• پنجشنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403112518740
  • خبرنگار : 50619

/نخستین جشنواره موسیقی فجر خراسان رضوی/

نیشابور در سومین روز از جشنواره موسیقی فجر میزبان ۴ گروه موسیقی است

نیشابور در سومین روز از جشنواره موسیقی فجر میزبان ۴ گروه موسیقی است

ایسنا/خراسان رضوی فرهنگ شهر نیشابور در سومین روز جشنواره موسیقی فجر خراسان رضوی میزبان ۴ گروه موسیقی سنتی و پاپ است که در ۲ سالن فرهنگسرای سیمرغ و گذر فرهنگ و هنر نیشابور به روی صحنه خواهند رفت.

امروز پنجشنبه ۲۵ بهمن ، کنسرت‌های سومین روز جشنواره در بخش‌های پاپ و موسیقی سنتی و مقامی برگزار می‌شوند که در بخش سنتی و مقامی ۳ گروه «ندای جام»، «آهوی دشت» و «بیداد» حضور دارند و در بخش پاپ گرشا رضایی برای مردم فرهنگ دوست استان، دلنوازی خواهد کرد.

از میان ۳ گروه موسیقی سنتی و مقامی ۲ گروه از منطقه‌ ترشیز(کاشمر) و یک گروه از تربت جام به نیشابور آمده‌اند تا با نوای ساز و آهنگ حنجره‌هایشان دل و جان مخاطبان خود را نوازش کنند.

تاریخ موسیقی محلی و سنتی کاشمر و منطقه‌ ترشیز فراتر از ۲۰۰ سال پیشینه دارد و موسیقی کاشمر در کنار زبان و گویش یکی از بخش‌های هویت فرهنگی آن محسوب می‌شود. موسیقی منطقه کاشمر و تربت جام از ساختار مشترکی برخوردار است اما در چندی از آواها دارای ویژگی‌های گوناگون و برجسته‌ای است که بیشتر آن‌ها چهاربیتی هستند و با سازهای مرسوم این شهر از جمله آن‌ها دو تار، دوسازه، سرنا، دهل و دایره اجرا می‌شوند و در کنار آن موسیقی تربت‌جام قدمت و پیشینه‌ای طولانی در فرهنگ ایران دارد.

دو تار مهم‌ترین و رایج‌ترین ساز در میان مردم تربت‌جام است که آن را به مهارت تمام می‌نوازند. موسیقی این دیار برخاسته از دل آیین‌ها و آداب و رسومی است که هزاران سال قدمت دارد.

همزمان با سومین روز جشنوار نیشابور میزبان استاد حسن عابدینی و گروه «آهوی دشت» است، نام استاد عابدینی با ترانه‌هایی همچون «بیا بریم دشت» گره خورده است. این ترانه که در مرکز خراسان با نام «صیاد» معروف است توسط چندین خواننده به صورت سنتی اجرا شده اما نخستین بار در کاشمر توسط نوازنده و آوازخوان، استاد حسن عابدینی با دو تار خراسانی خوانده شد.

همچنین در سومین روز جشنواره موسیقی فجر گروه دیگری از شهر کاشمر مهمان نیشابور هستند که با نام «بیداد» و به سرپرستی استاد هادی قاسمی فعالیت می‌کنند. از سال ۱۳۷۵ فعالیت خود را آغاز کرده و تا به امروز نیز ادامه یافته و در این مسیر همواره تغییر و تحولات جدی‌ای را تجربه کرده‌اند.

گروه بیداد از سال ۱۳۷۵ فعالیت خود را آغاز کرده و تا به امروز نیز ادامه یافته و در این مسیر همواره تغییر و تحولات جدی‌ای را تجربه کرده‌اند. هادی قاسمی بیشتر تمرکز خود را روی جذب نوجوانان و جوانان گذاشته است.

سومین گروه موسیقی سنتی از دیار جام و شهرستان تربت جام در سومین روز جشنواره می‌خوانند؛ این گروه که با نام «ندای جام» و با سرپرستی استاد شهرام فرهادی نیا فعالیت می‌کنند. گروه ندای جام در سال ۱۳۷۶ فعالیت خود را با سرپرستی استاد غلام رسول فرهادی نیا آغاز کرد و در جشنواره‌ها و صحنه‌های بین‌المللی مانند کشور مالزی حضور یافت و از سال ۱۳۸۸ سرپرستی گروه به استاد شهرام فرهادی نیا منتقل شد.

برنامه سومین روز از جشنواره موسیقی فجر به شرح ذیل است:

گروه ندای جام و آهوی دشت- ساعت ۱۶- سالن گذر فرهنگ و هنر

گروه بیداد- ساعت۱۹:۳۰- سالن گذر فرهنگ و هنر

گروه پاپ گرشا رضایی- ساعت ۱۸ و ۲۱- سالن فرهنگسرای سیمرغ

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha