به گزارش ایسنا، مراسم روز ملی و جشن ۴۶ سالگی انقلاب اسلامی ایران با حضور قائم مقام امیر منطقه ریاض، قائم مقام وزیر کشور، معاون وزیر دفاع عربستان، مدیران و مقامات وزارت خارجه، جمعی از مقامات دولتی، فرهنگی، رسانهای سعودی، سفرا و دیپلماتهای مقیم عربستان و وابستگان نظامی و دفاعی کشورهای مختلف و تعدادی از ایرانیان مقیم در «کاخ فرهنگ» منطقه «حی السفارات» شهر ریاض برگزار شد.
«علیرضا عنایتی» سفیر ایران در ریاض طی سخنانی در این مراسم گفت: حضار محترم بابت شرکت در مراسم روز ملی جمهوری اسلامی ایران و چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، متشکرم و به همگی خوشامد میگویم. ملت و رهبران ایران، با اعتماد بر خداوند متعال و خویشتن، برای تحقق خواسته های خویش در برپایی حکومت مستقل برخوردار از حاکمیت، جمهوریت و آزادی که در خدمت ملت و منطبق بر قوانین اسلام باشد، خستگیناپذیرانه تلاش کرد. جمهوری اسلامی ایران با رهنمودهای رهبر انقلاب حضرت آیتالله خامنهای (حفظه الله) توانسته است راه پیشرفت علمی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خود را طی دهههای گذشته بپوید و با وجود تمامی فشارها و تحریمها، پیشرفتهای قابل توجهی را در زمینههای توسعه اقتصادی، خودکفایی و صادرات غیرنفتی شاهد بوده است.
او در ادامه گفت: ایران، اهتمام ویژهای به توسعه مناسبات با تمامی کشورهای جهان بهویژه با همسایگان دارد. توجه استراتژیک ایران در این خصوص، نخست بر پایه تقویت مبدا حسن همجواری، تحکیم روابط با همسایگان و توسعه همکاریهای فزاینده و متقابل منطقهای است که به نفع تمامی ملتها و دولتها از دریای مازندران تا دریای عمان است. دولت جناب آقای پزشکیان، همزمان بر توسعه همکاری مشترک و مناسبات با تمامی همسایگان، امیدوار به تلاش دستهجمعی است که منطقه ما را قدرتمند سازد و به سوی ایجاد مجموعه اقتصادی، بازرگانی رو به تکامل برود و همچنین امنیت و ثبات منطقه را اولویت تمامی اعضای آن بداند.
ایران ابتکارات منطقهای را ارائه کرده است
سفیر ایران در عربستان گفت: در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران، خواهان گسترش فرهنگ گفتوگو و شکلگیری گفتوگوی منطقهای برای ایجاد دیدگاه مشترک نسبت به منطقه، امنیت و شکوفایی آن است و در این چارچوب، ابتکارات منطقهای را ارائه کرده که به برگزاری نخستین نشست وزرای خارجه ایران، عربستان، قطر، کویت، عمان، امارات و بحرین در دوحه در حاشیه نشست گفتوگوهای آسیایی انجامید و طی آن هفت وزیر خارجه منطقه، برای نخستین بار پس از دههها دور یک میزگرد آمدند تا بر اهتمام خود بر ایجاد امنیت فراگیر، توسعه پایدار، پذیرش حقوق مشروع همه طرفها و احترام به آن تاکید کنند. ما بر این باوریم که مداخله بیگانگان در امور منطقه، به منافع ما خدمتی نخواهد کرد و اقدامات مداخلهگران به از بین رفتن امنیت و ثبات در منطقه منجر خواهد شد.
عنایتی همچنین گفت: هنگامی که از روابط ایران و عربستان سعودی سخن میگوییم، از مناسبات نوپای امسال، این دهه یا این قرن حرف نمیزنیم. چراکه این مناسبات ریشهدار است و تاریخ طولانی را پشت سر دارد. اما در طول ۲ سال گذشته در سایه رهبری حکیمانه ۲ کشور، جناب آقای دکتر «مسعود پزشکیان» رییسمحترم جمهور، خادم الحرمین الشریفین ملک سلمان بن عبدالعزیز و امیر محمد بن سلمان ولیعهد و نخستوزیر عربستان سعودی، فرصتهای از دست رفته را جبران کردیم، به گونهای که در زمینههای بسیاری چه در سطح دوجانبه و چه در سطح منطقهای، دستاوردهایی رقم زدیم که در این جمع محترم نمیتوان به همه آنها پرداخت. بخشی از این موفقیتها، دیدار هیاتهای سیاسی، اقتصادی، دفاعی، فرهنگی، پژوهشی، از سرگیری پروازهای عمره و پروازهای مستقیم تجاری میان ۲ کشور بوده است. به گونهای که بدون احتساب تعداد حجاج حج واجب، تعداد عمرهگذاران بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر رسیده است. ما همچنان به راه خود ادامه میدهیم، زمینههای همکاری زیادی برای توسعه روابط دوجانبه در نظر گرفتهایم. ما به این میزان اکتفا نخواهیم کرد و اثر مثبت آن را در سطوح منطقهای و اسلامی شاهد خواهیم بود.
درخواستهایی را که خواهان آوارهکردن مردم فلسطین است، محکوم میکنیم
سفیر ایران در ریاض در ادامه گفت: نمیتوانیم آنچه را که در غزه و فلسطین میگذرد و کشتار و ویرانی که بیش از یک سال است شاهدش هست فراموش کنیم. آنچه رخ میدهد نشانه کینه نفرتانگیز رژیم صهیونیستی نسبت به ملتی که سرزمینش غصب شده، خانوادهاش از بین رفته و پس از پاکسازی قومی و نسلکشی، با آوارگی و کوچ اجباری از سرزمینهایش مواجه است. ما درخواستهایی را که خواهان آوارهکردن مردم فلسطین است، محکوم میکنیم، حملات بیرحمانه علیه فلسطین و لبنان را محکوم میدانیم و بر تداوم تلاشهای کشورهای اسلامی و عربی و جامعه بینالمللی برای احیای حقوق مشروع فلسطین و ایجاد دولت به پایتختی قدس شریف تاکید میکنیم. همچنان مواضع جدی و قاطعانه پادشاهی عربستان سعودی در حمایت از آرمان فلسطین در سطوح منطقهای، عربی، اسلامی و بینالمللی را مورد تمجید قرار میدهیم و سخنان سخیفی را که درباره این کشور و وحدت سرزمینی آن گفته شده است، محکوم میکنیم.
عنایتی در پایان گفت: از دولت پادشاهی عربستان سعودی، امارت های مناطق ریاض، مکه مکرمه، مدینه منوره، وزارتخانههای دستاندر کار بهویژه جناب امیر فیصل بن فرحان، وزیر محترم امور خارجه مسئولان این وزارت که در راه انجام مسئولیت، تسهیلگر کار ما هستند، قدردانی می کنیم. بیشک همه ما برای اجرای منویات روسای خود در جهت گسترش روابط ایران و عربستان و تعمیق آن تا سطح روابط استراتژیک و رسیدن به نقطه بازگشت ناپذیر میکوشیم.
انتهای پیام
نظرات