• چهارشنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۲
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403120100442
  • خبرنگار : 50593

کارشناس کشاورزی:

ضرورت آسان‌سازی کشاورزی از سوی دولت/۳۰ درصد کشاورزان برنجکار هستند

ضرورت آسان‌سازی کشاورزی از سوی دولت/۳۰ درصد کشاورزان برنجکار هستند

ایسنا/مازندران کارشناس کشاورزی با بیان اینکه لازم است دولت کشاورزی را برای مردم به صرفه کند، گفت: با این اقدام قدرت تولید از یک کشت به دو الی سه کشت در سال می‌رسد؛ از طرفی نیاز است که دولت در دراز مدت از دخالت خود در حوزه قیمت‌گذاری محصول کم کند تا چالش‌ها کمتر شود.

اکبر خلیلیان در گفت‌و گو با ایسنا در خصوص تامین، تولید و قیمت‌گذاری برنج با بیان اینکه تولید برنج در داخل به اندازه کافی انجام می‌شود، گفت: دولت با هدف رسیدگی به نیازمندی همه استان‌های کشور اقدام به واردات برنج می‌کند و در این مواقع مسیر از دست کشاورزان خارج می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دولت موظف به راضی نگه‌داشتن همه مردم است، ادامه داد: تعداد کشاورزان برنج در کشور ۲۰ تا ۳۰درصد از کل جمعیت کشور است که در مقایسه با کل، بسیار اندک است.

خلیلیان با بیان اینکه افزایش قیمت برنج سبب می‌شود که آرامش و امنیت اجتماعی دچار ضعف شود، ادامه داد: بنابراین دولت ناگزیر به واردات برنج خارجی می‌شود هر چند مردم استان‌های شمالی که تولیدکننده هستند از برنج‌های خارجی نمی‌خورند اما سایر استان‌ها بسته به نوع ذائقه‌شان مصرف می‌کنند.

این کارشناس کشاورزی در ادامه به راه کارهایی درباره افزایش تولید محصول برنج پرداخت و گفت: برخی از زمین‌های کشاورزی در مازندران به صورت آبگیر است به طوری که به ندرت امکان کشت در آن وجود دارد، از این رو دولت می‌تواند سیستم انتقال آب را از طریق کانال‌کشی به سمت دریا ببرد و در آن جا کنترل کند و سپس برای استفاده در اراضی کشاورزی به سمت بالا پمپاژ کند.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به دلیل افزایش هزینه‌های تولید، دیگر کشاورزی مانند گذشته به صرفه نیست، افزود: دولت از طریق کانال کشی آب می‌تواند میزان استفاده از اراضی کشاورزی در طول سال را افزایش دهد تا کشاورزان هم سود بیشتری ببرند و حمایت شوند.

این کارشناس کشاورزی مهار آب‌های سطحی را راه دیگری برای حمایت و کمک به کشاورزان مطرح کرد تا از این طریق آب مورد نیاز را برای کشاورزی به دست آید.

وی افزود: کشاورز زمانی که آب لازم برای تولید محصول برنج را داشته باشد چند بار در سال کشت می‌کند و همین موضوع سبب افزایش درآمد و تأمین نیاز داخل کشور می‌شود.

این کارشناس کشاورزی با بیان اینکه تکمیل طرح آمایش سرزمینی سبب مشخص شدن میزان اراضی کشاورزی می‌شود، اضافه کرد: با این اقدام دولت نسبت به میزان اراضی تحت اختیار کشاورز آگاهی می‌یابد.

خلیلیان تصریح کرد: در دوران کنونی وقتی کشاورز به دلیل کهولت سن یا هر عاملی فوت می‌کند اگر فرزند کشاورز نداشته باشد زمین قطعه قطعه و به فروش می‌رسد تا وراث سهم خود را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه فروش زمین سبب کاهش میزان تولید محصول می‌شود، افزود: لازم است دولت برروی اراضی کشاورزی نظارت داشته باشد تا در صورت فوت مالک و نبود جانشینی برای ادامه تولید محصول، شرکتی برای کشت بر روی زمین معرفی شود تا محصول را به خانواده متوفی بدهد و از قطعه قطعه شدن و فروش زمین کشاورزی جلوگیری شود.

خلیلیان درباره تأثیر واردات برروی کنترل قیمت برنج در بازار، گفت: تقریبا تا ۷سال پیش مردم برنج خود را به صورت سالانه خریداری می‌کردند اما امروز تنها قشر کمی از مردم به صورت سالانه، به این کار اقدام می‌کنند و همین موضوع سبب می‌شود که واردات تاثیری برروی کنترل قیمت نداشته باشد.

این کارشناس افزود: دولت می‌تواند با پرداخت سوبسید به کشاورز و حمایت از آنان، به واردات هم اقدام کند تا بتواند بازار را در کنترل خود درآورد.

وی با بیان اینکه سبک زندگی مردم نیز هر روز به دلیل افزایش سواد و آگاهی درباره اثرات نامطلوب مصرف فراوان برنج و نان برروی بدن تغییر کرده است، ادامه داد: مردم امروز کمتر به سراغ این غذاها می‌روند و همین عامل در کنار قیمت بالای محصول، میزان مصرف برنج در کشور را هر روز کاهش می‌دهد.

وی با بیان اینکه لازم است دولت کشاورزی را برای مردم به صرفه کند، خاطرنشان کرد: با این اقدام قدرت تولید از یک کشت به دو الی سه کشت در سال می‌رسد؛ از طرفی نیاز است که دولت در درازمدت از دخالت خود در حوزه قیمت‌گذاری محصول کم کند تا چالش‌ها کمتر شود.

خلیلیان در ادامه به طرحی با عنوان «رکاب» به معنای (راهنمای کشاورز ایران برتر) اشاره کرد که چندین سال پیش از طرف سازمان تعاون روستایی به مجلس داده شد.

وی افزود: در این طرح سازمان تعاون روستایی یک سامانه مجازی درست می‌کرد که هر کشاورز مکلف به ثبت نوع و میزان محصول تولیدی خود در آن بود؛ از این طریق میزان مصرف محصول در داخل کشور مشخص می‌شد و سایر تولیدکنندگان هم به میزان تولید خود آگاه می‌شدند و اینگونه محصول اضافه بر روی دست کشاورز باقی نمی‌ماند.

خلیلیان با بیان اینکه در طرح رکاب افزایش ۲۰ الی ۳۰ درصدی تولید محصول در نظر گرفته می‌شد تا در صورت هر گونه خسارت یا وقوع حادثه دچار کمبود نشویم، ادامه داد: با استفاده از این طرح میزان تولید و مصرف در کشور ثبات پیدا می‌کرد؛ اما این طرح پذیرفته نشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha