• چهارشنبه / ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403112317765
  • خبرنگار : 71662

عضو اتاق بازرگانی ایران تشریح کرد

تأثیر جنگ تعرفه‌ای آمریکا بر تجارت جهانی و اقتصاد ایران

تأثیر جنگ تعرفه‌ای آمریکا بر تجارت جهانی و اقتصاد ایران

عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تأثیرات تصمیمات جدید تعرفه‌ای آمریکا، تأکید کرد: این سیاست‌ها باعث کاهش تجارت جهانی، افزایش تورم، تقویت دلار و در نهایت اقتصاد ایران را تحت تاثیر قرار خواهد داد، البته که تنش میان آمریکا و چین می‌تواند فرصتی برای کاهش فشار تحریم‌های نفتی بر ایران ایجاد کند.

به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به‌تازگی برنامه‌هایی برای اعمال تعرفه‌های جدید بر واردات از مکزیک، کانادا و چین اعلام کرده است. بر اساس این طرح، تعرفه ۲۵ درصدی بر کالاهای وارداتی از مکزیک و کانادا و ۱۰ درصدی بر واردات از چین اعمال خواهد شد. ترامپ تأکید کرده است که هیچ اقدامی از سوی این کشورها نمی‌تواند مانع از اجرای این تعرفه‌ها شود.

وی همچنین به احتمال استثناء قائل شدن برای نفت کانادا اشاره کرده و گفته است که نرخ تعرفه نفت ۱۰ درصد خواهد بود، در مقایسه با نرخ ۲۵ درصدی برای سایر کالاهای کانادا. علاوه بر این، ترامپ اظهار داشته که تعرفه‌های گسترده‌تری بر نفت و گاز طبیعی در اواسط فوریه اعمال می‌شود که باعث افزایش قیمت نفت شده است.

این تصمیمات با واکنش‌های تندی از سوی کشورهای هدف مواجه شده است. جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، اعلام کرده که این کشور فوراً با اقدامات متقابل قهرآمیز به این تعرفه‌ها پاسخ خواهد داد و افزوده که کانادایی‌ها ممکن است در روزها و هفته‌های آینده با روزهای دشواری روبه‌رو شوند. کلودیا شینبائوم، رئیس‌جمهور مکزیک، نیز اظهار داشته که با خونسردی منتظر تصمیم ترامپ برای تعرفه خواهد بود و آماده ادامه گفت‌وگوهای مرزی است. وی قبلاً نیز گفته بود مکزیک تلافی خواهد کرد و استدلال کرده بود که تعرفه‌های ترامپ به قیمت ۴۰۰ هزار شغل در ایالات‌متحده تمام می‌شود و قیمت‌ها را برای مصرف‌کنندگان آمریکایی افزایش می‌دهد.

سخنگوی سفارت چین در واشنگتن نیز با انتقاد از تعرفه‌های جدید گفته است که در جنگ تجاری یا جنگ تعرفه‌ای که به نفع هیچ‌یک از طرفین و جهان نیست، برنده‌ای وجود ندارد.

تحلیلگران اقتصادی هشدار داده‌اند که این تعرفه‌ها می‌تواند به افزایش قیمت کالاهای مصرفی در آمریکا منجر شود و مصرف‌کنندگان آمریکایی ممکن است با افزایش قیمت مواد غذایی از جمله گوشت و محصولات لبنی تا میوه و سبزی‌های تازه مواجه شوند. همچنین، پیش‌بینی می‌شود که تصمیم ترامپ برای اعمال تعرفه‌های جدید، اقدامات تلافی‌جویانه را به همراه داشته باشد و به‌طور بالقوه بیش از ۲.۱ تریلیون دلار تجارت سالانه ایالات‌متحده با کانادا، مکزیک و چین را مختل کند.

در مجموع، این اقدامات می‌تواند به تشدید تنش‌های تجاری بین آمریکا و شرکای تجاری‌اش منجر شود و تأثیرات گسترده‌ای بر اقتصاد جهانی داشته باشد. که در ادامه این مطلب به تاثیرات این تصمیمات بر تجارت و اقتصاد ایران پرداخته شده است.

بیشتر بخوانید:

سید حمید حسینی- عضو اتاق بازرگانی ایران - در گفت و گو با ایسنا، درباره تاثیرات این تصمیم‌گیری‌ها بر تجارت ایران اظهار کرد: در دو دهه اخیر رشد بخش تجارت بیش از رشد تولید ناخالص ملی کشورها بوده وگاها تجارت جهانی دو تا سه برابر تولید ناخالص ملی رشد کرده است، جنگ تعرفه‌ها باعث کاهش تجارت جهانی می‌شود و دسترسی بسیاری از کشورها به بازار ۳۸۰۰ میلیارد دلاری آمریکا را محدود می‌کند.

وی افزود:  جنگ تجاری باعث کاهش حجم معاملات و نهایتا رشد اقتصادی دنیا می‌شود و رشد مصرف انرژی متوقف می‌شود، نکته مهم این است که افزایش تعرفه‌ها موجب افزایش نرخ تورم در دنیا و تقویت دلار در برابر سایر ارزها می‌شود که این دو مورد  برای ایران چندان خوشایند نیست چراکه برای واردات کالای مورد نیاز باید قیمت بالاتری پرداخت کند وتقویت ارزش دلار با توجه به اینکه معاملات نفتی بر مبنای دلار صورت می‌گیرد، باعث کاهش تقاضا خواهد شد.

حسینی گفت: با توجه به اینکه حجم تجارت خارجی ایران حدود ۱۵۰ میلیارد دلار و یک سوم تولید ناخالص ملی است، لذا تحولات بین المللی بر ایران اثر می‌گذارد.

وی در پایان تصریح کرد: از طرفی نیز تنش در روابط آمریکا وچین می‌تواند به ما فضای تنفس بدهد و آمریکا نتواند تحریم‌های نفتی خود را بر ایران تحمیل کند.

بیشتر بخوانید:

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha