به گزارش ایسنا، روزنامه خراسان به این سوال از زبان یک روانشناس و مدرس دانشگاه پاسخ داده که در ادامه میخوانید:
واضح است که ازدواج به خودی خود نه مانع موفقیت است و نه تضمینکننده آن. تاثیر ازدواج بر موفقیت به عوامل مختلفی بستگی دارد که اگر این عوامل در زمان ازدواج مدنظر قرار گیرد تا حد زیادی احتمال موفقیت را افزایش میدهد. به تازگی ویدئویی در شبکههای اجتماعی پربازدید شده است که یک نفر سوار بر یک خودروی مدل بالا و گران قیمت درباره رمز موفقیتش میگوید: «اگر از خانمها دوری کنند و ازدواج نکنند، پولدار و موفق میشوند...». چرا این ادعا اشتباه است؟
عوامل موثر در تاثیر ازدواج بر موفقیت
همانطور که گفته شد تاثیر ازدواج بر موفقیت به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله عوامل تاثیرگذار میتوان به این موارد اشاره کرد:
۱. دقت در انتخاب همسر: یک همسر حامی، همدل و با انگیزه میتواند مشوق و همراهی برای پیشرفت باشد. در مقابل، یک همسر ناسازگار و منفی میتواند انرژی و تمرکز فرد را تحلیل ببرد، بنابراین انتخاب درست نه تنها مانع موفقیت نیست بلکه تسهیل کننده آن است.
۲. داشتن اهداف مشترک: زوجهایی که اهداف مشترکی دارند و برای رسیدن به آن ها با هم همکاری میکنند، شانس بیشتری برای موفقیت دارند و این هماهنگی باعث مضاعف شدن انرژی و توان آن ها در راه تحقق اهداف شان میشود.
۳. فراگیری مهارتهای ارتباطی: زوجهایی که مهارتهای ارتباطی قوی دارند، میتوانند به طور موثر با چالشها روبهرو شوند و از یکدیگر حمایت کنند و در مقابل افرادی که در مهارتهای زندگی ضعیف هستند بیشتر چالشساز میشوند و فرصتهای زندگی را به تهدید تبدیل میکنند.
۴. پذیرش درست مسئولیتها و نقشها: نحوه تقسیم مسئولیتهای زندگی و نقشهای زوجین در خانواده میتواند تاثیر زیادی بر فرصتهای موفقیت هر دوطرف داشته باشد.
۵. رعایت تعادل کار و زندگی: حفظ تعادل بین زندگی خانوادگی و اهداف شخصی و حرفهای، برای موفقیت بلندمدت ضروری است؛ زیرا همه افراد برای تجدیدقوا و جلوگیری از فرسودگی شغلی نیاز دارند که زمانی از کار و هیاهو فاصله بگیرند و در چنین زمانی حضور یک همسر آرامش بخش بهتر از هر چیز دیگری میتواند انگیزهبخش باشد.
۶. فرهنگ و باورها: نگرشهای فرهنگی و باورهای جامعه نسبت به ازدواج و نقشهای جنسیتی میتواند بر موفقیت فردی تاثیر بگذارد.
۷. نگرش فردی: دیدگاه خود فرد به ازدواج و موفقیت، نقش مهمی در این زمینه دارد. اگر فردی ازدواج را مانعی برای پیشرفت ببیند، احتمالاً همینطور خواهد بود چرا که اثر تلقین در بسیاری از موارد برای افراد چالش ساز بوده و به تدریج منفی نگری را تشدید میکند و چنین فردی هر زمان که به مشکل برخورد کند آن را به ازدواج ربط خواهد داد.
نتیجهگیری
همان طور که در ابتدا اشاره شد، ازدواج به خودی خود نه مانع موفقیت است و نه ضامن آن. موفقیت تا حد زیادی به انتخابهای فردی، نحوه مدیریت زندگی و روابط و همچنین داشتن اهداف و برنامهریزی مشخص بستگی دارد. یک ازدواج موفق میتواند حامی و مشوق فرد باشد، در حالی که یک ازدواج ناسالم میتواند مانع پیشرفت شود. بهترین کار این است که با دید باز و آگاهانه به ازدواج نگاه کرد و برای ایجاد یک رابطه سالم و سازنده تلاش کرد. همچنین باید اهداف شخصی خود را مدنظر داشت و برای رسیدن به آن ها برنامه ریزی کرد. ازدواج به خودی خود نه باعث ثروتمندشدن میشود و نه مانع آن؛ اما میتواند به روش های مختلفی روی وضعیت مالی افراد تاثیرگذار باشد و همکاری زوجین در امور مالی به منظور مدیریت بهتر پول، پس انداز و سرمایه گذاری و همچنین یک همسر حامی و با انگیزه میتواند مشوق همسرش برای تلاش بیشتر باشد یا گاهی اوقات، ازدواج میتواند فرصتهای شغلی و تجاری جدیدی را پیش روی فرد قرار بدهد. علاوه بر این، یک ازدواج موفق میتواند امنیت مالی بلندمدت را برای زوجین فراهم کند. هرچند ازدواج ممکن است محدودیتها و استرسهای خاص خودش را هم به دنبال داشته باشد ولی فراموش نکنیم که ما بهعنوان انسان، علاوه بر خوشبختی ناشی از پول و مادیات، نیازهای سطح بالاتری از جمله احساس ارزشمندی هم داریم که قاعدتا در محیط خانواده بهتر تامین میشود.
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
انتهای پیام
نظرات