• دوشنبه / ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403112216675
  • خبرنگار : 50976

نیازهای جوانان را در نظر بگیریم / ضرورت هموار کردن مسیر برای نسل آینده

نیازهای جوانان را در نظر بگیریم / ضرورت هموار کردن مسیر برای نسل آینده

ایسنا/فارس سالروز روز ولادت حضرت علی اکبر(ع) در تقویم جمهوری اسلامی ایران به نام روز جوان نامگذاری شده است. دنیای جوانان، فراز و فرودهای بسیاری دارد، با همه شور، هیجان و خنده‌های از ته دل اما جوانان با مشکلات بسیاری نیز دست به گریبان هستند و نکته اصلی که امروز به آن تأکید دارند آن است که احساسات و نیازهایشان را در نظر بگیریم.

حضرت علی‌اکبر(ع) به عنوان سرور جوانان اهل بهشت در یازدهم شعبان ۴۳ قمری در مدینه دیده به جهان گشود و در کنار پدر والامقام خود حضرت امام حسین(ع) رشد و پرورش پیدا کرد. ظاهر زیبا، زبان شیوا، خلق و خوی حسنه حضرت علی اکبر (ع) همانند جدش رسول خدا(ص) بود. 

جوانان با الگو گرفتن از حضرت علی‌اکبر (ع) می‌توانند مسیر زندگی خود را روشن نگه دارند. به مناسبت روز جوان به سراغ مسئول پژوهشکده تحول و ارتقاء علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه شیراز رفتیم و با وی به گفت‌وگو نشستیم.

سعید زاهد زاهدانی اظهار کرد: جامعه از مجموعه اقشار مختلف سنی برخوردار است، زمانی که این مجموعه بر اساس سن در کنار هم قرار می‌گیرند، هرم سنی را تشکیل می‌دهند. 

وی ادامه داد: هرم سنی از سنین پایین شروع شده و نهایتاً تا بالاترین سن جامعه را ترسیم می‌کند. معمولاً قاعده هرم برای اغلب کشورها وسیع است و هرچه بالاتر می‌آید باریک‌تر می‌شود که به هرم سنی کشورهای جوان معروف است. اما کشورهایی که قاعده هرم سنی آن‌ها روز به روز کوچک‌تر می‌شود و تقریباً به صورت بیضی در می‌آید، به جامعه میانسال و کهنسال معروف می‌شوند. 

زاهد زاهدانی تصریح کرد: پس از انقلاب اسلامی، کشور ما جزء جوامع جوان محسوب می‌شد اما متأسفانه در سال‌های اخیر روند افزایش جمعیت به کندی پیش می‌رود.

عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز افزود: اگر قشر میانسال و جوان جامعه کم باشد، کشور دچار بحران اجتماعی خواهد شد، بنابراین نیروی جوان و میانسال همان نیروی کار، فعالیت و تولید هر جامعه هستند که از اهمیت زیادی برخوردارند. 

زاهد زاهدانی با اشاره به اینکه جوانان هر جامعه نیروی حرکت آن جامعه و کودکان و مسن‌ها مصرف‌کننده هستند، گفت: در سال‌های اخیر دشمنان با قدرت رسانه‌ در مورد ایران سیاه‌نمایی‌ کرده و تبلیغات ناامیدکننده منتشر و بسیاری از مردم را از رفتن به سمت هدف منحرف و منصرف می‌کنند.

وی تصریح کرد: قطعاً دشمنان علاقه‌ای به پیشرفت ایران ندارند، لذا راه‌های رفته را بد جلوه و افق‌های امید را برای جوانان تیره نشان می‌دهند.

مسئول پژوهشکده تحول و ارتقاء علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه شیراز اظهار کرد: باید مسیر هموار شود تا جوانان با حمایت، قوت و سرعت به سمت آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی پیش روند، آرمان‌هایی که هم خداپسندانه و هم با فطرت انسانی هماهنگ است.

در ادامه این گزارش به سراغ برخی از جوانان شیرازی رفتیم و با آنان به گفت‌وگو پرداختیم.

دغدغه‌های جوانان

سهیل محمودی ۲۶ ساله در پاسخ به خبرنگار ایسنا در مورد روز جوان و دغدغه جوانان بیان کرد: این روزها جوانان دغدغه‌ها و مشکلات بسیاری دارند، آینده نامعلوم می‌تواند جوان را به ورطه افسردگی بکشاند.

وی اظهار کرد: باید از جایگاه و توان جوانان در بخش‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی استفاده کرد تا آینده جامعه را جوانان این مرز و بوم ترسیم کنند.

فاطیما صبوری ۲۲ ساله نیز به خبرنگار ایسنا گفت: در نظر گرفتن نیاز و احساسات جوانان با توجه به جنسیت و شرایط محیطی که در آن قرار دارند و فراهم کردن زمینه‌های رشد علمی و معنوی آن‌ها از ضروری‌ترین امور ابتدایی برای حمایت از این نسل محسوب می‌شود.

 وی ادامه داد: نسل جوان در دنیایی از دغدغه‌ها و مشغله‌های روزمره زندگی دست و پا می‌زند، دغدغه‌هایی مثل شغل، مسکن، ازدواج به نوعی خوراک روزانه جوانان است.

آرمان حسنی، ۲۵ ساله نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: باید به جوان کمک کرد تا به اهداف مورد نظر خود برسند، نه اینکه با گفتن کلمه بی‌تجربه جوانان را به حاشیه برانند.

وی افزود: ایران جوانان بی‌نظیری دارد که لیاقت خود در پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس نشان دادند، جوانان امروز فرزندان جوانان دیروز هستند که توانایی خود را نشان دادند. حمایت از نسل جوان، سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است.

داشتن سن جوان معیاری برای جوانی نیست

داشتن سن جوانی معیاری برای جوانی نیست، از این‌رو به سراغ جوان دیروز هم رفتیم و نظر وی را جویا شدیم.

جواد نظری، ۵۴ ساله که دبیر دبیرستان است، نیز به خبرنگار ایسنا گفت: مسئله اصلاً سن و سال جوانی نیست، چه بسا جوانانی که با درگیر کردن فکر و ذهن خود با افکار عبث، در کهنسالی به سر می‌برند و کهنسالی که گر چه در سن و سال جوان نیست اما روحیه شاداب و جوانی دارد. مسئله اصلی جوانی کردن است. اگر روز جوان را با عنوان روز «جوانی کردن»، می‌شناختند، آن زمان ماجرا زیر و رو می‌شد.

وی تصریح کرد: جوانی یادآور روزگار خوشی، خنده‌ها، شادی‌ها و دورهمی‌هایی است که هرگز باز نمی‌گردد. هرگز برای جوانی کردن دیر نیست اما باید قدر دورانی را دانست که هیچ‌گاه برنمی‌گردد. والدین باید به جوان فرصت لذت بردن از زمان و تجربه کردن را بدهند و با همراه شدن با جوانان و در کنار آن‌ها بودن دلواپسی‌های خود را کنترل کنند.

به گزارش ایسنا، جوانان مهم‌ترین سرمایه هر جامعه هستند که می‌توانند امور مدیریتی، تولید، اقتصادی و غیره را در دست بگیرند، لذا توجه به قشر جوان از مهم‌ترین امور برای هر کشوری است تا بتواند از این نیروی بالقوه و پرتوان برای رشد و توسعه کشور استفاده کند.

با آماده کردن بستر مناسب برای تحصیل، اشتغال و ازدواج جوانان می‌توان از دغدغه‌های این قشر کاست تا جوانان با فراغت بال در جهت رشد و توسعه کشور گام بردارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha