• جمعه / ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403112619264
  • خبرنگار : 71263

آژانس بین‌المللی انرژی:

رشد تقاضای جهانی برای برق سرعت می‌گیرد

رشد تقاضای جهانی برای برق سرعت می‌گیرد

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در گزارش جدیدی، پیش‌بینی کرد تقاضای جهانی برای برق تا سال ۲۰۲۷، هر سال بیش از کل مصرف ژاپن رشد خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، آژانس بین‌المللی انرژی، روز جمعه، در گزارشی اعلام کرد انتظار می‌رود، ۸۵ درصد از رشد تقاضای جهانی برای برق، از سوی اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه باشد و این آژانس پیش‌بینی می‌کند که چین، با نرخ رشد ۶ درصدی سالانه تا سال ۲۰۲۷، در بیش از نیمی از رشد تقاضای جهانی سهیم باشد.

در این گزارش آمده است که تقاضای چین برای برق از سال ۲۰۲۰، با سرعت بیشتری نسبت به اقتصاد این کشور رشد کرده است که به دلیل تقاضای بالای بخش صنعتی و گسترش سریع تولید پنل‌های خورشیدی، باتری‌ها، خودروهای برقی و مواد مرتبط با آن، بوده است. تهویه مطبوع، دیتاسنترها و شبکه‌های نسل پنجم (۵G)،  نیز در این رشد تقاضا سهیم بوده‌اند.

همچنین انتظار می‌رود هند با رشد ۱۰ درصدی تقاضا که حاصل فعالیت اقتصادی قوی و رشد سریع تقاضا برای سیستم تهویه مطبوع است، در افزایش جهانی تقاضا برای برق، سهم عمده‌ای داشته باشد.

طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، تقاضای راکد برخی از اقتصادهای پیشرفته مانند آمریکا، در حال معکوس شده که به دلیل رشد سریع برقی سازی بخشهایی مانند حمل و نقل، گرمایش و توسعه دیتاسنترها بوده است.

اما این آژانس، به دلیل چشم‌انداز ضعیف‌تر اقتصاد کلان اتحادیه اروپا، پیش‌بینی خود از تقاضای این منطقه را نسبت به پیش‌بینی ژوئیه آژانس باز بینی کرد و با یک درصد کاهش، ۱.۶ درصد رشد برای سال ۲۰۲۵، تخمین زد. با وجود اینکه تقاضای این بلوک برای برق، در سال ۲۰۲۴، پس از دو سال کاهش، رشد کرد، پیش‌بینی نمی‌شود حداقل تا سال ۲۰۲۷، به سطح تقاضای خود در سال ۲۰۲۱ بازگردد.

بر اساس گزارش رویترز، انتظار می‌رود منابع انرژی کم آلاینده مانند انرژی‌های تجدیدپذیر و هسته‌ای بتوانند با روند رشد تقاضای جهانی مطابقت داشته باشند. پیش‌بینی می‌شود انرژی خورشیدی در سال ۲۰۲۷، پس از برق آبی، دومین منبع کم آلاینده باشد و همزمان، انتظار می‌رود تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در سال ۲۰۲۵، از تولید زغال‌سنگ سبقت بگیرند و سهم این سوخت آلاینده، برای اولین بار در ۱۰۰ سال گذشته، به زیر ۳۳ درصد سقوط کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha