• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1403112921387
  • خبرنگار : 30057

مراکز رشد در ۳ سطح رتبه‌بندی می‌شوند/اجرای طرح نوآفرین صنعت‌ساز در ۳۱ پارک

مراکز رشد در ۳ سطح رتبه‌بندی می‌شوند/اجرای طرح نوآفرین صنعت‌ساز در ۳۱ پارک

معاون فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از رتبه‌بندی مراکز رشد خبر داد و گفت: در این طرح از ۲۰ مرکز رشد حمایت جدی صورت می‌گیرد و مراکز رشدی که در سطح ۴ قرار می‌گیرند، نکول و بازنگری در برنامه‌های فعلی آنها را خواهیم داشت، چرا که این مراکز رشد نیازمند تعریف مدل‌های متفاوتی هستند.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدنبی شهیکی تاش امروز در نشست تخصصی مدیران مراکز رشد دانشگاه‌های منتخب ایران تحت عنوان سیاستگذاری و ارتقاء فرآیندهای نسل نوین مراکز رشد واحدهای فناور دانشگاهی که در برج فناوری شریف برگزار شد، با تاکید بر ضرورت استانداردسازی مبتنی بر تحولات جدید در مراکز رشد و واحدهای فناور کشور، اظهار کرد: قانون جهش دانش‌بنیان تولید، ظرفیت جدیدی را برای توسعه مراکز رشد و پارک‌های فناوری ایجاد کرده است و این مراکز می‌توانند از آن برخوردار شوند.

وی ادامه داد: در ارزیابی‌هایی که از مراکز رشد داشتم، مشاهده شد که این مراکز با الگوهای یک دهه قبل فعالیت می‌کنند و اگر بخواهند با همین الگو ادامه دهند، کارآمد نخواهند بود و نیاز است تا افق گشایی برای ارتقای مسیر مراکز رشد صورت گیرد.

شهیکی تاش با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۲۹۷ مرکز رشد داریم، خاطر نشان کرد: تغییر مدل مراکز رشد و افق‌گشایی همواره مدنظر است و معماری سازمانی نوین جهت اثربخشی بر اساس استاندارد مراکز رشد نسل سوم و چهارم نیز اهمیت فراوانی دارد.

معاون فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از رتبه‌بندی مراکز رشد کشور خبر داد و افزود: در این اقدام مراکز رشد به ۴ سطح تقسیم‌بندی می شوند. از این طریق درصدد هستیم تا در روندهای مراکز رشد تغییراتی ایجاد کنیم تا بتوانند از ظرفیت‌های قانونی بهره‌مند شوند و معماری سازمانی در این مراکز ایجاد شود.

وی با بیان اینکه ایده محوری مراکز رشد نسل اول و سوم و چهارم تعریف معناداری دارد، اظهار کرد: اینکه ایده‌ای جذب مراکز رشد شود و به آنها فضای استقرار داده شود، رویکرد مراکز رشد نسل اول است که ضریب شکست در آن بالا است. مراکز رشد نسل سوم و چهارم به سمت شبکه‌سازی منتورینگ حرکت می‌کنند تا ضریب شکست و ریسک‌ کاهش یابد.

شهیکی تاش، درخصوص ایجاد ارکان جدید در مراکز رشد به پیگیری استقرار شتاب‌دهنده‌های تخصصی، تقویت شبکه منتورینگ، توسعه بازار، ارتقای سبد قابلیت‌ها و مهارت‌های راهبردی و مهارت صنعتی، ایجاد بخش جذب سرمایه‌گذار ایده‌ها و اتمسفر اقتصادی در فضای مراکز رشد اشاره کرد. 

حمایت از مراکز رشد منتخب

معاون فناوری وزیر علوم با اشاره به طرح حمایتی این معاونت از مراکز رشد برتر در طرح رتبه‌بندی، خاطر نشان کرد: در این طرح ۲۰ مرکز رشد به طور مستقیم هدف معاونت فناوری قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به شاخص‌های انتخاب مراکز برتر، اظهار کرد: یکی از رویکردها برای این منظور آن است که مراکز رشد از پتانسیل‌های بخش خصوصی بهره گیرند، چرا که مراکز رشد دولتی رشد قابل توجهی نخواهند داشت، ضمن آنکه در این مراکز مدل اقتصادی جدیدی حاکم شود و دارای پیوست اقتصادی شوند.

وی تاکید کرد: مراکز رشد منتخب که از پویایی برخوردار بوده و در سطح بالای رتبه‌بندی قرار گیرند، مورد حمایت جدی این معاونت قرار خواهند گرفت.

شهیکی تاش ادامه داد: مراکز رشدی که به سمت سطح ۴ بروند، نکول و بازنگری در برنامه‌های فعلی آنها را خواهیم داشت، چرا که این مراکز رشد نیازمند تعریف مدل‌های متفاوتی هستند.

اجرای پروژه نوآفرین صنعت‌ساز

شهیکی تاش با بیان اینکه این ۲۰ مرکز رشد برتر از میان ۲۹۷ مرکز رشد کشور انتخاب خواهند شد، افزود: چهار بسته ارتباطی بین مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری طراحی شده که شامل «دستیار فناور»، «پسا دکترا»، «گرنت آب و انرژی» و «طرح نوآفرین صنعت‌ساز» است که باید به صورت بهینه از آنها استفاده شود.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم اضافه کرد: طرح نوآفرین صنعت‌ساز در ۳۱ پارک فناوری اجرایی شده و تامین مالی برای ۲۰ مرکز رشد دانشگاهی نیز شروع می‌شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha