به گزارش خبرنگار ایسنا، عبدالوحید محمدی معاون امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در ابتدای این نشست که امروز (۲۳ بهمن) با حضور مدیران کل صنعت، معدن و تجارت استانهای کرمانشاه، ایلام، همدان، لرستان و خوزستان برگزار شد، به مشکلات ناترازی انرژی صنایع اشاره کرد و گفت: باید تلاش کنیم تدابیری برای گذر از این شرایط تدوین، مصوب و حتما اجرا شود.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین مواردی که باید با پیگیری مدیران استانها به نتیجه برسد، لزوم در نظر گرفتن حمایتهایی برای صنایع است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه بر لزوم حمایت از سرمایهگذاران برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر نیز تاکید کرد و افزود: با توجه به شرایطی که داریم دیگر نباید به سمت نیروگاههای سیکل ترکیبی و ... برویم، چون برای تامین سوخت آنها با چالش مواجه خواهیم شد، لذا لازم است احداث نیروگاههای خورشیدی را در دستور کار داشته باشیم.
محمدی تسریع در روند سرمایهگذاری در احداث نیروگاههای خورشیدی را ضروری دانست و با بیان اینکه منابع طبیعی باید برای اختصاص زمین به احداث نیروگاههای تجدیدپذیر همکاری بیشتری داشته باشد، خاطرنشان کرد: باید اراضی که نزدیک صنایع و شهرکهای صنعتی است، برای احداث این نیروگاهها در اولویت قرار گیرد.
محمدی با بیان اینکه حل مشکلات ناترازی صرفا با مکاتبه حل نخواهد شد، گفت: مکاتبه استانداران مهم است، اما باید همراهی همه استانها را داشته باشیم، به علاوه بخش خصوصی و نمایندگان مجلس نیز باید پای کار بیایند.
محسن دارابی مدیرکل صمت استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه امروز از ناترازی انرژی گذر کرده و به بحران انرژی رسیدهایم، گفت: اکنون که بخش صنعت گرفتار مشکلات انرژی است، باید حمایتهایی در این خصوص در نظر گرفته شود که وزارت صمت پیگیر بسته حمایت از بخش تولید در شرایط ناترازی انرژی است.
دارابی همچنین بر لزوم در نظر گرفتن مشوقهای معنادار برای احداث نیروگاههای خود تامین نیز تاکید کرد و با بیان اینکه لازم است واردات ژانراتورهای برق از سود بازرگانی معاف شوند، افزود: به علاوه باید برای صنایعی که با بحران انرژی مواجهند معافیتهایی در زمینه مالیات، بیمه، رفع تعهدات ارزی و .... در نظر گرفته شود.
وی خواستار همراهی بیشتر منابع طبیعی برای اختصاص زمین به نیروگاههای بزرگ مقیاس شد و افزود: هر یک مگاوات انرژی خورشیدی حدود ۱.۵ هکتار زمین نیاز دارد که لازم است هزینههای تغییر کاربری برای این اراضی به حداقل برسد.
مدیرکل صمت استان کرمانشاه تاکید کرد: به علاوه باید تلاش کنیم که تامین مالی نیروگاههای بزرگ مقیاس در قالب شرکت پروژه از طریق بورس صورت بگیرد.
دارابی در ادامه از توان صادراتی استانهای غرب کشور از جمله کرمانشاه یاد کرد و افزود: کرمانشاه با داشتن ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق و پنج مرز رسمی، سهم بسزایی در صادرات کشور دارد.
وی صادرات ۱۰ ماهه امسال کرمانشاه را ۲.۹ میلیارد دلار اعلام کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷ درصد رشد داشته و افزود: ۶۰ درصد این صادرات اظهار شده از گمرکات استان و ۴۰ درصد آن صرفا کالاهای عبوری از مرزهای ما بوده است. از کالاهای اظهارشده نیز سهم تجار ما ۶۰ درصد و سهم تولیدات استان ۴۰ درصد است.
به گفته مدیرکل صمت استان کرمانشاه، کرمانشاه در ۱۰ ماهه امسال چهارمین استان صادراتی کشور بوده است.
وی با بیان اینکه سهم کرمانشاه از صادرات ایران به عراق ۳۵ تا ۴۰ درصد و از کل صادرات کشور پنج درصد است، مصالح ساختمانی، محصولات کشاورزی، لوازم خانگی و ... را از مهمترین اقلام صادراتی کرمانشاه برشمرد.
دارابی رشد بیشتر صادرات کرمانشاه را نیازمند توسعه زیرساختهای مرزی دانست و اظهار کرد: مرزهای کرمانشاه کارکرد ملی دارد و باید ملی دیده شود. در این خصوص باید هم راهداری و حمل و نقل جادهای برای توسعه زیرساخت مرزها پای کار بیاید و هم شرایط برای سرمایهگذاری بخش خصوصی تسهیل شود.
مدیران کل صمت سایر استانها نیز در این نشست به بیان دیدگاههای خود درباره صادرات، تجارت و ناترازی انرژی پرداختند.
انتهای پیام
نظرات