به گزارش ایسنا، غلامرضا نوری قزلجه - وزیر جهاد کشاورزی عصر چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در همراهی با رئیسجمهور در سفر استانی دولت چهاردهم برای بازدید از طرحهای زیرساختی، عمرانی و همچنین طرحهای توسعهای حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری وارد بوشهر شد.
از جمله برنامههای وزیر جهاد کشاورزی در این سفر دو روزه، میتوان به بازدید از طرحهای دشتستان، آبپخش، دشتی و تنگستان و حضور در شورای اداری این چهار شهرستان، افتتاح همزمان ١٨ طرح منابعطبیعی و آبخیزداری در این استان اشاره کرد.
وزیر جهاد کشاورزی، در جریان سفر به استان بوشهر از پروژه تصفیه آب و طرح تحول نخیلات ۱۷۵ هکتاری شهرستان آبپخش بازدید کرد. این طرح با هدف تأمین آب مطمئن، افزایش راندمان و بهرهوری آب از طریق انتقال آب با لوله، تغییر شیوه آبیاری سنتی به روشهای نوین، اصلاح و نوسازی نخیلات موجود، حذف و جایگزینی نخیلات کمبازده و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه اجرا میشود. این طرح مناطقی از جمله چم نایبی به مساحت ۱۵۸ هکتار، روستای چم درواهی به مساحت ۲۱۹ هکتار و روستای چهاربرج به مساحت ۶۶۶ هکتار را تحت پوشش قرار خواهد داد.
دیدار با کشاورزان دشتستان
غلامرضا نوری قزلجه همچنین عصر چهارشنبه ٢۴ بهمن در دیدار مردمی با اهالی دشتستان استان بوشهر، پای صحبتها، دغدغهها و مطالبات کشاورزان این منطقه نشست. اهالی دشتستان در این دیدار، بر ضرورت تکمیل طرحهای نیمهتمام کشاورزی تأکید کردند و اجرای این پروژهها را عاملی مؤثر در افزایش اشتغال و تولیدات کشاورزی دانستند.
تاکید وزیر جهاد کشاورزی بر تکمیل طرحهای نیمهتمام کشاورزی
وزیر جهاد کشاورزی نیز با ابلاغ سلام رئیسجمهوری به مردم دشتستان تأکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی با برنامهریزی دقیق و ایجاد شرایط لازم، برای تکمیل طرحهای نیمهتمام و توسعهبخش کشاورزی منطقه اقدام خواهد کرد. تکمیل طرحهای نیمهتمام در افزایش بهرهوری و رونق اقتصادی کشاورزان دشتستان موثر است.
وی در ادامه از طرح تحول ۳۴۵۰۰ هکتار از اراضی و باغات شهرستان دشتستان بازدید کرد. این طرح با اعتبار اولیه ۱۶۸۰۰ میلیارد ریال و مشتمل بر ۱۸۰۰۰ هکتار اراضی باغی و ۱۵۰۰۰ هکتار اراضی زراعی و مابقی توسعه ای در این شهرستان در حال اجرا است.
تمامی کشاورزان باید به سمت استفاده از آبیاری تحت فشار حرکت کنند
غلامرضا نوری قزلجه با اشاره به بحران آب در کشور گفت: با توجه به وضعیت کنونی منابع آبی و بحران موجود، لازم است که به سمت آبیاری تحت فشار حرکت کنیم. مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی باید به عنوان اولویت اصلی در نظر گرفته شود. آبیاری تحت فشار یکی از بهترین روشهای موجود در این زمینه است.
وزیر جهاد کشاورزی بر لزوم رفع مشکلات موجود در طرحهای آبیاری تحت فشار تاکید کرد و افزود: باید مشکلات فنی موجود در این طرحها برطرف شود تا مردم بتوانند با اطمینان از این روش استفاده کنند و مطمئن شوند که این سیستم کارآمد است.
نوری قزلجه همچنین تصریح کرد: تمامی کشاورزان باید به سمت استفاده از آبیاری تحت فشار حرکت کنند و هرگونه ایرادات فنی موجود باید برطرف شود. این گام ضروری برای حفظ و نگهداری نخیلات استان بوشهر است.
استفاده از سیستمهای نوین و هوشمند در آبیاری تکلیف عقلانی و قانونی
غلامرضا نوری همچنین در جریان بازدید از طرح تحول کشاورزی دشتستان گفت: کشاورزان و بهرهبرداران مسئولیت سنگین امنیت غذایی جامعه را برعهده دارند در این زمینه تلاش فعالان حوزه کشاورزی استان بوشهر در این عرصه قابل قدردانی است. بنای دولت چهاردهم ابتدا تکمیل طرحهای نیمهتمام و سپس آغاز طرح های ضروری و جدید است.
وی به اهمیت موضوع کمبود آب در کشور اشاره کرد و افزود: تامین غذا و امنیت غذایی و موضوع آب با تمدن و حیات جامعه گره خورده و در بعضی از مناطق مشکلات جدی ایجاد کرده است. مصرف بهینه و بهرهورانه آب و استفاده از سیستمهای نوین و هوشمند در آبیاری تکلیف عقلانی و قانونی است و رهبر معظم انقلاب بارها به این موضوع تاکید داشته اند.
به گفته او مسأله بهرهوری و و الگوی مصرف بهینه در اسناد بالادستی از جمله برنامه هفتم توسعه مورد تأکید و الزام قانونی قرار گرفته است، اگر این روند اصلاح نشود تمدن و حیات جامعه امنیت و استقلال کشاورزی و غذایی با خطر مواجه خواهد شد و نسلهای آینده برای همیشه محتاج بیگانگان میشوند.
وی با اشاره به استقبال و استفاده مردم استان بوشهر از طرح های نوین آبیاری گفت: بوشهریها در زمینه اصلاح الگوی مصرف آب چند گام جلوتر هستند. این یک تکلیف مهم است که باید از قطره قطره منابع آبی کشور به بهترین و بهینهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
نوری در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، امام شهیدان(ره) و به ویژه شهدای استان بوشهر از شهدای مبارزه با استکبار به ویژه شهید رئیسعلی دلواری یاد کرد.
غلامرضا نوری همچنین در جلسه شورای اداری شهرستان دشتستان با بیان اینکه محصولات تولیدی دشتستان بازارپسند هستند گفت: توسعه گلخانهها میتواند در رونق بازار کشاورزی منطقه کمک کنند، تولید اهمیت بالایی دارد و با افزایش آن میتوان بازار را مدیریت کرد.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در ماههای گذشته سیاستها، تصمیمات و قیمتگذاریها کاملاً به سمت حمایت از تولید چرخیده است. اگر در جایی طی هفتههای اخیر مجبور به دخالت در بازار شدیم به دلیل رفتار برخی سودجویان است که تامین بازار داخل را با مشکل مواجه کردند.
انتهای پیام
نظرات