• چهارشنبه / ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۰
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1403112418197
  • خبرنگار : 50560

رونق تشکل‌های مردم نهاد، مطالبه فعالان اجتماعی قزوین

رونق تشکل‌های مردم نهاد، مطالبه فعالان اجتماعی قزوین

ایسنا/قزوین یک مدرس دانشگاه و جامعه‌شناس گفت: لازمه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مشارکت مردمی در قالب انجمن‌های مردم نهاد است، در این راستا از مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین تقاضا داریم که تشکل‌های مردمی استان قزوین را مجدد رونق دهند.

شهلا پرهیزگاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تقریباً می‌توان گفت که در همه جای دنیا تأثیر مشارکت‌های مردمی و همگانی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی محرز است. از آنجایی که پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نیازمند آگاه‌سازی عمومی است، لذا تشکل‌های مردم نهاد می‌توانند سهم بسزایی در  کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی داشته باشند.

وی افزود: قزوین در اوایل دهه ۹۰ دارای تشکل‌های مردم نهاد فعالی در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه اجتماعی و فرهنگی بوده است اما به مرور طی سال‌ها به دلیل سنگ‌اندازی و عدم توجه دستگاه‌های متولی ازجمله اداره کل ورزش و جوانان و همچنین معاونت فرهنگی و اجتماعی استانداری قزوین، بسیاری از انجمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد خسته و فرسوده شدند و در نهایت از فعالیت‌های اجتماعی و مدنی خود باز ایستادند.

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه از سرپرست امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین خواستار به رونق انداختن فعالیت تشکل‌های مردم نهاد هستیم، اظهار کرد: اجرای هر طرح و برنامه‌ای در حوزه اجتماعی و فرهنگی بدون حضور و دخالت مردم نتیجه‌ای ندارد.

وی پیشگیری و مقابله با انواع آسیب‌های اجتماعی را یکی از اولویت‌های استان برای حل مسائل مختلف دانست و افزود: قزوین یک استان چند ملیتی با انواع و اقسام فرهنگ‌های مختلف است و در نتیجه میزان بزه‌های اجتماعی این استان نسبت به سایر استان‌های هم جمعیت خود بالاتر است و پیشگیری از گسترش آسیب‌های اجتماعی در قزوین نیازمند مداخله‌های علمی و عملی است.

پرهیزگاری با اشاره به نقش اورژانس اجتماعی در کاهش آسیب‌های اجتماعی بیان کرد: سال‌ها از تأسیس اورژانس اجتماعی می‌گذرد اما تأثیر وجودی آن در سطح جامعه مشهود نیست. اورژانس اجتماعی نیز همچون سایر ارگان‌ها و نهادهای دولتی درگیر انجام کارهای روزمره هستند بنابراین نمی‌توان روی اقدامات پیشگیرانه آن حساب کرد بنابراین در این زمینه اگر دولت برای قوی کردن تشکل‌های مردم نهاد تمرکز ویژه داشته باشد، می‌توان بخشی از آسیب‌های اجتماعی که ناشی از عدم آگاهی افراد است را کاهش داد.

وی افزود: در کشورهای پیشرفته و اروپایی تشکل‌های مردم نهاد در رأس امور کار قرار دارند و دستگاه‌های اجرایی و خدماتی، در کنار انجمن‌ها به آن‌ها مشاوره می‌دهند اما ساختاری که در این خصوص در کشور جود دارد کاملاً عکس است و تشکل‌های مردم نهاد باید التماس دولت را بکنند تا بقا داشته باشند.

این جامعه‌شناس خاطرنشان کرد: همچنان منتظر تشکیل شوراهای اندیشه‌ورز که استاندار قول تشکیل آن را داده بود هستیم و امیدواریم در این هیئت‌ها گروه‌های هدف در موضوع آسیب‌های اجتماعی به واسطه خبرگان شناسایی شوند.‌ چون استاندار روی تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورز در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه اجتماعی تأکید داشتند انتظار داریم، ارائه راهکارهای خلاقانه برای برون رفت از آسیب‌های اجتماعی نوجوانان در مدارس خروجی این هیئت‌ها باشد.

وی تصریح کرد: سلامت روان موضوع مهمی است که باید در معاونت اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین به صورت کار ویژه مورد توجه قرار گیرد. شناسایی مسئله و ارائه راهکارهای گروهی برای برون‌رفت از آسیب‌های اجتماعی و روان پریشی و همچنین آگاهی قشر جوان در مضرات مصرف قرص‌های روانگردان موضوعی است که باید به جد مورد کنکاش قرار گیرد.

این مدرس دانشگاه در پایان گفت: شناخت محیط اجتماعی، آگاهی از ظرفیت‌های نخبگان استان در برون رفت از مسائل و آسیب‌های اجتماعی، اعتماد به انجمن‌های مردم نهاد و فعالیت‌های گروهی مردم از مهمترین مسائلی است که مدیران استانی باید به آن اعتقاد داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha