• سه‌شنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1403113022225
  • خبرنگار : 50560

اهمیت ماموگرافی در بانوان در تشخیص سرطان پستان

اهمیت ماموگرافی در بانوان در تشخیص سرطان پستان

ایسنا/قزوین کارشناس واحد بیماری غیرواگیر مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین، از ضرورت و اهمیت ماموگرافی در بانوان در تشخیص سرطان پستان خبر داد و گفت: یکی از شایع‌ترین نوع سرطان‌ها در بانوان، سرطان پستان است بنابراین توصیه می‌شود که غربالگری‌های لازم در این زمینه به صورت مرتب برای بانوان بالای ۴۰ سال صورت گیرد.

سمانه کریمیان‌ها در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ماموگرافی با شناسایی توده‌ها یا تغییرات غیرطبیعی در بافت پستان، به پزشکان کمک می‌کند تا سرطان را در مراحل اولیه تشخیص دهند. ماموگرافی یکی از روش‌های غربالگری است که با استفاده از پرتو ایکس، تصویری از بافت پستان را به نمایش درمی‌آورد، این روش به ‌عنوان یکی از معاینات پیشگیری مؤثر برای تشخیص سرطان پستان است که به بانوان بالای ۴۰ سال توصیه می‌شود.

وی بیان کرد: ماموگرافی تشخیصی و ماموگرافی غربالگری، ماموگرافی دیجیتال و ماموگرافی سه‌بعدی انواعی از روش‌های ماموگرافی هستند؛ از ماموگرافی تشخیصی، برای شناسایی توده در بافت بدن استفاده می‌شود. درد سینه، ضخیم شدن پوست پستان، ترشح نوک پستان و یا تغییراتی در ظاهر سینه‌ها از علائمی هستند که نیاز به ماموگرافی تشخیصی را افزایش می‌دهد.

کارشناس واحد بیماری غیرواگیر مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین گفت: ماموگرافی غربالگری، خطر مرگ ناشی از سرطان سینه را کاهش می‌دهد؛ این روش برای تشخیص انواع سرطان سینه، از جمله سرطان تهاجمی مجاری و سرطان لوبولار مفید است. این غربالگری، توانایی پزشک در تشخیص تومورهای کوچک را بالا می‌برد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: هنگامی که غدد سرطانی کوچک هستند گزینه‌های درمانی بیشتری وجود دارد، استفاده از غربالگری ماموگرافی امکان تشخیص رشد بافت‌های غیرطبیعی کوچک در مجاری شیری سینه را افزایش می‌دهد و از این روی امری مهم تلقی می‌شود.

این کارشناس سلامت همچنین در خصوص سونوگرافی پستان افزود: سونوگرافی پستان نیز یک روش تصویربرداری است که از امواج صوتی استفاده می‌کند و به‌طور معمول برای بانوان زیر۴۰ سال و با بافت پستان متراکم که درد یا احساس توده در پستان دارند؛ توصیه می‌شود.

این کارشناس سلامت، تصریح کرد: معاینه فیزیکی پستان توسط مراکز بهداشت  توسط پزشک یا ماما انجام می­‌شود. این معاینه شامل جستجوی توده­‌های قابل لمس، زخم، ترشحات، تغییرات پوستی، تشخیص زودرس توده­‌های پستانی و بررسی غدد لنفاوی زیر بغل است.

وی تصریح کرد: بالغ‌بر ۲۰ درصد مبتلایان به سرطان سینه سابقه فامیلی دارند، همچنین چاقی، مصرف هورمون، ازدواج نکردن، عدم باروری، عدم شیردهی، تأخیر در بارداری، استرس و مصرف دخانیات از دیگر عوامل ابتلا به این سرطان است.

کریمان‌ها در پایان گفت: مصرف مداوم میوه‌ها و سبزیجات، به طور معمول میوه‌های به رنگ قرمز، نارنجی، زرد، سبز تیره بیشترین مواد مغذی را دارند، لوبیا و عدس، غلات کامل مانند بلغور جو دوسر، برنج قهوه‌ای و نان سبوس‌دار، روغن زیتون، ماهی و ادویه‌های حاوی آنتی اکسیدان، برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه مفید هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha