• شنبه / ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403112719791
  • خبرنگار : 71498

صادرات ۵۰۰ میلیون دلار خدمات فنی و مهندسی در صنعت نفت

صادرات ۵۰۰ میلیون دلار خدمات فنی و مهندسی در صنعت نفت

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری گفت: طی سه سال گذشته نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی انجام شده است.

به گزارش ایسنا، امید شاکری امروز در نشست خبری سومین همایش پتروتک با بیان اینکه عمده صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای ونزوئلا، روسیه و تعدادی از کشورهای منطقه بوده که این نشان از توانمندی شرکت‌های ایرانی دارد، اظهار کرد: شرکت‌های ایرانی در شرایط رقابتی که وجود دارد، توانستند خودشان را نشان بدهند و عمده صادرات نیز در محصولات با فناوری بالا بوده است.

وی با بیان اینکه در تولید و صادرات محصولات صنعتی و با فناوری بالا به جایی رسیده‌ایم که علاوه بر تامین نیاز داخل، صادرات نیز داریم، گفت: این صادرات عمدتا در بخش کاتالیست و تجهیزات پیشرفته همچون پره‌های توربین‌ها بوده است.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با بیان اینکه سومین همایش پتروتک در روزهای ۵ و ۶ اسفند، هم‌زمان با روز مهندسی و با شعار «فناوری در صنعت نفت، افزایش ثروت ملی» برگزار می‌شود، اظهار کرد: این همایش با تمرکز بر توسعه فناوری و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، میزبان نشست‌های تخصصی، نمایشگاه جانبی و امضای قراردادهای کلان خواهد بود.

وی با بیان اینکه همایش پتروتک دو هدف کلیدی را دنبال می‌کند، گفت: این دو هدف توسعه فناوری و نوآوری در صنعت نفت و حمایت از بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان است. این رویداد با مشارکت معاونت مهندسی، چهار شرکت اصلی زیر مجموعه وزارت نفت و ارکان زیست‌بوم فناوری شامل پژوهشگاه صنعت نفت، پارک فناوری، دانشگاه صنعت نفت و صندوق پژوهش و فناوری برگزار می‌شود.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با بیان اینکه در این همایش گزارش عملکرد ارکان مختلف فناوری در صنعت نفت ارائه می‌شود، اظهار کرد: همچنین نیازهای فناورانه اعلام و زمینه همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان با صنعت نفت فراهم می‌شود.

شاکری با بیان اینکه بیش از ۴۰ شرکت دانش‌بنیان مورد حمایت صنعت نفت در این نمایشگاه حضور می‌یابند تا دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند، گفت: این بخش از همایش به‌طور خاص بر حمایت از بخش خصوصی متمرکز است.

امضای ۶ قرارداد برای بومی‌سازی در صنعت نفت

وی با بیان اینکه ۶ قرارداد به ارزش ۷۶۰ میلیارد تومان و ۲۹ میلیون یورو در این همایش امضا می‌شود، گفت: این قراردادها عمدتاً در حوزه تولید بار اول و بومی‌سازی تجهیزات کلیدی صنعت نفت است، همچنین ۹ محصول جدید که برای نخستین‌ بار در صنعت نفت تولید شده‌اند، در این رویداد رونمایی می‌شوند.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با بیان اینکه ۱۵ نشست تخصصی در حوزه‌های مختلف صنعت نفت از جمله بالادستی، گاز، پالایش و پخش، پتروشیمی و موضوعات مرتبط برگزار می‌شود، اظهار کرد: همچنین سه کارگاه آموزشی با موضوعات «هیدروژن به عنوان سوخت پاک»، «کاربرد هوش مصنوعی در صنعت نفت» و «اندازه‌گیری و صحه‌گذاری میزان انتشار کربن» در این همایش ارائه می‌شود.

شاکری با تاکید بر اینکه  برای نخستین بار روایت‌های توسعه فناوری از طرح‌های ملی صنعت نفت در این همایش ارائه می‌شود، دو نمونه از این پروژه‌ها، طرح انتقال نفت خام از گوره به جاسک و توسعه میدان نفتی آذر هستند که نشان می‌دهند چگونه فناوری‌های کلیدی در پروژه‌های اجرایی به‌کار گرفته شده‌اند، گفت: جمع‌آوری گازهای مشعل یکی از موضوعات مهم صنعت نفت است، در این زمینه، فناوری‌های لازم در کشور وجود دارد، اما اجرای این طرح‌ها نیازمند سرمایه‌گذاری کلان و مشارکت جدی بخش خصوصی است. خوشبختانه بخش زیادی از جمع‌آوری از این گازها در قالب قراردادهای مشخص به بخش خصوصی و پتروشیمی‌ها واگذار شده است.

۶۷۶ شرکت دانش‌بنیان در لیست وزارت نفت

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری در خصوص تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت نفت، اظهار کرد: تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در فهرست بلند وزارت نفت به ۶۷۶ شرکت رسیده است که در سه سال گذشته رشد سه برابری داشته است.

امضای ۱۷۲ میلیون دلار قرارداد در حوزه ساخت بار اول

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۷۲ میلیون دلار قرارداد در حوزه ساخت بار اول امضا شده است، گفت: نکته مهم اینجاست که اجرای این قراردادها، ۱.۷ میلیارد دلار صرفه‌جویی برای صنعت نفت به همراه خواهد داشت؛ یعنی ۱۰ برابر سرمایه‌گذاری اولیه، ارزش اقتصادی ایجاد می‌شود.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به تأثیر افزایش نرخ ارز بر قراردادهای صنعت نفت و شرکت‌های دانش‌بنیان، اظهار کرد: افزایش نرخ ارز از سال ۱۳۹۶ تاکنون چند بار اتفاق افتاده و تمام پروژه‌ها را تحت تأثیر قرار داده است. برای جلوگیری از توقف پروژه‌ها، سازوکارهایی برای جبران هزینه‌های ناشی از افزایش نرخ ارز تدوین شده است. ازجمله بخشنامه‌هایی برای تعدیل مبالغ قراردادها، روزآمد کردن دستورالعمل‌های مالی و نوآوری در تأمین مالی به‌کار گرفته شده تا شرکت‌ها بتوانند تعهدات خود را به‌درستی انجام دهند.

شاکری با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت تاکنون نقش مؤثری در متنوع‌سازی ابزارهای تأمین مالی داشته است، گفت: در همایش پتروتک، نشست تخصصی ویژه‌ای برای معرفی این ابزارها برگزار می‌شود که برخی از این روش‌ها شامل صدور ضمانت‌نامه برای شرکت‌های دانش‌بنیان، تضمین خرید محصولات دانش‌بنیان، سازوکار تأمین مطالبات قراردادی برای اطمینان از پرداخت به‌موقع، بیمه مسئولیت کالا برای پوشش ریسک استفاده از محصولات تولید بار اول است.

به‌گفته وی یکی از چالش‌های اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان این است که صنعت نفت معمولاً در پذیرش محصولات جدید ریسک نمی‌کند. از این رو با بیمه مسئولیت کالا، این ریسک پوشش داده می‌شود و شرکت‌ها می‌توانند با اطمینان بیشتری محصولات خود را به صنعت نفت عرضه کنند. تاکنون دو قرارداد بیمه مسئولیت و دو قرارداد خرید تضمینی برای حمایت از این شرکت‌ها امضا شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha