• چهارشنبه / ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403112418240
  • خبرنگار : 50604

معاون سازمان جهاد کشاورزی گلستان مطرح کرد

از تاخیر در رشد محصولات پاییزه تا خسارت دیدن مزارع گندم

از تاخیر در رشد محصولات پاییزه تا خسارت دیدن مزارع گندم

ایسنا/گلستان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گلستان از خسارت در ۵۵ هزار هکتار از مزارع گندم و هزار و ۷۰۰ هکتار از مزارع کلزا به دلیل خشکسالی خبر داد و کفت: تغییرات ناشی از اقلیم و خشکسالی باعث تاخیر در رشد محصولات پاییزه استان شده است.

علی اکبر مهقانی امروز ۲۴ بهمن در هشتمین جلسه کمیسیون کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه امسال نسبت به سال گذشته کاهش بارش داشتیم و دمای هوا ۲.۴ درجه نسبت به سال گذشته سردتر بود، اظهار کرد: سال گذشته با توجه به دما و رطوبت موجود، محصولات نسبت به تقویم زراعی خود جلوتر بودند، اما امسال از لحاظ رشدی نسبت به سال گذشته عقب تر هستند.

وی بیان کرد: برنامه ابلاغی کشت کلزا در استان ابتدا ۶۲ هزار هکتار بود که  سه مرحله درخواست اصلاح الگوی کشت داشتیم و برنامه کشت گندم در استان نیز ۳۷۸ هزار هکتار الگوی بود که به ۴۸۰ هزار هکتار افزایش پیدا کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان از خسارت هزار و ۷۰۰ هکتاری در مزارع کلزا خبر داد و افزود: خشکسالی، خسارت پرندگان، تغییر الگوی کشت، عدم سبز شدن بذر از جمله دلایل این خسارت بوده است.

مهقانی از کشت دو برابری چغندر قند در استان خبر داد و گفت: طبق آخرین آماری که داشتیم ۷ هزار و ۵۲۰ هکتار سطح سبز چغندرقند در استان کشت شده که نسبت به آمار ۳ هزار و ۸۰۰ هکتاری سال گذشته دو برابر رشد داشته است.

وی با اشاره به خسارت ۵۵ هزار هکتار از مزارع گندم استان به دلیل خشکسالی، افزود: ۵۵ هزار هکتار از مزارع گندم در شمال استان در آق قلا، بندترکمن و گمیشان دچار خسات شده است که اگر تنش خشکسالی تداوم پیدا کند این مزارع ۱۰۰‌ درصد خسارت می‌بینند.

مهقانی با بیان اینکه ۳۰ درصد مزارع جو به دلیل خشکسالی دچار خسارت ۱۰۰ درصدی شده اند، ادامه داد: امسال کاهش کشت جو در استان داشتیم که کاهش بارندگی و مشکلات نقدینگی کشاورزان موجب عدم استقبال کشاورزان بود.

وی در ادامه افزود: سال جاری ۴۲ هزار تن بذر خام تأمین شده بود که تاکنون پنج هزار تن از آن باقی مانده است. همچنین در زمینه کود، با کاهش ذخایر مواجه هستیم که می‌تواند بر عملکرد محصولات تأثیر منفی بگذارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه خسارت ناشی از خشکسالی و کاهش بارندگی، کشاورزان را در تصمیم‌گیری برای ادامه فعالیت‌های زراعی دچار تردید کرده است، گفت: مسئولان باید با اقدامات حمایتی، از جمله تخصیص به‌ موقع نهاده‌ها و تأمین منابع مالی کشاورزان را در افزایش بهره‌وری و کاهش خسارات یاری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha