• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403112921297
  • خبرنگار : 50653

چالش‌های رشته نجات غریق در اصفهان

چالش‌های رشته نجات غریق در اصفهان

ایسنا/اصفهان رئیس هیئت نجات غریق و غواصی استان اصفهان گفت: یکی از چالش‌های اصلی که هیئت نجات غریق با آن مواجه است، کمبود بانوان در حوزه قهرمانی است. بسیاری از قهرمانان مرد نیز به دلیل عدم حمایت‌های مالی و امکانات مناسب، نتوانسته‌اند به سطح بالایی از عملکرد دست پیدا کنند. 

شهزاد موحدی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ساختار کمیته‌های هیئت نجات غریق و غواصی استان اصفهان متشکل از کمیته‌های آموزش، بازرسی، حقوقی، فرهنگی، غواصی و آب درمانی، پیشگیری از غرق شدگی، مسابقات، داوران، مربیان و پیشکسوتان بر اساس آیین‌نامه اجرایی فدراسیون نجات غریق و غواصی است. تشکیل و ساماندهی هیئت‌های نجات غریق و غواصی در شهرستان‌های تابع استان اصفهان نیز به‌صورت سازمان‌یافته و نظام‌مند در جهت رشد منجیان غریق، مربیان و داوران در حال انجام است.

وی افزود: این اقدامات بر اساس دستورالعمل اجرایی وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون نجات غریق و غواصی انجام می‌شود، همچنین می‌توان به شناسایی و ثبت کلیه اماکن آبی مانند استخرهای شنا، پارک‌های آبی و مراکز آموزشی و استعدادیابی ورزش‌های آبی اشاره کرد که در سامانه اماکن آبی فدراسیون نجات غریق ثبت می‌شوند. صدور مجوزهای فنی لازم برای اخذ پروانه بهره‌برداری نیز از دیگر اقدامات این هیئت است. مسئولیت اصلی هیئت چهار مرحله است. مرحله اول معرفی و شناساندن، توسعه و گسترش علم نجات غریق در جامعه،‌ مرحله دوم آموزش فنون امداد و نجات و کمک‌های اولیه حیات بخشی(CPR)، مرحله سوم، کنترل و پیشگیری از غرق شدگی افراد در اماکن آبی و استخرها و مرحله چهارم، حفظ و حراست و صیانت از حقوق عامه استفاده کنندگان از اماکن آبی و استخرها است. 

رئیس هیئت نجات غریق و غواصی استان اصفهان بیان کرد: این هیئت به تربیت مدیران فنی شایسته و کاردان برای اماکن آبی و استخرها پرداخته و دوره‌هایی برای تربیت منجیان غریق کارآمد، مربیان، داوران و مدرسان در رشته‌های نجات غریق، غواصی و آب درمانی برگزار می‌کند. هدف از راه‌اندازی مراکز استعدادیابی در شهرستان‌ها، شناسایی، جذب و نگهداشت ورزشکاران نخبه در رشته‌های نجات غریق و غواصی است تا بتوان تیم‌های منتخب استان را تشکیل داد. برگزاری مسابقاتی همچون لیگ بزرگ منجی موعود ویژه بزرگسالان، جشنواره استعدادیابی(ندای امید) ویژه رده‌های سنی پایه، مسابقات پیشکسوتان و انتخابی تیم استان جهت اعزام منتخبان به مسابقات قهرمانی کشور نیز از دیگر برنامه‌ها است. معرفی شهدای نجات غریق و غواصی استان اصفهان به‌عنوان الگوی از خودگذشتگی، شهامت و ایثار هستند، همچنین معرفی و تکریم پیشکسوتان نجات غریق استان اصفهان به‌عنوان سرمایه‌های فکری، الگوی اخلاق و انضباط کاری است. 

موحدی ادامه داد: دوره‌های آموزشی نجات غریق در استان اصفهان با هدف ارتقای مهارت‌های امدادرسانی و ایمنی در اماکن آبی برگزار می‌شود، این دوره‌ها شامل آموزش‌های تخصصی برای منجیان غریق است که به‌صورت سوزنی شکل به آب وارد می‌شوند و نیازمند توانمندی‌های خاصی هستند. در این دوره‌ها، منجیان غریق با روش‌های مختلف نجات از جمله حمل هیپ، حمل سینه و حمل زیر بغل آشنا می‌شوند. آموزش‌هایی در زمینه آسیب‌های نخاعی و نحوه استفاده از روش‌های کانادایی برای آتل‌بندی در سطح آب ارائه می‌شود. انتقال مصدوم به روی لانگ بک برد و احیای قلبی تنفسی نیز از دیگر مباحث مهم این دوره‌هاست. مدت زمان کل آموزش ۶۰ ساعت است که پس از آن، شرکت‌کنندگان باید در امتحان پایان دوره شرکت کنند. افرادی که موفق به کسب حد نصاب لازم شوند، کارت نجات غریق درجه دو دریافت خواهند کرد. این افراد موظفند ۱۲۰ ساعت کارورزی را تحت نظر منجیان غریق با تجربه سپری کنند تا بتوانند تجربیات لازم را کسب کنند. 

وی افزود: در واقع بالابردن سطح دانش و آگاهی منجیان غریق و عموم مردم در مواجه با بحران در اماکن آبی و استخرها با برگزاری کارگاه‌های دانش افزایی و ارائه مطالب بروز امداد و نجات و کمک‌های اولیه است. بالابردن سطح دانش فنی مدرسان نجات غریق با برگزاری دوره‌های همسان‌سازی و ارائه آخرین و به‌روزترین منابع آموزشی در جهت بهبود سطح کمی و کیفی دوره‌های آموزش نجات غریق است. 

موحدی گفت: برای هدف توسعه زیرساخت‌های ورزشی و تفریحی در کشور، از تمامی سرمایه‌گذاران دعوت می‌شود تا در زمینه ساخت استخرها و پارک‌های آبی و مراکز آب درمانی همکاری کنند. این پروژه‌ها می‌توانند به‌عنوان یک فرصت مناسب برای ایجاد فضاهای تفریحی و ورزشی جدید در جامعه مطرح شوند. یکی از چالش‌های اصلی که هیئت نجات غریق با آن مواجه است، کمبود بانوان در حوزه قهرمانی است. بسیاری از قهرمانان نیز به دلیل نبود حمایت‌های مالی و امکانات مناسب، نتوانسته‌اند به سطح بالایی از عملکرد دست پیدا کنند. از دیگر مشکلات موجود می‌توان به مسائل مربوط به بیمه تأمین اجتماعی منجیان غریق اشاره کرد که هنوز تعریف مشخصی برای بیمه شاغلان این حوزه وجود ندارد و بسیاری از کارفرمایان تحت عنوان کارگر ساده اقدام به بیمه کردن منجیان غریق خود می‌کنند. این موضوع باعث شده که متخصصان نتوانند از حقوق قانونی خود بهره‌مند شوند.

رئیس هیئت نجات غریق و غواصی استان اصفهان اظهارکرد: درآمد پایین قهرمانان و مربیان نیز یکی دیگر از چالش‌ها است. با وجود فدراسیون‌ها، برخی کارفرمایان هنوز هم بر اساس سلیقه شخصی خود قوانین را تفسیر کرده و حقوق اداره کار را رعایت نمی‌کنند. ایجاد فضایی که در آن هیچ‌کس نتواند سلیقه‌ای عمل کند، می‌تواند تأثیر بسزایی بر معیشت قهرمانان داشته باشد. امید است با همکاری سرمایه‌گذاران و مسئولان ذی‌ربط، گام‌های مؤثری برای حل این مشکلات برداشته شود. 

وی ادامه داد: شرایط عضویت در هیئت نجات غریق و غواصی استان اصفهان حداقل ۱۸ سال سن، مشخص بودن پایان خدمت یا معافیت و حداقل مدرک تحصیلی دیپلم مشخص شده است. علاقه‌مندان به فعالیت در زمینه نجات غریق باید ابتدا دوره درجه دو را گذرانده و پس از پنج سال فعالیت مستمر، آمادگی سالانه را دریافت کنند. دوره‌های آموزشی دیگری نیز همچون مربیگری نجات غریق، داوری و مدیریت اماکن آبی، مربیگری آب درمانی برگزار می‌شود که علاقه‌مندان می‌توانند در آن‌ها شرکت کنند. افرادی که قصد عضویت در این فدراسیون را دارند، باید از سلامت جسمانی و روانی کامل برخوردار باشند، بر اساس آیین‌نامه اجرایی فدراسیون، اعضا نباید هیچ‌گونه تتو روی بدن خود داشته باشند، همچنین باید از نظر اجتماعی بدون محکومیت و محرومیت باشند. فعالیت به‌عنوان یک ناجی غریق حرفه‌ای مستلزم انضباط فردی و تعهد به کار است.

وی افزود: زمانبندی، اخلاق حرفه‌ای و به‌روز کردن اطلاعات نیز از جمله موارد ضروری برای این افراد محسوب می‌شود. اعضا باید سالانه در کارگاه‌های آموزشی که توسط هیئت نجات غریق برگزار می‌شود، شرکت کنند تا اطلاعات خود را به‌روز نگه دارند. منجی غریق حرفه‌ای باید توانایی مدیریت بحران، زمان و مکان را داشته باشد و بتواند در مواقع اضطراری با خونسردی عمل کند. همچنین، احترام به پیشکسوتان و ارتقاء سطح تحصیلی می‌تواند تأثیر بسزایی در عملکرد ناجیان داشته باشد. 

موحدی گفت: فدراسیون نجات غریق برنامه‌های متعددی برای ارتقای آگاهی عمومی درباره ایمنی در آب دارد. این برنامه‌ها شامل کارگاه‌های آموزشی برای عموم مردم است که نحوه احیای قلبی ریوی(CPR)، مواجهه با آسیب‌های نخاعی و رفع انسداد را آموزش می‌دهد، همچنین اطلاع‌رسانی از طریق کانال‌های ارتباطی مانند صفحه اینستاگرام، اپلیکشین بله وبسایت فدراسیون انجام می‌شود تا آگاهی عمومی درباره پیشگیری و کنترل حوادث آبی افزایش پیدا کند. ناجیان غریق حرفه‌ای باید توانایی برقراری ارتباط مؤثر با استفاده‌کنندگان از استخرها را داشته باشند تا بتوانند آرامش را به آن‌ها منتقل کرده و در مواقع بحرانی بهترین خدمات امدادی را ارائه دهند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha