• چهارشنبه / ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403112418249
  • منبع : نمایندگی اصفهان

پیشگامی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان در حفاظت ژنتیکی و کشاورزی دانش‌بنیان

پیشگامی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان در حفاظت ژنتیکی و کشاورزی دانش‌بنیان

ایسنا/اصفهان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان گفت: حرکت به سمت کشاورزی دانش‌بنیان از جمله دستاوردهای مهم این حوزه بوده است که موجب توسعه فضای دهکده فن‌آوری و نوآوری کشاورزی برای افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر، توسعه همکاری با انجمن‌های علمی دانشجویی برای افزایش رسوخ دانش به بخش کشاورزی و انعقاد قرارداد همکاری با بنیاد ملی نخبگان، دانشگاه‌های استان اصفهان و مراکز جهاد دانشگاهی شده است.

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان با تکیه بر دانش نوین و بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته، نقشی کلیدی در توسعه پایدار کشاورزی استان ایفا می‌کند.

این مرکز با رویکردهای نوآورانه و تلاش مستمر، موفق به دستیابی به دستاوردهای چشمگیری در حوزه‌های مختلف کشاورزی و منابع طبیعی شده است. از بهینه‌سازی مصرف آب و حفظ ذخایر ژنتیکی تا تولید دانش کاربردی و گسترش همکاری‌های علمی با دانشگاه‌ها و بخش خصوصی، این مرکز به یکی از قطب‌های علمی و اجرایی کشور در زمینه کشاورزی تبدیل شده است. با اتکا به تحقیقات پیشرفته و آموزش‌های تخصصی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان اصفهان مسیر توسعه پایدار و ارتقای بهره‌وری در این بخش را هموار ساخته و جایگاه برجسته‌ای در عرصه کشاورزی ایران به دست آورده است.

پیشگامی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان در حفاظت ژنتیکی و کشاورزی دانش‌بنیان

محسن دادار، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان درباره بخشی از فعالیت‌ها، دستاوردها و نقش‌آفرینی‌های این مرکز در حوزه‌های مختلف به ایسنا می‌گوید: از جمله افتخارات این مرکز در ۱۴۰۳، معرفی محقق جوان ملی وزارت علوم، معرفی مجتمع آزمایشگاهی مرکز به‌عنوان برتر در سطح ملی، معرفی محقق معین برتر ملی در سطح سازمان تات، معرفی محقق برتر دستگاه‌های اجرایی استان، معرفی پژوهشگر جوان سازمان تات، معرفی دو رقم جدید محصولات زراعی، انتخاب پژوهشگر پر استناد یک درصد جهان و ارائه جداول میزان مصرف سوخت گلخانه‌های کشور است.

وی درباره فعالیت‌های مرکز در حفاظت از ذخایر ژنتیکی می‌افزاید: احداث و نگهداری کلکسیون درختان انار، زیتون، به، انگور و گلابی؛ ایجاد زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی هرباریوم مجازی با پیشرفت ۶۰ درصدی و ایجاد بانک ژن با نگهداری ۳۰۰۰ نمونه بذری از جمله فعالیت‌های این مرکز در حوزه ذخایر ژنتیکی است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان ادامه می‌دهد: در راستای معرفی جایگاه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در امنیت غذایی کشور به حضور فعال در نمایشگاه‌های بین‌المللی، همکاری در برگزاری کارگاه‌های آموزشی با دانشگاه صنعتی اصفهان، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان، فرمانداری شهرستان‌ها، اتحادیه‌ها و صنوف مختلف کشاورزی، برگزاری رویداد ارائه نیازهای فن‌آورانه دام سنگین، همکاری در برگزاری مراسم روز جهانی خاک و برگزاری جشنواره ارائه دستاوردهای مرکز در تولید بذر پرداخته شد.

دادار بیان می‌کند: یکی دیگر از دستاوردهای این مرکز، ایجاد طرح‌های جریان‌ساز و حل مشکلات با رویکرد بهینه‌سازی مصرف آب بوده است، این مرکز اقدام به معرفی الگوی کشت اراضی کشاورزی برای آبیاری با پساب فاضلاب شهری، معرفی سورگم به جای ذرت دام برای کاهش مصرف آب و وابستگی کمتر به واردات، معرفی خصیل جو به صنعت دام برای کاهش مصرف آب و افزایش پایداری تولید، معرفی ارقام مختلف گندم و جو با نیاز آبی کمتر، معرفی روش‌های مدیریت آب در مزرعه با راندمان بالاتر و معرفی رقم جدید لوبیا قرمز با حداقل سه دور آبیاری کمتر شده است.

وی درباره فعالیت‌های مشترک با دانشگاه‌ها و بخش خصوصی نیز مطرح می‌کند: این مرکز اقدام به راه‌اندازی اتاق تات در دانشگاه اصفهان برای توسعه هوش مصنوعی در کشاورزی، ایجاد دو مزرعه پایلوت با بخش خصوصی برای تحول تولید در گندم، مشارکت با بخش خصوصی در راه‌اندازی دو آزمایشگاه مرجع کشوری در حوزه مواد غذایی، دامپزشکی و گیاهپزشکی، راه‌اندازی گلخانه و مزرعه تحقیقاتی تولید گیاهان دارویی، راه‌اندازی واحد اسپرم‌گیری نژادهای برتر گاو، راه‌اندازی سایت الگویی دام سبک، راه‌اندازی آزمایشگاه تعیین ژن چندقلوزایی، تولید گل ارکیده به روش کشت بافت با همکاری بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت نخبگان معرفی‌شده از بنیاد ملی نخبگان کرده است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان درباره افزایش اثربخشی با مشارکت ذی‌نفعان می‌گوید: این مرکز با اتحادیه زنبورداران، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، شهرک علمی و تحقیقاتی، بنیاد ملی نخبگان، صنوف مختلف کشاورزی، شرکت فولاد مبارکه، صداوسیمای مرکز اصفهان، شهرداری، سازمان پارک‌ها و فضای سبز، استانداری، مجمع نمایندگان مجلس، روزنامه‌ها و نشریات محلی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر و دانشگاه‌ها همکاری دارد.

دادار ادامه می‌دهد: تولید علم در بخش کشاورزی در دو سال اخیر، شامل اجرای بیش از ۲۰۰ طرح و پروژه تحقیقاتی ملی، منطقه‌ای و استانی با همکاری بخش خصوصی و دولتی، چاپ بیش از ۱۵۰ مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی، انتشار ۱۰ کتاب و فصل کتاب علمی، معرفی شش رقم جدید، خروج موفق هفت واحد و شرکت از مرکز رشد، استقرار ۳۳ شرکت در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، بررسی بیش از ۳۰۰ مورد

ثبت و نظارت و کنترل کیفی کود، کنترل و گواهی بیش از ۲۰۰۰۰ تن بذر و کنترل و نظارت بر بیش از دو میلیون نهال شناسه‌دار بوده است.

وی بیان می‌کند: حرکت به سمت کشاورزی دانش‌بنیان از جمله دستاوردهای مهم این حوزه بوده است که موجب توسعه فضای دهکده فن‌آوری و نوآوری کشاورزی برای افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر، توسعه همکاری با انجمن‌های علمی دانشجویی برای افزایش رسوخ دانش به بخش کشاورزی و انعقاد قرارداد همکاری با بنیاد ملی نخبگان، دانشگاه‌های استان اصفهان و مراکز جهاد دانشگاهی برای به‌کارگیری نخبگان و افزایش همکاری‌ها در بخش کشاورزی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha