سعید جمشیدی مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه استان مرکزی، در آئین افتتاح این طرح، گفت: طرح کهاب( کاهش، هدایت ، انتقال و بازیافت بخارات) جهت کاهش هدررفت سوخت و همچنین کنترل آلودگیهای هیدروکربنهای سمی در سال ۱۳۸۷ از سوی دولت به عنوان یک طرح ملی تصویب شد، لذا جهت کاهش تبخیر بنزین و جلوگیری از انتشار بخار در تاسیسات انبار نفت اراک طرح مذکور به روش کربن اکتیو به بهرهبرداری رسید. این سیستم از یک متر مکعب بخار اشباع شده در حین بارگیری نفتکشها، با خطوط برگشت و توسط واحد بازیافت بخار (VRU)حدود ۱.۵ لیتر بنزین استحصال میکند.
وی افزود: با استحصال این میزان بنزین در زمان بارگیری، از هدر رفتن حدود ۴۲ میلیارد تومان در سال جلوگیری میشود و در کنار جلوگیری از صدمات زیست محیطی و فیزیولوژیکی ناشی از بخارات بنزین، سالانه حدود ۸۱۰ هزار لیتر بنزین به شبکه برگشت داده میشود.
جمشیدی افزود: این پروژه با تلاش کارشناسان گروه مپنا و تلاش کارکنان ستاد شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی ایران و واحد مهندسی انبارمنطقه استان مرکزی انجام شده است و بعد از منطقه اصفهان که سیستم VRU بعنوان پایلوت در آن انجام گرفته است، اولین منطقه ای در کشور هستیم که این سیستم در آن به بهره برداری میرسد .
هوشنگ هادیان پور نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی نیز در این آئین به مسئولیت اجتماعی صنایع اشاره کرد و گفت: صنایع باید این محور را بیشتر از گذشته برای مردم شازند رعایت کنند.
هادیان پور به ارزان بودن قیمت سوخت در کشور نیز اشاره کرد و آنرا عاملی برای قاچاق فرآوردههای نفتی دانست و ابراز امیدواری کرد با صرفهجویی هر چه بیشتر مردم و جلوگیری از قاچاق فرآوردههای نفتی و اجرای طرح کهاب در قسمتهای مختلف و سایر پروژهها، بخشی از ناترازیها رفع شود .
قدرت الله ابک سرپرست معاونت عمرانی استانداری استان مرکزی نیز گفت: پیگیری امور انرژی و محیط زیست، دستور استاندار مرکزی به معاونت عمرانی است و امید است با تحقیقاتی که توسط دانشگاه علوم پزشکی در حوزه آلودگی های زیست محیطی انجام میشود و بررسی و پایش جایگاههای عرضه سوخت و نقش آنها در عوامل زیست محیطی و با اجرای این گونه طرحها بتوان از حجم آلودگی هوای اراک کاست.
علویزاده مجری طرح کهاب در ستاد شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: این طرح توسط شرکت گروه مپنا و همکاری شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در قالب یک قرارداد، آغاز و تکمیل شد و با همکاری منطقه استان مرکزی به بهرهبرداری رسید.
وی با اشاره به ماده دو ذیل آیین نامه کنترل و کاهش آلودگی هوا افزود: اجرای این طرح علاوه بر جنبه اقتصادی، از ورود بخارات بنزین که محتوی ترکیبات آلی و ماده بنزن و ... که برای محیط زیست و انسان و کارکنان و مراجعین به جایگاهها مضر است، جلوگیری میکند.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه استان مرکزی، کردبچه نماینده گروه مپنا نیز گفت: آغاز قرارداد این طرح با شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی ایران با تحریمهای دولت اول ترامپ روبرو شد که خدا را شاکریم این تحریمها نتوانست مانع انجام کار شود و امروز شاهد افتتاح و بهرهبرداری از این طرح ملی هستیم که برای کشور صرفه اقتصادی فراوانی در بر خواهد داشت .
انتهای پیام
نظرات