حجتالاسلام محمد ابراهیمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در مورد حضرت علیاکبر(ع) در نقل قولها به حسن خلق حضرت بسیار اشاره شده است و ایشان را شبیه پیامبر(ص) توصیف کردهاند. براساس روایات شباهت حضرت علی اکبر(ع) به رسول خدا تنها به ظاهر محدود نمیشود، بلکه علاوه بر بعد ظاهری و جسمانی از نظر معنوی، اخلاق و منش و شخصیت به حضرت محمد(ص) شباهت داشتند.
وی اضافه کرد: حضرت علیاکبر(ع) غرق در دریای توحید و عبودیت بودند و عشق به خدا و عرفان در حضرت مثالزدنی است. در کنار عشق به خدا و عرفان نیز حضرت علیاکبر (ع) در ایثار و فداکاری در اوج قرار داشتند و نخستین شهید بنیهاشم بودند که به تعبیر روایات، بعد از نبردی بینظیر بدن مبارکشان تکهتکه شد.
این کارشناس مذهبی درباره فضائل اخلاقی علی اکبر(ع) عنوان کرد: نسل جوان نیاز به الگو دارند، به همین دلیل پیروی کردن از علیاکبر(ع) که فضائل اخلاقی بسیاری داشتند و شبیهترین افراد به پیامبر(ص) بودند منطقی و عقلانی است. این افراد همچون انسانهای دیگر ضعف و کاستی ندارند و میتوان با اطمینان ایشان را الگو قرار داد.
ابراهیمی ادامه داد: از دیگر فضائل اخلاقی حضرت نیز میتوان به عزت نفس ایشان اشاره کرد، عزت نفس به عنوان یک فضیلت اخلاقی آنجایی اهمیت خود را نشان میدهد که انسان در مواجهه با دشمن آرمانهای خود را رها نکند.
وی عنوان کرد: ایثارگری از دیگر فضائل اخلاقی حضرت بود که در واقعه عاشورا نیز جلوههای این ایثارگری بارها تصویر شده است.
ابراهیمی درباره چرایی نامگذاری این روز به نام روز جوان، گفت: ویژگیهای منش حضرت علی اکبر (ع) زبانزد افراد مختلف بوده و نسل به نسل منتقل شده، لذا رشادتهای حضرت علی اکبر (ع) برای جامعه یک الگوی تمام عیار است.
وی ادامه داد: براساس همین ویژگی شجاعت و رشادتهای حضرت، انتخاب این روز به عنوان روز جوان انتخاب درست و مناسبی بوده است، چراکه به جامعه یادآوری میکند حضرت الگوی مناسبی در تمام زمینهها هستند.
ابراهیمی با اشاره به سیره و جایگاه ویژه حضرت به عنوان شبیهترین افراد به پیامبر (ص) از نظر اخلاق و منش، خاطرنشان کرد: حضرت علاوه بر اینکه در عرصههای مختلف جهاد حضور پر رنگ داشتند، در سبک زندگی و اخلاق و دلاورمردیها بهترین الگو برای جوانان زمان خود بودند و جوانان امروز نیز باید در بالاترین حد ممکن الگوپذیری از حضرت علی اکبر(ع) را بپذیرند.
وی ادامه داد: چراکه جامعه جوان ایران نیازمند این است که شخصیت های تاریخ ساز و جوان بزرگی که در تاریخ اسلام بودند را بشناسد و آنها را به عنوان یک الگو بپذیرد.
این کارشناس مذهبی در پاسخ به این سوال که جوانان امروز با توجه به هجمههایی که در فضای مجازی و حقیقی وجود دارد چگونه میتوانند با الگو گرفتن از حضرت بصیرت و شناخت کافی به دست بیاورند، خاطرنشان کرد: همانطور که در سیره علی اکبر (ع) این مطلب را میبینیم که حضرت بدون هیچ تعللی واکنشی با درایت و با دقت کامل و متناسب با شرایط روزگار خودشان نشان دادند، لذا جوانان امروز هم باید با الگو گیری از بزرگانی همچون حضرت علی اکبر (ع) نسبت به شرایط پیرامون خود بیتفاوت نباشند.
ابراهیمی اضافه کرد: جوانان باید در کنار اینکه بصیرت و شناخت کافی نسبت به مسائل مختلف دارند از واکنش هیجانی و یا رفتار منفعلانه پرهیز کنند و نسبت به مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی زمان خود واکنشی به موقع با بصیرت نشان دهند.
انتهای پیام
نظرات