• شنبه / ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۶:۰۱
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403112720133
  • خبرنگار : 30105

معاون اقتصادی استاندار خراسان جنوبی:

امنیت غذایی مهمترین رکن برای امنیت ملی تمام کشورهاست

امنیت غذایی مهمترین رکن برای امنیت ملی تمام کشورهاست

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: برای هر کشوری مهمترین مولفه امنیت ملی محسوب می‌شود و برای امنیت ملی، مهمترین رکن امنیت غذایی است؛ هرکشوری که غذا دارد می‌تواند حرف اول را بزند نه هرکشوری که فقط اسلحه دارد.

مهدی جعفری امروز، شنبه ۲۷ بهمن‌، در پنجمین همایش ملی «کم‌آبیاری و استفاده از آب‌های نامتعارف در کشاورزی مناطق خشک» که در دانشگاه زابل در حال برگزاری‌ است، گفت: این وضعیت اقلیمی که در سیستان حاکم است گذار آن‌ به سمت سایر نقاط هم خواهد رفت و باید اکثر استان‌های ما آن‌ را تجربه کنند؛ مگر اینکه بتوانیم با علوم جدید و انقلابی که مجدد در حوزه آب و کشاورزی اتفاق می‌افتد، مملکت را نجات بدهیم.

وی ادامه داد: برای هرکشوری مهمترین مولفه آن امنیت ملی آن کشور محسوب می‌شود و در واقع امنیت ملی بالاترین رکن آن کشور به حساب می‌آید. برای امنیت ملی تمام کشورها مهمترین رکن امنیت غذایی است و هرکشوری که غذا دارد می‌تواند حرف اول را بزند نه اسلحه، امروز قدرت غذا از قدرت اسلحه بالاتر است هرکسی نان دهد، فرمان دهد! اکثر گروه‌های تروریستی که اسلحه به دست می‌گیرند از دست گرسنگی این‌کار را می‌کنند. چون غذا ندارند اسلحه به دست می‌گیرند. جذب گروه‌های تروریستی براساس گرسنگی و نداری صورت می‌پذیرد نه براساس تفکر و بینش آنها، پس قدرت غذا از قدرت اسلحه بیشتر است.

معاون هماهنگی امورز اقتصادی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: آنچه در امنیت غذایی مهم است و بعنوان مهمترین مولفه به‌شمار می‌رود بحث آب است که امنیت غذایی را به کشورها هدیه می‌کند و اگر یک رصدی صورت گیرد می‌بینید اگر افزایش قیمت غذا در کشورها اتفاق می‌افتد به دلیل کاهش سرانه آب است. این امنیت غذایی در دو مقوله به خطر می‌افتد یا افزایش مصرف یا کاهش میزان سرانه آب که ما هر دو مورد را داریم و به سمت مصرف‌گرایی می‌رویم و هم کاهش میزان دسترسی به منابع آب را داریم.

جعفری اضافه کرد: ما در ایران میزان دسترسی‌مان به آب حدود ۷۶ میلیارد متر مکعب آب است که از این میزان ۳۳ میلیارد متر مکعب مربوط به آب‌های جاری وسطحی است ۴۳ میلیارد متر مکعب مربوط به آب‌های زیرزمینی است. درهمین شرایط ما در حدود ۸۶ میلیارد هم در زمان خشکسالی و تنها حدود ۱۲۵ میلیارد متر مکعب هم در زمان پرآبی آب‌های تجدیدپذیر داریم. باید براساس آنچه در دکترین ما در این حوزه آمده، ۹۵ درصد را براساس برنامه ابلاغی وزارت نیرو از آب‌های تجدیدپذیر استفاده کنیم اما اکنون در بهترین حالت چیزی حدود ۵۳ درصد را داریم و خیلی از آب‌های سطحی بدون اینکه بتوانیم مهار کنیم از دسترس‌مان خارج می‌شوند.

وی تصریح کرد: وقتی آب شاخص اصلی تولید است باید سیاست، اجتماع، محیط زیست و فرهنگ هم در کنار آن بیاید یعنی باید فرهنگ، رابط بین تولید آب و محیط زیست بشود. باید سیاست، رابط بین تولید آب و اجتماع بشود. در واقع با سیاست‌گذاری غلط هرقدر شما تولید علم کنید، بازهم نمی‌توانید نجات‌بخش باشد. اگر اجتماع هم همراهی نکند و فرهنگ‌سازی نشود، بازهم نمی‌توانیم به نتیجه مطلوب برسیم.

معاون اقتصادی استاندار خراسان جنوبی در پایان گفت: خوبی اینگونه نشست‌ها این است که در آخر این ارکان در کنار هم قرار گیرند و یک چیدمان کلی و یک برنامه راهبردی برای آینده مملکت داشته باشد؛ وگرنه در خیلی از مقوله‌ها سندسازگاری با کم‌آبی را داریم و اجرا هم می‌شود، ولی آیا وزارت نیرو به وظایف خودش در قبال این سند عمل می‌کند؟ یا فقط فشار روی کشاورز است! من بعنوان یک مسئول اجرایی عرض می‌کنم که تمام فشار روی کشاورز است و همیشه تعادل بخش را اجرا می‌کنیم. به همی دلیل است که آب هم مایه ماندن و هم مایه مهاجرت است. این کار کشاورزی را با چالش مواجه کرده پس این چالش‌ها هرقدر بیشتر شود، قیمت غذا نیز افزایش پیدا می‌کند و می‌بینیم روزبه‌روز قیمت غذا درحال افزایش است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha