• چهارشنبه / ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۸
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403112417871
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

اعمال معافیت گمرکی و مالیات در منطقه آزاد سیستان

اعمال معافیت گمرکی و مالیات در منطقه آزاد سیستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سیستان گفت: برای معافیت‌های گمرکی نیز هر کالایی که وارد منطقه آزاد می‌شود از عوارض گمرکی معاف دائم بوده تا زمانی که در این محدوده فعالیت کند و ۲۰ سال حداقل دارای معافیت مالیاتی است، علاوه‌بر این از معافیت مالیات بر ارزش افزوده کالای تولیدی در مناطق آزاد هم بهره‌مند می‌شوند.

حسین سنجرانی شامگاه سه شنبه در شورای سرمایه گذاری منطقه آزاد سیستان در خصوص آخرین وضعیت منطقه آزاد سیستان ضمن قدردانی از همکاری مسوولان و متولیان امر به ویژه استاندار سیستان و بلوچستان در اجرای این طرح، اظهار کرد:با راه‌اندازی منطقه آزاد سیستان فضای وفاق و همدلی ایجاد شده و موفقیت‌های رو به فزونی به منظور تسریع در امور تجارت، بازرگانی، سرمایه‌گذاری، انتقال، فناوری‌های نوین، کسب و کار مولد، ترانزیت، حمل و نقل و ترانشیپ در حال شکل‌گیری است.

وی با بیان اینکه اساسنامه منطقه آزاد سیستان سال گذشته در ۲۲ آبان ماه مصوب و از اوایل امسال ابلاغ و اعضای هیئت مدیره آن شکل گرفت، افزود: ۱۸ منطقه آزاد در کشور وجود دارد که ۱۱ مورد جدید بوده و تفاوت‌هایی در خصوص نحوه اداره کردن آنها در قانون پیش‌بینی شده، با تشکیل اعضای هیئت مدیره از اواخر سال گذشته کار اجرایی در منطقه آزاد سیستان از اوایل امسال شروع شده و دستاوردهای خوبی نسبت به سایر مناطق آزاد جدید داشته است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سیستان ادامه داد: با اخذ کد گمرکی و ثبت شرکت‌ها عملاً عملیات راه‌اندازی منطقه آزاد سیستان شکل گرفته، در بحث واردات کالاهای تجاری در حال واگذاری و برگزاری مناقصه هستیم، امید که تا اواخر خرداد ماه اجرایی و عملیاتی شود و مردم کالای مورد نیاز خود را تهیه کنند.

وی تاکید کرد: فضای وفاق و همدلی ایجاد شده و موفقیت‌های رو به فزونی در منطقه ایجاد شده، منطقه آزاد بر اساس قانون به منظور تسریع در امور تجارت، بازرگانی، سرمایه‌گذاری، انتقال، فناوری‌های نوین، کسب و کار مولد، ترانزیت، حمل و نقل، ترانشیپ و سایر موارد شکل می‌گیرد، فعالیت مناطق آزاد بر اساس این رسالت باید در یک محدوده محصور شود.

سنجرانی اظهار کرد: منطقه آزاد سیستان دارای ۲ مکان و سایت جدا از هم بوده که شامل فرودگاه زابل زون نیاتک که حدود ۱۲ هزار و ۴۵۰ هکتار بوده و بی بی دوست، ده سنجرانی، میلک و پایانه میلک را در بر می‌گیرد، مرحله دیگر زون رامشار به نام زون شهر سوخته از انتهای ورمال بعد از پل بوده، این‌ها باید در آینده دارای دروازه ورودی و خروجی شوند که محدوده قانونی داشته و ورود و خروج تجار با هماهنگی گمرکات و منطقه آزاد انجام شود، این محدوده نیز حدود هشت هزار و ۵۰۰ هکتار بوده و تا مقابل شهر سوخته است.

وی تصریح کرد: ساختمان مرکزی منطقه آزاد در شهر رامشار بنا شده و زیرساخت‌ها انجام و همچنین ساختمان شماره ۲ در محدوده میلک و اداره منطقه آزاد سیستان هم در پایانه میلک فعال شده که از گمرک سیستان و بلوچستان در این امر قدردانی می‌کنیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سیستان اظهار کرد: غرفه‌هایی برای عرضه کالای منطقه در حال ساخت بوده تا نیمه فروردین افتتاح خواهد شد، اخیراً با سفر دبیر عالی مناطق آزاد موضوع تشویق سرمایه‌گذاران در مناطق آزاد شدت گرفته از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، عمومی، مردمی، داخلی و خارجی دعوت می‌شود پای کار آمده، چرا که هرگونه فعالیت در این مناطق منوط به ثبت شرکت و اخذ مجوز است.

وی تاکید کرد: تاکنون حدود ۳۰ شرکت دارای شرایط بوده و ۱۵ مورد دیگر در دست بررسی قرار دارد، در مجموع ۱۰۰ تقاضای ثبت شرکت به دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد سیستان وارد شده که در حال پالایش، رصد و ثبت در سامانه هستند.

وی ادامه داد: پیگیر افزایش محدوده منطقه آزاد به تمام منطقه سیستان هستیم تا دغدغه مردم در این باره رفع شود، به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران برای مرزنشینان شرایط خوبی فراهم شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد سیستان تاکید کرد: تجارت بازرگانی در مناطق مرزی به سه روش انجام می‌شود که بخشی از طریق کارت بازرگانی، کارت پیله وری و کارت تعاونی مرزنشینان بوده، فعالیت این‌ها تابع قوانین و بازارچه‌های مرزی بوده و از معافیت ۴۰۰ دلاری در ماه بهره‌مند هستند، این باعث رونق بیشتر می‌شود.

وی بیان کرد: افراد برای اینکه فعالیت اقتصادی در منطقه آزاد انجام دهند باید برای فعالیت خود در غرفه‌های ایجاد شده مشغول به کار شوند، کار در این مناطق به سرعت در حال گسترش است.

سنجرانی اظهار کرد: وقتی منطقه آزاد شکل گرفته و شرکت‌ها در حال ثبت و سرمایه‌گذاری هستند این‌ها به دنبال نیروی انسانی هستند که بخش خصوصی ورود کرده اشتغال فراهم می‌شود و منجر به رونق اقتصادی در منطقه شده، همچنین وقتی کالای تجاری در منطقه رونق گیرد مایحتاج عمومی به کالاهای مورد نیاز از این طریق تامین خواهد شد و به طور غیر مستقیم نقش اساسی در اشتغال پایدار مردم ایجاد می‌کند که این خود یک زمینه امیدواری برای مردم دارد.

وی ادامه داد: تمام تلاش ما برای تغییر شرایط منطقه سیستان بوده که با کمک و همراهی مردم و مسوولان رقم می‌خورد، در ۶ ماهه اخیر سازمان منطقه آزاد در منطقه رامشار شکل گرفته ظرفیت و ضریب بسیار خوبی «فرودگاه، جاده، ریل» یعنی مرکز تجارت و ترانزیت دارد که شاید خیلی از مناطق دیگر نداشته باشند.

به گزارش ایسنا، به نقل سازمان منطقه آزاد سیستان سنجرانی گفت: با این اقدام شاهد واردات، صادرات و ترانزیت در حوزه کالاها خواهیم بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha