به گزارش ایسنا، «نیتسان کوهن» پژوهشگر صهیونیست گفت: «هنگامی که از جنگی به بزرگی جنگ هفت اکتبر صحبت میکنیم، باید از هزینه مالی سنگین آن نیز صحبت کنیم. اینجا ما در مورد انواع مختلف هزینهها صحبت میکنیم؛ هزینههای مستقیم برای وزارت جنگ و ارتش مانند پرداخت حقوق به نیروهای ذخیره، پرداخت هزینه برای مهمات، پر کردن انبارهای مهمات، سوخت و غیره. همچنین جنگ هزینه اقتصادی دارد، به این معنی که باید از دست رفتن تولید، هزینههای اختلال در روال عادی و غیره را هم در نظر گرفت.»
کوهن در گزارشی که در روزنامه عبری «یسرائیل هیوم» منتشر شده، نوشت: «صرف نظر از نحوه نگاه به موضوع، ما با هزینه اقتصادی قابل توجهی روبرو هستیم. قبل از اینکه وارد اعداد و ارقام شویم، باید به یاد داشته باشیم که اقتصاد اسرائیل با وضعیتی خوب وارد جنگ شد، به این معنی که کابینه بنیامین نتانیاهو منابعی برای برداشت پول بدون نیاز به کمک خارجی به دلار داشت.»
به گفته کوهن، بخش تحقیقات بانک رژیم صهیونیستی به ریاست «عادی برنر» جامعترین و معتبرترین تحقیق را در مورد هزینههای جنگ انجام داده و هزینه آن را ۲۵۵ میلیارد شِکِل برآورد کرده است؛ یعنی هر روزی که جنگ ادامه یابد، ۳۱۵ میلیون شِکِل برای مالیاتدهندگان اسرائیلی هزینه خواهد داشت.
در همین زمینه، گزارشهای عبری اخیرا اعلام کردند که تعداد کشتههای نظامیان اسرائیلی در طول جنگ غزه احتمالا به ۶۰۰۰ نفر میرسد.
همچنین آماری که در اکتبر ۲۰۲۴ منتشر شد، بیان کرد که از آغاز تجاوز به نوار غزه و سپس لبنان، ۱۲ هزار سرباز در بیمارستانها و کلینیکهای روانپزشکی اسرائیل تحت درمان قرار گرفتند.
در پی عملیات مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی در هفت اکتبر ۲۰۲۳ که در پاسخ به تجاوزات این رژیم در فلسطین صورت گرفت، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا بین هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، مرتکب نسلکشی در نوار غزه شد که بر اثر آن علاوه بر تخریب زیرساختهای غزه، هزاران فلسطینی شهید، زخمی و مفقود شدند.
انتهای پیام
نظرات