به گزارش ایسنا، براساس بیانیه این بنیاد، «گدعون ساعر» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی و یکی از اعضای ارشد دولت «بنیامین نتانیاهو» و یک چهره کلیدی در فرآیند تصمیمگیری این رژیم است که نقشی محوری در شکلدهی و اجرای سیاستهایی ایفا میکند که منجر به آوارگی گسترده، مجازات دسته جمعی و حملات سیستماتیک علیه غیرنظامیان فلسطینی شده و او همچنین عامل تحریک به خشونت و ممانعت از سازوکارهای عدالت بینالمللی است.
بر اساس آنچه که توسط بنیاد هند رجب در وبگاه رسمیاش منتشر شده است شکایت مبتنی بر اساسنامه رم چندین اتهام جدی علیه ساعر را برجسته میکند، از جمله جنایات جنگی (ماده ۸ اساسنامه رم) با مجازات دسته جمعی و جابهجایی اجباری، زیرا او علناً خواستار کاهش قلمروی غزه شد، موضعی که مستقیماً با اقدامات نظامی اسرائیل مطابقت دارد که منجر به آوارگی اجباری ۱.۷ میلیون فلسطینی و نابودی ۷۲ درصد از زیرساختهای مدنی غزه گردید.
این بنیاد تاکید کرد که این اقدامات یکی از مفاد ماده ۸ اساسنامه رم را که انتقال غیرنظامیان در سرزمینهای اشغالی را ممنوع میکند، نقض مینماید.
طبق گفته این بیناد، ایجاد مناطق حائل نظامی و تخریب هدفمند خانهها نشاندهنده یک سیاست عمدی با هدف جلوگیری دائمی از بازگشت فلسطینیان است که نقض آشکار قوانین بینالمللی است.
بنیاد هند رجب همچنین وزیر امور خارجه اسرائیل را متهم کرد که از گرسنگی به عنوان ابزاری برای جنگ استفاده میکند، زیرا او از محاصره همه جانبه اسرائیل در غزه حمایت میکند که مواد غذایی، آب و تجهیزات پزشکی را محدود کرده و شرایط قحطی فاجعه بار را ایجاد نموده است.
این بنیاد گفت که اسرائیل با استفاده از قحطی به عنوان سلاح، یکی از مفاد ماده ۸ اساسنامه رم را که محروم کردن غیرنظامیان از چیزهای ضروری برای بقای آنها را جرم میداند، نقض کرده است.
در این شکایت اشاره شده است که ساعر مرتکب جنایات علیه بشریت با نقض ماده ۷ اساسنامه رم، از طریق آزار و اذیت و سرکوب سیستماتیک شده است، زیرا او علناً دولت فلسطین را رد کرده و از سیاستهایی حمایت میکند که فلسطینیان را از حقوق اولیه محروم میکند و این به منزله آزار و اذیت تحت عنوان ماده فوق الذکر است، با یادآوری اظهارات منفی ساعر در این باره که گفت: آنچه فلسطین نام گرفته سرزمین اسرائیل است. این بنیاد اشاره کرد این نشان دهنده سیاست تبعیض سیستماتیک با هدف محو هویت و حاکمیت فلسطین است.
این بنیاد ادامه داد: گسترش شهرکسازی اسرائیل، آوارگی اجباری، محاصره نظامی و سیاستهای آپارتاید نهادینه شده منجر به محرومیت شدید و عمدی فلسطینیها از حقوق اولیهشان شده است که جنایت علیه بشریت محسوب میشود.
در این شکایت تاکید شد که ساعر «به تنهایی عمل نمیکند» و او «بخشی از یک طرح جنایتکارانه بزرگتر در دولت نتانیاهو است که به طور فعال سیاستهایی را تنظیم میکند که قوانین بینالمللی را نقض مینماید».
این بنیاد گفت این پرونده پس از آن به جریان میافتد که دادگاه کیفری بینالمللی اخیراً حکم بازداشت نتانیاهو و یوآو گالانت وزیر سابق جنگ را به دلیل ارتکاب جنایات مشابه در نوامبر ۲۰۲۴ صادر کرد.
در این شکایت آمده است: «نقش ساعر به عنوان یکی از اعضای ارشد کابینه، او را در مرکز فرآیندهای تصمیمگیری قرار میدهد که منجر به آسیبهای گسترده به غیرنظامیان شد.»
این بنیاد ادامه داد: همچنین بر اساس ماده ۲۸، ساعر را میتوان تحت مسؤولیت فرماندهی نیز متهم کرد، زیرا او در پیشگیری یا مجازات زیردستان خود و مسؤولان این جرایم کوتاهی کرده و در عوض از این تخلفات حمایت و آنها را تشدید کرده است.
بنیاد هند رجب با سفر ساعر به بروکسل در ۱۸ فوریه درخواستی فوری برای اقدام به شکایت کرد و گفت: «آنچه به فوریت این شکایت میافزاید این واقعیت است که گدعون ساعر قرار است در ۱۸ فوریه ۲۰۲۵ از بروکسل بازدید کند.»
این بنیاد از مقامات بلژیکی خواست اطمینان حاصل کنند که ساعر هنگام حضور در خاک اروپا از عدالت فرار نمیکند و تاکید کرد که اجازه دادن به یک مظنون جنایتکار جنگی برای بازدید بدون چالش از بروکسل، خیانت به تعهدات حقوقی بینالمللی و اصول اساسی عدالت است.
این بنیاد پس از ارائه شکایت قبلی به دادگاه کیفری بینالمللی در خصوص اتهامات ۱۰۰۰ سرباز اسرائیلی به دلیل ارتکاب جنایات جنگی در غزه، در پایان این بیانیه تاکید کرد این شکایت بخشی از کمپین گستردهتر آن برای پاسخگویی است.
این بنیاد افزود که متعهد به تضمین اینکه عاملان جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت در سطح ملی و بینالمللی پاسخگو هستند، باقی خواهد ماند.
نام بنیاد هند رجب (HRF) برگرفته از نام دختر ۶ ساله فلسطینی است که پس از محاصره تانکهای نظامیان رژیم صهیونیستی در خودرویی به همراه بستگانش که آنها نیز شهید شدند، در حالی که روزها فریاد کمک و نجات سر میداد و اشغالگران مانع از رسیدن امدادگرانش میشدند، توسط نظامیان اشغالگر اسرائیل به شهادت رسید.
انتهای پیام
نظرات