• سه‌شنبه / ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۲۱:۵۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403112317785
  • خبرنگار : 50972

رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی مطرح کرد

افزایش دوبرابری تولید گندم؛ ماحصل تحقیقات علمی و دانش‌بنیان شدن کشاورزی

افزایش دوبرابری تولید گندم؛ ماحصل تحقیقات علمی و دانش‌بنیان شدن کشاورزی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به افزایش دو برابری تولید گندم گفت: در ابتدای انقلاب میزان تولیدات گندم به حدود ۲ تن و ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار می‌رسید که در حال حاضر متوسط تولید استان به ۴ تن و ۴۰۰ کیلوگرم در هکتار رسیده است.

غلامرضا قنبری عصر سه‌شنبه ۲۳ بهمن ماه، در مراسم تکریم و معارفه رئیس جهاد کشاورزی خراسان رضوی، اظهار کرد: در حال حاضر دغدغه اصلی بخش کشاورزی ارتقای بهره‌وری است که برای تحقق این امر قطعا باید راهبردهای مشخصی داشته باشیم و مبتنی بر آن، برنامه‌ریزی دقیقی انجام شود. در حقیقت مشکل اصلی بخش کشاورزی، عدم استفاده از الگو و مدل اجرایی دقیق است.

وی ادامه داد: طی خدمت خود تلاش را بر این نهادیم که در وهله اول کشاورزی را در مسیر تولید مبتنی بر علم و دانش قرار دهیم؛ مسئله‌ای که امروز در کف مزرعه با آن مشکل داریم. مباحث گوناگونی در کشاورزی دانش‌بنیان و پیشرو وجود دارد اما عموم کشاورزی ما با رکوردها و کشاورزان پیشرو، فاصله بسیار زیادی دارد.

رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: این تفاوت فاحش قابل مقایسه نیست، به طور مثال ۱۴ تن در هکتار محصول با ۳ تن محصول دانش‌بنیان در استان تفاوت بسیاری دارد. برنامه‌هایی که در میزهای تخصصی جهاد کشاورزی برای ۱۱ محصول در جهت افزایش بهره‌برداری از محصولات درنظر گرفتیم یکی از اقدامات راهبردی و موثر در جهت افزایش این مهم بود. 

قنبری ادامه داد: در ابتدای انقلاب میزان تولیدات گندم به حدود ۲ تن و ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار می‌رسید که در حال حاضر متوسط تولید استان به ۴ تن و ۴۰۰ کیلوگرم در هکتار رسیده است. محصولات برتر استان را براساس علم و دانش انتخاب و به افزایش بهره‌برداری این محصولات پرداختیم.

وی اضافه کرد: کشاورزان پیشرو استان برای اولین بار در این میزها ورود پیدا کردند و برای هر محصول، محققین مشخص و تخصصی انتخاب شد که ماحصل این مهم این بود که در طی یک سال برابر ۱۰ سال پیشرفت کردیم. در سال جاری خرید گندم از کشاورزان به ۵۲۰ هزار تن رسید و تولید گندم در استان، بالای ۶۰۰ هزار تن بود. در صورتی که در سال گذشته خرید از کشاورزان به  ۳۷۸ هزار تن گندم می‌رسید.

رئیس سابق جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: محصولات زراعی و باغی بر اساس کاشت و داشت و برداشت در میزهای تخصصی این سازمان مورد بررسی و تحقیق قرار گرفتند و همچنین برای تمامی محصولات استان از جمله دام و طیور، افزایش زنجیره تولید را مبنا و هدف قرار دادیم.

قنبری خاطرنشان کرد: در مدت خدمت خود رشد تولیدات محصولاتی مانند گندم به میزان ۴۰ درصد، مو ۳۰ درصد و چغندر را به میزان ۱۸ درصد داشته‌ایم. با برنامه‌ریزی و همچنین همت در انجام وظایف می‌توان به اهداف مناسبی در بخش کشاورزی دست یافت. در ارتباط با موضوع افزایش راندمان تولید در حوزه محصولات مزیت‌دار مانند انگور، زعفران و زیره اقدامات مؤثره هنوز انجام نشده است. 

وی اضافه کرد: در زمانی که کار را به دست گرفتم تولیدات دام و طیور استان به اندازه حدود ۵ میلیون و ۶۰۰ قطعه رسیده بود، اما در ماه گذشته جوجه‌ریزی را به بالای ۱۲ میلیون رساندیم. در این مدت واحدهای راکد بسیاری در حوزه دام و طیور استان مجددا راه‌اندازی و مشغول به کار شدند. 

رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: در سال جاری تا به حال تنها ۵۰ درصد محصولات استان را هدف قرار دادیم و برنامه برگزاری میزهای تخصصی در استان بی‌نظیر است و تا به الان چنین برنامه‌ای در کشور اجرایی نشده است. افراد بسیاری پای کار آمدند و کاری که ما انجام دادیم در این مدت، بخش کشاورزی را وارد ریل دانش‌بنیان شدن و مبتنی بر علم و دانش کردیم.

قنبری با تاکید بر اینکه تلاش‌ها باید به سوی افزایش راندمان تولید و بهبود ضریب راندمان برود، اظهار کرد: در حوزه ساماندهی و بهره‌وری از آب با تغییر الگو، مسیرهای مناسبی پیش روی ما قرار گرفت. در گذشته مرمت کمتر از ۱۰۰ رشته قنات انجام شد و امروزه به بالای ۳۰۰ رشته قنات مورد استفاده رسیدیم. معتقدم که تولیدات استان به راحتی به ۹ تا ۱۰ میلیون تن می‌رسد و حتی گنجایش رسیدن به ۱۴ تن بهره‌برداری را نیز دارد.

وی با تأکید بر اینکه حداقل یک پنجم کشاورزی کشور باید به سمت کشت گلخانه‌ای برود، ادامه داد: این رقم بسیار بالا بوده که نیازمند همت همه ارگان‌های مرتبط است؛ زیرا با ورود و توسعه کشت گلخانه‌ای محصولات باکیفیتی را به بازارهای جهانی ارائه خواهیم داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در حوزه اراضی نیز مسائل گوناگونی وجود دارد. از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱، حدود ۱۲۰۰ زمین واگذار شده و از سال ۱۴۰۱ تا به الان حدود ۲۰۰۰ زمین واگذار شده است. در حقیقت مسئله ارضی، نفس توسعه کشور است.

قنبری اضافه کرد: باید یک سند در خصوص املاک ارضی ملاک قرار گیرد که در این راستا برای اولین بار و برای هر شهرستان یک سند توسعه کشاورزی تعریف شد و در کلان به مرز مجوزهای بدون نام رسیدیم که حدود ۷۰۰ پروژه در شهرستان مشهد تعریف شد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه آب و خاک به عنوان رتبه اول سامانه نوین آبیاری و قنوات در کشور شناخته شدیم، بیان کرد: برنامه‌ای در خصوص تعداد افراد در وزارتخانه جهاد کشاورزی مطرح کردیم که این وزارتخانه با ۱۰ هزار نفر نیرو قابل مدیریت است. برون‌سپاری از نکات بسیار حائز اهمیت است که باید به آن بیشتر توجه شود. حدود ۴۵ مرکز از جهاد کشاورزی استان برون‌سپاری شد که به صورت فعال اقدامات خود را در دستور کار قرار داده‌اند.

رییس سابق سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد: کشاورزی قراردادی و سهم‌بری از دانش برای اولین بار در استان، رشد بسیار خوبی داشت. به طور مثال در تربت جام، بالغ بر ۱۰۰ نفر مربی و ۶۰ نیرو در یک مرکز مشغول به کار شده‌اند. بخش کشاورزی بسیار متنوع بوده و باید کارها برون سپاری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha