• جمعه / ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1403112619372
  • منبع : پاد

در ملاقات وزیر راه و شهرسازی ایران با دبیرکل آنکتاد در ژنو پیشنهاد شد

همکاری‌های تخصصی در زمینه دیجیتال‌سازی حمل‌ونقل و ترانزیت گسترش یابد

همکاری‌های تخصصی در زمینه دیجیتال‌سازی حمل‌ونقل و ترانزیت گسترش یابد

وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران با دبیرکل کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل (UNCTAD)، دیدار و درباره تقویت همکاری‌ها در حوزه تجارت، توسعه و لجستیک گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، در دیداری رسمی در مقر سازمان ملل متحد در ژنو، فرزانه صادق - وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران - با ربکا گرینسپن، دبیرکل کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل (UNCTAD)، دیدار و درباره تقویت همکاری‌ها در حوزه تجارت، توسعه و لجستیک گفت‌وگو کرد.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان در ابتدای این نشست با ابراز خرسندی از ملاقات با مرجع عالی تجارت و توسعه در جهان، به موقعیت راهبردی ایران در اتصال زنجیره‌های ارزش جهانی اشاره و تأکید کرد: ایران به‌رغم چالش‌های ناشی از تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی، اراده‌ جدی خود را برای تداوم روند توسعه به اثبات رسانده است.

صادق یادآور شد: ایران از اعضای بنیان‌گذار آنکتاد بوده و همواره نقشی فعال در حمایت از این نهاد ایفا کرده است.

وی با اشاره به نقش کلیدی آنکتاد در حمایت از منافع کشورهای در حال توسعه، این سازمان را از مهم‌ترین نهادهای بین‌المللی برای توسعه اقتصادی، تجارت و سرمایه‌گذاری پایدار دانست و بر آمادگی ایران برای مشارکت فعال در فرآیندهای این نهاد تأکید کرد.

وزیر راه و شهرسازی همچنین به نقش برجسته ایران در گروه ۷۷ و چین اشاره کرد. همکاری‌های سازنده در موضوعات تأمین مالی توسعه و تدوین مواضع مشترک از دیگر موضوعات مورد اشاره وزیر راه و شهرسازی بود.

صادق با اشاره به نشست آتی آنکتاد در ویتنام (اکتبر ۲۰۲۵)، بر آمادگی ایران برای مشارکت در فرآیندهای اجرایی آن تأکید کرد و پیشنهاد داد: نقشه راه همکاری‌های مشترک ایران و آنکتاد تدوین شود.

وی همچنین بر اهمیت توسعه زیرساخت‌های فیزیکی و برخط در حوزه گمرکی و مرزی تأکید کرد و همکاری آنکتاد را برای هماهنگ‌سازی سامانه‌های ملی با الزامات بین‌المللی ضروری دانست.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به موقعیت ممتاز ایران در حوزه ترانزیت و دسترسی به آب‌های آزاد، اظهار کرد: ایران راهبرد یکپارچه‌سازی حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی و دریایی را اتخاذ کرده است‌.

وی رویکرد پیوند شبکه‌های تجاری و ترانزیتی منطقه‌ای و جهانی از طریق ایران را ارائه کرد.

صادق همچنین به علاقه‌مندی ایران در همکاری با آنکتاد در حوزه حکمرانی دیجیتال اشاره و بر اهمیت قابلیت هماهنگی سامانه‌ها (Interoperability)  تأکید کرد.

وی پیشنهاد داد که همکاری‌های تخصصی در زمینه دیجیتال‌سازی حمل‌ونقل و ترانزیت گسترش یابد و یادداشت تفاهم منعقده در سال ۲۰۱۵ میان ایران و آنکتاد اجرایی شود.

در پایان، وزیر راه و شهرسازی از دبیرکل آنکتاد دعوت کرد تا با سفر به ایران، از نزدیک با ظرفیت‌های اقتصادی، تجاری و ترانزیتی کشور آشنا شود.

در این دیدار، ربکا گرینسپن ضمن تبریک به فرزانه صادق و اشاره به اهمیت تصدی مسئولیت حوزه لجستیک توسط بانویی در ایران، بر جایگاه راهبردی ایران در منطقه تأکید کرد و نقش ایران را در گروه ۷۷ و چین و همکاری‌های بین‌المللی ستود.

وی با اشاره به سوابق شخصی خود در سمت وزارت دارایی کاستاریکا، مصادیقی از رفتارهای غیرسازنده طرف‌های غربی را برشمرد و بر همبستگی خود با اراده طرف ایرانی در پرداختن به چالش‌های جاری، تاکید و از استقامت و تعهد ایران در چندجانبه‌گرایی تقدیر کرد.

دبیرکل آنکتاد بر اهمیت همکاری با ایران برای تقویت تجارت منطقه‌ای و جهانی تأکید کرد و پیشنهاد تدوین نقشه راه مشترک همکاری‌ها را مورد حمایت قرار داد.

وی همچنین از نقش ایران در توسعه زیرساخت‌های لجستیکی و حمل‌ونقل پایدار استقبال و آمادگی آنکتاد را برای همکاری با پیشنهادهای ایران اعلام کرد.

گرینسپن با یادآوری سابقه درخشان متخصصان ایرانی در دبیرخانه آنکتاد، ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک، از ظرفیت‌های علمی و اجرایی آنان بیشتر بهره‌برداری شود.

وی همچنین بر اهمیت تجارت به‌عنوان ابزاری برای صلح‌آفرینی در منطقه تأکید کرد.

این نشست، به‌عنوان دومین ملاقات متوالی وزیر راه و شهرسازی با سطوح معاونین دبیرکل سازمان ملل، ابتکار چشمگیری در تقویت مناسبات ایران در توسعه همکاری‌های بین‌المللی در زمینه تجارت، لجستیک و توسعه پایدار قلمداد می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha