• چهارشنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403120100459
  • خبرنگار : 50034

رئیس اتاق بازرگانی استان:

همدان، قطب جدید صنعت گوهرسنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی است

همدان، قطب جدید صنعت گوهرسنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی است

ایسنا/همدان رئیس اتاق بازرگانی همدان با اشاره به دستاوردهای بخش خصوصی استان در حوزه صنعت گوهرسنگ‌ها گفت: به لطف تلاش‌ استادکاران و صنعتگران توانمند همدان، این استان به یکی از قطب‌های مهم صنعت سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی کشور تبدیل شده است.

رحیم مرتضایی چهارشنبه یکم اسفند در همایش ملی و نمایشگاه دستاوردهای صنعت گوهرسنگ، اظهار کرد: اکنون هدف ما استفاده بهینه از ظرفیت‌های این صنعت و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است تا همزمان با معرفی این گوهرسنگ‌های طبیعی، زمینه‌ساز رونق اقتصادی و توسعه پایدار در استان باشیم.

وی افزود: در صورتی‌که فناوری‌های نوین توسعه یابد و برندهای معتبر در این حوزه ایجاد شوند، همدان قادر خواهد بود نقش مؤثری در تأمین نیازهای بازار داخلی و جهانی ایفا کرده و از این طریق علاوه بر حمایت از تولیدات داخلی، بستر اشتغال و رونق اقتصادی را فراهم کند.

وی به سند توسعه گوهرسنگ‌ها که توسط ایمیدرو تدوین شده اشاره کرد و گفت: مطابق این سند، هدف‌گذاری شده است که ایران تا سال ۱۴۱۰، سهم حدود دو درصد از ارزش بازار جهانی گوهرسنگ‌ها و یک درصد از بازار جهانی جواهرات را به خود اختصاص دهد. استان همدان با داشتن بیشترین تعداد کانی‌های کشف شده در این حوزه، پتانسیل بالایی برای تحقق این هدف‌ها دارد.

رئیس اتاق بازرگانی استان همدان همچنین به کشف کانی‌های جدید در استان اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین کشفیات اخیر در همدان، اسپدومن یا کنزایت است که علاوه بر ارزش جواهرشناسی، به عنوان کانی‌های مادر لیتیوم نیز شناخته می‌شود.

وی در ادامه، پیشنهاداتی را جهت توسعه بیشتر این صنعت در همدان مطرح کرد و افزود: با توجه به توانمندی‌های استان در زمینه گوهرسنگ‌ها، پیشنهاد می‌شود که همدان به عنوان مرکز تجارت گوهرسنگ‌های ایران شناخته شود. همچنین، لازم است که مرکز اعتبارسنجی و ارزیابی گوهرسنگ‌ها در این استان تشکیل شود.

مرتضایی همچنین با اشاره به سند توسعه گوهرسنگ‌ها، بر لزوم ایجاد مرکز CIBJO (اتحادیه جهانی گوهرسنگ‌ها) و آزمایشگاه‌های مرجع در همدان تأکید کرد و گفت: ایجاد مراکز آموزشی تخصصی در این حوزه یکی دیگر از استراتژی‌های مهم در توسعه منابع انسانی است که انتظار داریم وزیر محترم دستوراتی لازم برای گسترش آموزش در سراسر استان صادر کنند.

رئیس اتاق بازرگانی استان همدان در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت بالای استان همدان در حوزه گوهرسنگ‌ها، پیشنهاد می‌شود که اولین شهرک تخصصی گوهرسنگ‌ها در استان ایجاد شود تا بتوان از این ظرفیت در جهت رونق صنعت و اشتغال‌زایی بهره‌برداری کرد.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۲-۰۲ ۰۰:۱۶

الوندبسمت دشت میشان وبیاپایین.خاکش مملوازطلاست.فقط بایستی استحصال بشه.