• سه‌شنبه / ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۶:۲۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403112317582
  • خبرنگار : 71038

سفیر ایران در بورکینافاسو: قدرت دفاعی ایران در خدمت تقویت امنیت منطقه است

سفیر ایران در بورکینافاسو: قدرت دفاعی ایران در خدمت تقویت امنیت منطقه است

سفیر ایران در بورکینافاسو در مراسم جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران گفت: قدرت دفاعی ایران در خدمت تقویت امنیت منطقه با همکاری همسایگان و دیگر کشورهای دوست است.

 به گزارش ایسنا ، در این مراسم که با حضور «کارموکو ژان ماری ترائوره» وزیرخارجه بورکینافاسو، تعدادی از فرماندهان نظامی،  معاونین وزاری دفاع، بهداشت و درمان،  آموزش عالی، بازرگانی و صنایع و سفرا و دیگر دیپلمات‌های خارجی مقیم، رهبران مذهبی و شرکت‌های خصوصی برگزار شد، ‌ در آغاز این مراسم «مجتبی فقیهی» سفیر ایران در این کشور آفریقایی گفت: ما امشب گرد هم آمده‌ایم تا چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران را جشن بگیریم. به قول ایرانی‌ها « آمدن شماها موجب روشنایی چشم من است».

وی با اشاره به وجه آزادی خواهی و عزت طلبی انقلاب اسلامی در کوتاه کردن دست بیگانگان از سیاست و اقتصاد ایران، یادآور شد: ما در این راه سختی‌های فراوانی از جمله جنگ با تروریستها و تجاوز نظامی خارجی و انواع تحریم ها را با موفقیت پشت سر گذاشتیم و از این جهت تلاش‌های تاریخ ساز جاری دولت و مردم نجیب بورکینافاسو را درک کرده و اعلام می‌کنم ما در این مسیر در کنار شما هستیم و تجربیات و دستاوردهای خود را با شما مردان و زنان استقلال طلب به اشتراک می گذاریم و از مبارزه دولت بورکینافاسو علیه تروریسم حمایت می‌کنیم.
 
وی افزود: امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با تدوین فلسفه سیاسی ملی و جدا از الگوهای سیاسی مسلط نیمه دوم قرن بیستم، نظام سیاسی مستقل و مبتنی بر هویت اسلامی و تاریخی ایران ایجاد کردند و توانستند مبانی قدرت ایران را داخلی و مستحکم سازند.

سفیر ایران در بورکینافاسو تصریح کرد: این استقلال در تفکر و الگوی حکومتی در کنار همبستگی دولت و مردم، موجب پیشرفت ایران و تحکیم قدرت آن شد ، در واقع انقلاب اسلامی یکی از مهمترین رویدادهای تکامل اجتماعی و سیاسی تاریخ ایران است.

وی در بخشی دیگر از صحبت های خود در این مراسم  افزود: با تفکر وارداتی از خارج نمی توان به استقلال سیاسی و قدرت ملی مطمئن رسید.

 سفیر ایران در این کشور  آفریقایی در ادامه به پیشرفت های ایران در فناوری های نوین مانند نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، پزشکی و فضایی اشاره  کرد و گفت:  جمهوری اسلامی ایران حاضر است این دستاوردها را با کشورهای دوست به اشتراک بگذارد.  

وی ادامه داد : ایران کنونی برای اولین بار در ۲ قرن گذشته، توانسته است با کمک خداوند و تلاش دانشمندان جوان، به خود کفایی در صنایع نظامی و توان دفاعی و بازدارندگی مطمئن دست یابد.

سفیر ایران در بورکینافاسو: قدرت دفاعی ایران در خدمت تقویت امنیت منطقه است
مراسم جشن انقلاب در بورکینافاسو

وی افزود: قدرت دفاعی ایران درخدمت تقویت امنیت منطقه با همکاری همسایگان و دیگر کشورهای دوست است.

وی در این زمینه تصریح کرد : دیروز بازدید دوستانه ناوگان دریایی ایران از یکی از بنادر کشور همسایه امارات متحده عربی را در خبرها دیدم که بیانگر همین سیاست تأمین امنیت جمعی با همسایگان ما است.

وی افزود : دولت ایران برای پیشرفت اقتصادی به منطقه ای آرام و روابط صلح آمیز روابط و برادارنه با همسایگان نیاز دارد. شما آگاهان سیاسی می دانید که عامل جنگ های منطقه ما اشغالگری خارجی و بحران های وارداتی بوده است. مردم خاورمیانه هزاران سال با فرهنگ و تاریخ مشترک کنار هم زیسته و خویشاوند هستند.    

سفیر ایران خطاب به حضار گفت : مایلم به استحضار شما برسانم هم اکنون حدود ۱۰هزار شرکت دانش بنیان در ایران وجود دارد که باعث بهبود رتبه جهانی ایران در بسیاری از حوزه های علوم و فنون از لحاظ انتشار مقالات علمی شده است. به نحوی که در برخی حوزه ها، ایران در میان ۱۰ کشور برتر دنیا قرار دارد. ایران دومین کشور مسلمان جهان در تولید علم است. کشورما اکنون در تولید ایزوتوپ های پزشکی برای درمان سرطان و بیماری های عصبی و جراحی های پیشرفته و پیوند ارگانهای حیاتی در میان کشورهای برتر پیشروی جهان قرار دارد. از این جهت بیماران بسیاری از کشوهای همسایه برای درمان بیماریهای داخلی و دندانپزشکی همچنین جراحی‌های زیبایی به ایران می‌آیند.

وی ادامه داد: دانشمندان جوان ایرانی در سال‌های اخیر توانسته اند، دست کم ۱۰ ماهواره بومی را در مدار زمین قرار دهند. این ماهواره‌ها فقط دستاوردهای فناورانه نیستند. بلکه آنها نمادی از تعهد ما به پیشرفت علمی و روحیه همکاری بین‌المللی در حوزه اکتشاف فضا هستند.

 فقیهی گفت : یکی دیگر از اهداف اصلی سیاست خارجی دولت ایران در جهت تامین منافع ملی، گسترش دیپلماسی اقتصادی با دیگر کشورها است در پرتو یک سیاست خارجی فعال، پویا و اثرگذار، ایران تعاملات چندجانبه خود با سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای مانند بریکس، پیمان شانگهای، اکو و دی-۸ را گسترش داده زیرا ما به دنبال منطقه‌ای قوی‌ و توسعه یافته برای همه هستیم.

وی تصریح کرد : در ریاست جمهوری ایران ستاد آفریقا تشکیل شده که هدف آن هماهنگی دستگاههای دولتی و بخش خصوصی برای تنظیم و گسترش مبادلات اقتصادی، فناوری و فرهنگی و مردمی با کشورهای آفریقا است.  

سفیر ایران تصریح کرد : چشم انداز ما برقراری روابط متوازن سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با همه ملت ها، تاکید بر تنش زدایی، امنیت جمعی و حل و فصل بحران های منطقه ای است .

وی گفت: تحریم های غیرقانونی برخی قدرت‌های مشخص علیه مردمان استقلال‌طلب ، عملی ضد حقوق بشر و ظالمانه است. ما در پیگیری عدالت، برابری، صلح، ثبات و حاکمیت ملت‌ها مصمم هستیم.

فقیهی خاطرنشان کرد: دخالت قدرت‌های خارجی منبع اصلی اختلاف و تنش در منطقه است و تعهد ما نسبت به امنیت همه کشورهای منطقه تزلزل ناپذیر است.

سفیر ایران در بورکینافاسو در باره پیشینه روابط دوجانبه ایران  با این کشور آفریقایی نیز گفت: سابقه برقراری روابط بین ایران و بورکینافاسو به بیش از ۴۰ سال قبل (از سال ۱۹۸۴) برمی گردد. از سال ۲۰۲۲ همزمان با به قدرت رسیدن حاکمیت جدید و روی کار آمدن رئیس‌جمهور «ابراهیم ترائوره» دولت ایران تصمیم گرفت دوباره روابط با بورکینافاسو را به سطح سفیر ارتقاء و در همه زمینه‌ها گسترش دهد. هم اکنون سفیران ۲ کشور در تهران و واگادوگو مشغول فعالیتند.

سفیر ایران در بورکینافاسو: قدرت دفاعی ایران در خدمت تقویت امنیت منطقه است
وزیر خارجه بورکینافاسو

در این مراسم «کارموکو ژان ماری ترائوره» وزیر خارجه بورکینافاسو در سخنرانی خود ضمن شرکت در جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را نشانه دوستی و همبستگی بین ۲ ملتی که از سال ۱۹۸۴ تصمیم گرفته‌اند با  هم قدم بردارند، به اشتراک بگذارد.

وی گفت: من حامل پیام دوستی، برادری و همبستگی رئیس‌جمهور بورکینافاسو، کاپیتان ابراهیم ترائوره، به مناسبت گرامیداشت و تبریک صمیمانه چهل و ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران به سفیر ایران هستم.  

وزیرخارجه بورکینافاسو گفت: این انقلاب برای هر یک از ما الهام بخش احترام به مردمی است که توانسته‌اند با مقاومت  تحسین‌برانگیز، کشوری را اداره کنند که به رغم ناملایمات توانسته است راه خود را در جهان پیدا کند تا در بین کشورهای مهم صعود کند.

به گفته او، ایران همچنین کشوری است که «ما چیزهای زیادی از آن باید بیاموزیم، به ویژه از مقاومت، نبوغ و شجاعت آن».

وی افزود: مسیر انقلاب ایران که از مبارزات، درد و همچنین تعهد ساخته شده است، الهام بخش بورکینافاسو بوده و بیش از یک راه است.

رئیس دستگاه دیپلماسی بورکینافاسو در پایان گفت: ایران به محض اینکه کشورمان با ناامنی مواجه شد، حضور و نزدیکی خود را به بورکینافاسو نشان داد. مایلم از این همکاری زیبا که به ما اجازه داد تا مسیری باشکوه را با هم داشته باشیم، درود فرستم.

انتهای پیام‌

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha