محمد رضایی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در این استان ۹۳.۳ هکتار گلخانه وجود دارد که کوچک مقیاس هستند و البته ۱۰هکتار گلخانه نیز در حال احداث است.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که در این استان وجود دارد این است که انگیزه ای برای ایجاد گلخانههای بزرگ مقیاس وجود ندارد.
رضایی ادامه داد: خراسان شمالی نیاز دارد تا گلخانههای یک هکتاری و بالاتر از این مساحت در ان ایجاد شود.
وی بیان کرد: هزینه بالای ایجاد گلخانهها یکی از مشکلاتی است که سبب شده تا سرمایه گذاران در این استان بیشتر به دنبال ایجاد گلخانههای کوچک مقیاس باشند.
این مقام مسئول تصریح کرد: در حال حاضر ۱۰۰ هکتار گلخانه نیز مجوز ساخت اخذ شده، اما منتظر دریافت تسهیلات هستند ولی تاکنون تسهیلاتی به سرمایه گذاران اختصاص نیافته است.
وی بیان کرد: به کشاورزانی که قصد دارند در حوزه گلخانهها فعالیت کنند توصیه میشود در حوزه تولید میوههای خارج از فصل ورود پیدا کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: با توجه به اینکه ایران کشوری چهار فصل است که اگر محصولاتی مانند خیار، گوجه فرنگی، فلفل در مناطق شمالی تولید نشود، در مناطق جنوبی در حال تولید است؛ اما میوههای خارج از فصل مانند هلو، شلیل و ... اینگونه نیست و فقط در فصل تابستان تولید میشوند.
وی تاکید کرد: به افرادی که قصد ایجاد گلخانه تولید میوه را دارند توصیه میشود قبل از هر چیز، با کارشناسان کشاورزی مشورت کنند، چون عملیاتی مانند گردهافشانی در باغها توسط زنبورها انجام میشود. این در حالی است که این امکان در گلخانهها فراهم نیست یا باید از گونههای خود گردهافشان استفاده یا تعدادی زنبور را در گلخانه رهاسازی کنند.
انتهای پیام
نظرات