• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403112921377
  • خبرنگار : 50105

چهارمین اقتصاد بزرگ جهان شگفتی آفرید

چهارمین اقتصاد بزرگ جهان شگفتی آفرید

اقتصاد ژاپن که چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است، به کمک صادرات قوی و مصرف متعادل، در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۴، با نرخ سالانه ۲.۸ درصد بهتر از حد انتظار رشد کرد.

به گزارش ایسنا، دفتر کابینه ژاپن روز دوشنبه، در داده‌های اولیه خود گزارش کرد که چهارمین اقتصاد بزرگ جهان، رشد ۰.۷ درصدی فصل به فصل داشته که سومین رشد سه ماهه متوالی است.

اقتصاد ژاپن در سال ۲۰۲۴، رشد ۰.۱ درصدی تولید ناخالص داخلی واقعی را ثبت کرد که چهارمین رشد سالانه متوالی بود. مصرف خصوصی ژاپن در سه ماه منتهی به دسامبر، با نرخ سالانه ۰.۵ درصد رشد کرد. صادرات ۴.۳ درصد افزایش یافت و سرمایه‌گذاری، ۰.۵ درصد بالاتر بود.

این داده‌های اقتصادی مثبت، شاخص نیکی ۲۲۵ ژاپن و همچنین شاخص‌های دیگر بازارهای آسیایی را در معاملات روز دوشنبه بالاتر برد. برخی تحلیلگران بر این باورند که پیش‌بینی تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ممکن است تجارت را افزایش داده باشد.

ژاپن برخلاف آمریکا و برخی از کشورها، با کاهش قیمت مواجه شده است و این قیمت‌های پایین‌تر، رشد را متوقف می‌کند. اما رشد اخیر دستمزدها روند تورم منفی را کنترل کرده است. داده‌های اخیر نشان می‌دهد که تورم در حدود دو درصد هدف بانک مرکزی ژاپن است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش کرد که بانک مرکزی ژاپن ممکن است به سمت افزایش بیشتر نرخ‌های بهره حرکت کند که سال‌ها صفر یا زیر صفر بودند تا اقتصاد را از تورم منفی خارج کند. این کشور نرخ بهره اصلی خود را ماه گذشته، از ۰.۲۵ درصد، به حدود ۰.۵ درصد افزایش داد و اشاره کرد که تورم در سطح هدف مطلوب باقی مانده است. نشست بعدی سیاست پولی در مارس برگزار می‌شود.

«ییپ جان رانگ»، استراتژیست بازار در شرکت آی جی اظهار کرد، رشد قوی‌تر ممکن است انتظارات از اقدام بانک ژاپن برای افزایش بیشتر نرخ‌ها را تقویت کند، در حالیکه چشم‌انداز افزایش دستمزدها در آینده، ممکن است به رفع کندی رشد مصرف خصوصی کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha