق معرفی هنرمندان مازندرانی در سطح بینالمللی
در خبرگزاری ایسنا با بهنام رئیسیان درباره این دوسالانه جهانی گفتوگو کردهایم، او درخصوص شعار و چگونگی برگزاری این دوره از رقابت بونده گفت: دوسالانه بونده یک رویداد بینالمللی در زمینه طراحی پوستر است که هر دو سال یکبار در شهر بونده، آلمان برگزار میشود. این رقابت فرصتی برای طراحان از سراسر جهان فراهم میکند تا با پرداختن به یک موضوع مشخص، آثار خود را به نمایش بگذارند. در این دوره، دوسالانه با موضوع «مصرف» برگزار میشود که هنرمندان را به بررسی و نقد این مفهوم از زوایای مختلف دعوت میکند. پس از داوری، آثار منتخب در یک نمایشگاه ویژه به نمایش درخواهند آمد و برگزیدگان جوایز خود را در مراسم افتتاحیه دریافت خواهند کرد.
وی میافزاید: درحقیقت از شما دعوت میشود که مصرف را بهطور انتقادی بررسی کنید و آن را در قالب یک پوستر به تصویر بکشید!
رئیسیان پیش از این داوری رقابتهای بینالمللی دیگری از جمله دیزاینکاپ روسیه، دوسالانه اکوادور، قهرمانان پوستر ایتالیا و پوستر فورتور مارو فرانسه و رقابت بینقارهای «ستارگان پوستر» نیوجرسی آمریکا را برعهده داشت، او درباره شیوه انتخاب داوران بینالمللی بونده میگوید: این اولین دوره است که به عنوان داور منتخب بینالمللی در دوسالانه بونده حضور دارم. داوران این رویداد از میان هنرمندان بینالمللی با سابقه قابلتوجه در حوزه طراحی پوستر و داوری انتخاب میشوند. حضور در هیات داوران چنین رقابتی نهتنها یک افتخار است، بلکه فرصتی ارزشمند برای تبادل ایدهها و آشنایی با رویکردهای خلاقانه از سراسر جهان محسوب میشود.
هنرمندان بهویژه طراحان پوستر ایرانی در رقابتهای جهانی پررنگ و اثرگذار ظاهر میشوند، این هنرمند مازندرانی درباره نقش ایرانیها در طراحی پوستر جهان اعتقاد دارد: معمولاً هنرمندان ایرانی زیادی در این رقابتها حضور پیدا میکنند. ایران همیشه در حوزه طراحی گرافیک جایگاه ویژهای داشته و طراحان ایرانی با سبک و نگاه منحصربهفرد خود در بسیاری از رقابتهای بینالمللی خوش درخشیدهاند.
او در پاسخ به این که چطور میتوان از ظرفیت تعاملهایی مانند داوری بینالمللی، برای توسعه گرافیک، هنر و روابط هنری استان استفاده کرد، میگوید: تعاملات بینالمللی، بهویژه در حوزههایی مانند داوری رویدادهای جهانی، فرصتی ارزشمند برای توسعه گرافیک و هنر استان محسوب میشود. این تعاملات باعث میشود ارتباط میان هنرمندان محلی و جریانهای هنری بینالمللی تقویت شود و امکان تبادل تجربهها، ایدهها و تکنیکهای جدید فراهم شود.
رئیسیان حضور در چنین رویدادهایی را زمینهای برای برندینگ هنر مازندران، برگزاری کارگاهها، نمایشگاهها و رویدادهای مشترک در داخل کشور میداند: برندسازی هنری استان از طریق معرفی هنرمندان مازندرانی در سطح بینالمللی امکانپذیر خواهد شد. در کنار این موارد، آشنایی با استانداردهای جهانی طراحی و هنر، سطح کیفی تولیدات گرافیکی و هنری استان را ارتقا خواهد داد و در نهایت، به تقویت ارتباطات فرهنگی و اقتصادی در این حوزه کمک خواهد کرد.
رییسیان تاکید میکند: ایجاد پل ارتباطی بین هنرمندان محلی و مجامع جهانی میتواند مشوقی برای استعدادهای جوان باشد تا با نگاهی وسیعتر و استانداردهای بالاتر در مسیر حرفهای خود گام بردارند.
مصرفگرایی زیر ذرهبین پوسترهای بونده آلمان
چهارمین دوسالانه طراحی بونده آلمان در ۵ بخش دانشآموزی، دانشجویی، هنرمندان آماتور، گرافیستها و طراحان حرفهای به صورت انفرادی و گروهی از ۱۲ بهمن آغاز شده و تا ۲۳ تیر ماه ۱۴۰۴ ادامه دارد.
هنرمندان میتوانند در رشتههای عکاسی، طراحی گرافیکی، تایپوگرافی، تصویرسازی و کلاژ یا نقاشی (باید دیجیتالی شود) حداکثر ۳ اثر ارسال کنند.
در کنار جوایز نقدی، ۲۰ تا ۳۰ اثر برتر برگزیده این دوره از رقابتها همزمان با اختتامیه؛ از روز ۱۳ مهر تا ۱۰ آبان ۱۴۰۴ در فضاهای عمومی شهر بونده به نمایش گذاشته خواهند شد.
مراسم اهدای جوایز روز ۱۳ مهر ۱۴۰۴ در موزه شهر بونده برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات